31 octombrie 2012

Friptura de mistret


Am facut zilele acestea un experiment impreuna cu prietenul meu Silviu, adica fiecare a facut ce-a stiut mai bine. Eu am gatit, iar el a fotografiat. Fiecare cu talentul lui :) Asa am aflat si eu ce poate sa faca un D7000 in mainile cui stie sa-l foloseasca. Astazi va arat doar una din retete, pentru ca am facut mai multe. Asadar, fotografiile din acesta postare ii apartin lui Silviu. Multumesc.

Pe voi va rugam sa ne spuneti daca va plac fotografiile si daca am facut bine ca am facut experimentul asta. Nu de alta, dar noua ne-a placut si am vrea sa mai incercam si cu alte retete.



Ingrediente:
600 g cotlet de mistret
200 g untura de porc
ienibahar macinat
piper
200 ml vin alb sec
o crenguta rozmarin
putin ulei de masline


pentru bait:
200 ml vin alb
20 ml otet
1 g piper negru boabe
1 g ienibahar macinat
o1 frunza de dafin (un plic)
jumatate de ceapa
1 catel de usturoi
o creanuta mica de cimbru
apa cat sa acopere carnea

Carnea a fost tinuta in bait 48 de ore la frigider. Aveti ingredientele pentru bait mai sus. Trebuie doar amestecate si puse peste carne. 

Inainte sa ma apuc de gatit, am scos carnea din bait si am condimentat-o cu piper, ienibahar si am stropit-o cu putin ulei de masline. Am lasat-o sa se odihneasca pe masa pana cand a instalat Silviu luminile si am studiat unghiurile si lumina - vreo 10 minute.

Intr-o tigaie, am pus untura, pe care am topit-o la foc mic. Am adaugat carnea si am prajit-o putin pe toate partile- tot vreo 15 minute. Am adaugat vinul, am pus un capac si am lasat-o la foc mic doua ore, timp in care am gatit altceva :) . Rezultatul a fost o friptura delicioasa si moale. Atentie, sarea se pune doar la sfarsit. Ca si garnitura am servit ananas cu chili si bezele de cartofi cu emmentaler. Despre aste va voi povesti insa alta data.

Pofta buna!






23 de comentarii:

  1. superba reteta si trebuie sa fie ff gustos si fotografile reusite succes in continuare si la mai multe retete inedite cu drag ely

    RăspundeţiȘtergere
  2. Băi zici că erai la interogatoriu acol'. Ce să zic, tu eşti un bucătar excelent, Silviu un fotograf genial, deci nu putea ieşi rău!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Florin Rusanu! si poate facem iar o chermeza 2.0

      Ștergere
  3. O alianta care, as spune ca a dat rezultate mai mult decat satisfacatoare: o reteta pe cinste si poze minunate! Bravo!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Reteta rafinata si poze beton. Combinatia perfecta! Felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Fotografiile sunt superbe! Si reteta minunata!

    RăspundeţiȘtergere
  6. ...si nici nu pare ca foloseste trepied :P

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare parte din fotografii sunt facute fara trepied :P

      Ștergere
  7. Absolut superbe pozele,ce profesionist arata totul. lumini, studierea unghiurilor...asa mai da.foarte fain!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Foloseste vinul alb doar pentru bait, iar cand faci friptura (e valabil pentru toata gama de vanat - cu exceptia pasarilor) foloseste vin rosu!
    Chiar si vin rosu dulce sau demidulce!!!
    Sa vezi atunci ... ce poze misto o sa iasa!!!
    O sa mananci si ... cardul, de gustos ce-o sa fie!!!!
    :D
    Si sarea... s-o pui NUMAI si NUMAI la sfarsit!!!
    ;)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Fain tricoul! :)
    Friptura de mistret e delicioasa! Mananc cu pofta de cate ori am ocazia!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Pare buna rau friptura.

    Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o recomandare unde gasesc carne de vanat?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :) In padure :P, la Metro sau la Selgros :)

      Ștergere
  11. Marfa aparatul, dar mare parte din poza o fac luminile alea smechere.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...