Madlene

Madlenele (sau Madeleine) sunt perfecte langa cafea, pentru o zi friguroasa de iarna ca aceasta, cand n-ai alta treaba decat sa te afunzi in fotoliul moale, moale cu o carte in mana. Ceea ce va doresc tuturor, macar din cand in cand, pentru ca nimic nu poate fi mai relaxant.

Forme speciale pentru Madeleine nu am, dar cele de briose sunt la fel de bune.

Ingrediente:

3 oua
300g zahar pudra
250 ml ulei
300 ml lapte
coaja de lamaie, putina zeama de lamaie
500 g faină
jumatate de lingurita rasa praf de copt
jumatate de lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar

ciocolata pentru decorat

Ouale se amesteca cu zaharul praf, apoi cu laptele. Laptele nu trebuie sa fie rece din frigider. Eu l-am folosit la temperatura camerei si a fost ok. Apoi se adauga pe rand uleiul, coaja rasa de la o lamaie si praful de copt  cu bicarbonatul, stinse cu putina zeama de lamaie. (vezi aici de ce le-am folosit pe amandoua). In final am adaugat faina si am omogenizat compozitia.
Am turnat aluatul in forme si le-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Sunt gata cand arata ca cele din fotografia de mai jos.
Le-am umplut si decorat cu crema de ciocolata pentru decor, o crema delicioasa, din cacao adevarata, cu alune,  perfecta pentru decoratiuni fine.
Pofta buna!

 

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

8 Comentarii

  1. ti-au iesit perfecte , ma simt onorata ca mi-ai incercat reteta !!

  2. Buna!
    Arata super! As vrea sa te intreb ceva, cand le-ai umplut cu ciocolata, dupa ce le-ai scos din cuptor?
    Multumesc ca imparti cu noi retetele tale!:)

  3. Am si eu o curiozitate: cum si cand se realizeaza umplerea cu ciocolata? Multumesc!

  4. am respectat cu strictete reteta,din pacate nu au iesit bune deloc…deci ceva e gresit…prea fainoase, cred ca nu trebuie totusi 500 gr.faina…mi se pare prea mult.am fost dezamagita de reteta.

  5. ati gresit ingredientele ,reteta iese daca respectati pasii si cantitatile

  6. ce nu ati inteles din expresia "am respectat cu strictete reteta" ?

  7. AM O INTREBARE, CAND TORNI IN FORME PANA UNDE LE UMPLI?PANA SUS SAU PE JUMATE?:)SAU…?ASTEPT RASPUNS!

  8. Tocmai ce le-am testat. Important ar fi fost de spus ca este suficient aluat pentru 24 bucati. Dincolo de asta….Nu le voi reincerca. Nu sunt rele…insa textura e ca de prajitura de post. Nu mi s-au parut fainoase…insa…le lipseste finetea complet si desi am pus si vanilie si coaja de portocala si coaja de lamaie…nu mi s-au parut aromate. Un lucru au pe plus, cresc foarte frumos, sunt foarte aspectuoase.

Spune-ne parerea ta