Sos de capere

Sosurile se pot face in multe feluri. De obicei le fac in functie de ce ingrediente am. De data asta, mi-au cazut ochii pe un borcanel cu capere pe care-l aveam de ceva vreme si de care uitasem. Acum mi-a fost usor sa-l localizez pentru ca am toate minunile astea la indemana si la vedere pe raftul handmade despre care v-am povestit aici..
Ingrediente
50 g unt
200 ml samnatana grasa (sau smanatana pentru gatit)
Jumatate de lamaie
10 ml vin alb sec (eu am avut Chardonnay)
2 lingurite de capere din borcan
Sare, piper dupa gust
*jumatate de lingura de faina- in cazul in care folositi tentativa de smantana- din aia care semana cu iaurtul la consistenta si gust
Intr-o tigaie antiaderenta punem untul la topit. (*Adaugam
jumatate de lingura de faina si amestecam pana la omogenizare- daca folosim tentativa de smantana). Adaugam  smantana. Eu am avut smantana grasa de casa. La consistenta nu era departe de unt.  Lasam sosul sa dea cateva clocote, condimentam cu sare, piper, adaugam vinul si zeama
de lamaie si apoi caperele. Mai lasam doua clocote sa se evapore alcoolul apoi sosul este gata.
Eu am servit sosul cu peste, dar merge si cu  vita sau pui.
Pofta buna!

6Comentarii

  1. Retete Savuroase

    Un sos delicios!

  2. Am facut si eu la somon;a iesit o nebunie!!

  3. Reparatii masini de spalat

    O sa il incerc si eu !! Multumim pentru reteta !

  4. pardon,vinul nu se pune la sfarsit pentru ca nu apuca sa iasa alcoolul si taria din el…,se pune untul la topit,apoi caperele care se calesc in unt,iar apoi se stinge cu vinul sec dupa care se adauga smantana cu zeama de lamaie!!!

  5. ce sunt alea, capere?

Spune-ne parerea ta