06 februarie 2013

Petit fours cu crema de lapte si cocos




Am tot repetat prajiturile pe care le stiti de pe blog si ne-am cam saturat de ele. Asa ca am inceput sa ne gandim la ceva nou, si in acelasi timp, usor si rapid de preparat, dar neaparat  delicios. Bineinteles ca am cazut de acord ca trebuie sa fie neaparat cu ciocolata, iar pentru interior, ne-a inspirat o cutie de crema de lapte condensat DeLatte. pentru ca mai aveam nevoie de inca o textura si un suport pentru toate bunatatile de mai sus, am facut repede si un blat subtire de pandispan.



Ingrediente:

200 g fulgi de cocos
1 cutie crema de lapte condensat DeLatte Conde (397 g)
2 oua
1  lingura si jumatate de faina
jumatate de lingura de cacao
2 linguri de zahar
200 g ciocolata neagra
50 g ciocolata cu lapte


Ingredientele nu sunt multe si nici greu de combinat. Incepem cu pandispanul pe care l-am facut dupa metoda clasica. Adica am separat ouale (aduse la temperatura camerei), am batut spuma tare albusurile, cu cele doua linguri de zahar. Am adaugat pe rand galbenusurile amestecand de jos in sus foarte usor, apoi la fel, cu mare grija am adaugat pe rand si faina si jumatatea de lingura de cacao. Am turnat compozitia intr-o tava mare (tava de la aragaz- nu stiu dimensiunea) pe hartie de copt, in asa fel incat sa obtin un blat cat mai subtire. L-am copt in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15 minute la 160 de grade C. L-am lasat sa se raceasca. Am folosit doar o bucata.

Interiorul a fost cel mai usor de facut. Crema de lapte condensat Delatte este gata de folosit iar in acest caz tot ce a trebuit sa fac a fost sa o amestec cu fulgii de cocos. Am folosit fulgi de cocos de buna calitate, marunti si nu foarte uscati. DeLatte este cel mai bun lapte condensat indulcit pe care l-am folosit pana acum asa ca n-am avut emotii. Puteti sa faceti cu el creme, prajituri, inghetata, ciocolata calda, deserturi cu fructe si o multime de alte bunatati dulci.

Dar sa revenim la reteta. Am turnat peste cocos aproape tot laptele condensat, dar  am mai lasat vreo 2 linguri, am sa va spun eu imediat pentru ce. Am amestecat cele doua ingredinete pana cand am obtinut o compozitie lipicioasa si dulce, destul de buna sa o mananci asa cum e. Am gustat-o dar am rezistat eroic tentatiei.

Am taiat o bucata din pandispan, cam cat mi s-a aprut mie ca este nevoie pentru umplutura pe care am obtinut-o. Am „uns-o“ bine cu laptele condensat ramas, iar desupra am intins compozitia cu cocos. Am nivelat prajitura, apoi, cu un cutit umed, am taiat-o in bucati egale. Le-am pus pe hartie de copt, le-am acoperit cu folie de plastic si le-am dat la frigider unde le-am lasat vreo ora. Nu-i obligatoriu sa faceti asta, dar ajuta la racirea si intarirea ciocolatei.

Am topit o treime cam 80 la suta din cantitatea de ciocolata neagra pe baie de aburi. Cand s-a omogenizat am luat-o de pe aburi si am adaugat restul de ciocolata, amestecand. astfel, am temperat ciocolata aducand-o la consistenta perfecta pentru glazurarea prajiturilor. Cu ajutorul a doua furculite am imbaiat fiecare prajitura in ciocolata si am asezat-o la loc pe hartia de copt. A durat cam 10 minute ca ciocolata sa se intareasca si sa se raceasca. Am ornat cu ciocolata cu lapte, topita dupa acelasi procedeu.

Nu cred ca trebuie sa va mai spun cat de bune au iesit prajiturelele, iar pentru ca le-am facut mici le-am numit Petit Fours. Merg de minune la cafea. Apropo, si in cafea puteti adauga DeLatte. Eu va recomand sa aveti cate o cutie la indemana. Variante cu caramel sau ciocolata gasiti aici.

Pofta buna!










14 comentarii:

  1. arata minunat !!! iar gustul.....mmmm ,parca il simt !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Buna seara, va rog frumos spuneti-mi unde gasiti acest lapte ,in ce magazine ,este l tinut in vitrine frigo sau la alt raion.Multumesc mult!numele meu este Vera

    RăspundeţiȘtergere
  3. Vera, se poate cumpara direct de pe site-ul propriu de aici:
    DeLatte In magazine nu stiu unde se gaseste, dar am sa intreb si revin cu un raspuns.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Wow! ca de obciei pozele sunt superbe! Multumim pnetru reteta. Este de colectie!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Bounty este minciuna pe langa ce-ai facut tu!! Salivez deja!!!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Wooow!Arata senzational!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Buna,sant vio,am si eu o intrebare-care-i nuca de cocos de" calitate" si nu e uscata? Multumesc !

    RăspundeţiȘtergere
  8. Vio, nu stiu ca scrie ungureste pe ea- iti transcriu de pe punga- mogyi kokuszreszelek- e putin mai marunta

    RăspundeţiȘtergere
  9. nu mai zic nimica ca de obicei numa bunatati,dar de la un timp nu am mai vazut lapte condesat am sa caut sa fac si eu ca arata bestial si mi ploua in gura.multumesc.bunbun.o zi faina

    RăspundeţiȘtergere
  10. Nu pare deloc complicat de pregatit si cu siguranta este un deliciu!Pup la voi!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Eu am vazut ceva lapte condensat prin Lidl

    RăspundeţiȘtergere
  12. Anonim, este dar cu ala poti in cel mai bun caz sa faci cafea- e foarte lichid- semana mai degraba cu laptele pt cafea, acela din cutiutele mici.

    RăspundeţiȘtergere
  13. un gust deosebit merita incecat
    stancostel_63@yahoo.com
    stan costel

    RăspundeţiȘtergere
  14. Ce bine arata, neaparat am sa incerc reteta ta, dar sa vad unde gasesc laptele ala condensat, nu prea am folosit pana acum.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...