10 martie 2013

Friptura de porc cu unt de arahide

Duceam dorul unei fripturi "sanatoase" pe blog asa ca astazi, pentru ca am avut mai mult timp la dispozitie m-am gandit sa va arat si voua una din retetele pe care am pregatit-o de multe ori dar nu am reusit inca sa o fotografiez. Imi place sa adaug unt de arahide cateodata la fripturi pentru ca intensifica gustul mancarii si are o aroma foarte placuta.

Ingrediente:
1, 5kg spata de porc
2 linguri boabe de mustar
50 ml ulei de floarea soarelui
o bere
50 g arahide (sau unt de arahide)
o lingurita dulceata de ardei iute
sare, piper dupa gust

Carnea am taiat-o in bucati mari, sa incapa in tigaie. am prajit-o pe toate partile putin, in ulei, cat sa isi schimbe culoarea, sa se coaguleze si sa-si pastreze sucurile inauntru. Am stins cu un pahar de bere. Am condimantat cu sare, piper si boabe de mustar si am lasat-o la foc mic o ora si jumatate pana cand lichidul s-a evaporat. 

Intre timp am facut niste unt de arahide- reteta aici. Dupa o ora si jumatate le-am amestecat cu sosul ramas in tigaie si am mai adaugat putina apa ca sa se dilueze mai bine. am mai lasat friptura pe foc 10-15 minute.
Am servit-o  cu compot de caise.

Pofta buna!







4 comentarii:

  1. arata minunat si este o reteta ideala pentru cei care tin dieta ketogenica ...
    dulceata de ardei iute a fost cumparata sau ai o reteta pentru ea ?

    RăspundeţiȘtergere
  2. O idee bunã; dulceata de ardei iute eu o mai manânc si pe paine dar, cred ca mai am ceva....

    RăspundeţiȘtergere
  3. Stiu cat e de bun sosul acela, dar sa incercati mititei cu unt de arahide in loc de mustar !

    RăspundeţiȘtergere
  4. Am mancat si eu costite de porc cu unt de arahide si ardei iuti si chiar a fost delicios

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...