Supa-crema de cartofi

Am vazut ca v-a placut foarte mult reteta cu cartofi duchesse, m-am gandit ca are sa va placa si asta. Este vorba de o supa crema foarte fina de cartofi, foarte usoara si foarte simplu de preparat. Daca renuntati la lapte si smantana (desi nu va mai fi la fel) se poate consuma si in post.

Ingrediente
500 gr cartofi
50 ml lapte
sare dupa gust
2 litri apa
100 ml smantana
1 felie de paine

ulei de masline extravirginCartofii se curata se spala si se taie cubulete. Punem cartofii la fiert in apa cu putina sare, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute pana se fierb bine ca si pentru un puree. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, se adauga laptele si smantana si se mixeaza cu blenderul (m-am folosit de ocazie pentru a ma lauda din nou cu blenderul Slim Force de la Moulinex) pana cand obtinem o crema. Daca compozitia este prea groasa, mai adaugam putin din apa in care am fiert cartofii.

Crutoanele se obtin foarte usor. Taiem cubulete mici o felie de paine, le punem intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru 10 minute (in functie de cat sunt de mici) sau pana cand devin aurii.

Crutoanele le adaugam in supa in momentul servirii. Putem asezona tot atunci cu piper si sare daca mai este nevoie. De asemenea stropim si cu putin ulei de masline deasupra.

 

 

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

6 Comentarii

  1. O nebunie de supa, iar prezentarea e super!

  2. Mi-am permis să-ţi completez reţeta cu cardamom. 🙂

  3. Cum spune romanul… e buna rau! 🙂 Arata minunat!

  4. si baconul crocant unde esdte?

  5. cu siguranta o sa fac si eu…poate azi. Esti senzational Bucatar Maniac. Ilona.

Lasă un răspuns