15 septembrie 2012

Prajitura cu ciocolata si goji


In saptamana care a trecut am primit cateva produse de la Solaris, pentru testare. Stiam ca produsele lor sunt de foarte buna calitate pentru ca le folosesc de ceva vreme, asa ca nu am avut emotii in privinta lor. Pentru ca astazi a fost prima zi de toamna adevarat, cu ploaie si vant, am decis sa facem o prajitura, careia i s-au potrivit de minune fructele goji uscate pe care le-am primit de la Solaris. pe langa faptul ca au o culoare superba, mai sunt si foarte gustoase si sanatoase. Cica sunt folosite de mii de ani in medicina chineza si tibetana avand un continut foarte mare de vitamine si minerale.


Ingrediente:
pentru blat
250g faina
370 g zahar
1 plic de praf de copt
3 oua
250 ml lapte
250 ml ulei
1 budinca de ciocolata
50 g cacao
putina zeama de lamaie pentru stins praful de copt
pentru sos
150 ml lapte condensat
50 g  ciocolata amaruie
2 linguri cacao
2 linguri de zahar sau dupa gust
Fructe Goji uscate pentru decor.

Intr-un bol pentru mixer punem toate ingredientele pentru blat, inclusiv praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, sau putin otet. Mixati bine, la viteza maxima, pana compozitia se omogenizeaza. Turnati intr-o tava unsa cu ulei si tapetata/ pudrata cu faina (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm). Dati la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mic.  Dupa vre-o 15 minute verificati prajitura si intoarceti tava, ca sa se coaca uniform. Eu am tinut-o la cuptor vre-o 30 de minute, dar asta depinde de cuptorul fiecaruia. Este gata cand nu se mai misca ca o gelatina daca o scuturati si se crapa putin la mijloc. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin. O mutati pe un platou.
In timp ce prajitura este la cuptor, pregatim sosul, care si el, se prepara cum nu se poate mai simplu. Puneti pe foc mic, oala cu lapte condensat,  adaugati ciocolata, cacao si zaharul si amestecati pana se topesc toate si se omogenizeaza. Daca este nevoie si se ingroasa prea tare  mai adaugati putin lapte. Nu trebuie sa preparati sosul pe aburi, daca amestecati in el tot timpul.
La  final il turnati peste prajitura. Ornati cu goji.

Aceeasi prajitura, dar cu migdale si fotografii mai detaliate o gasiti si aici.





14 comentarii:

  1. O adevarat placere sa servesti din bunatatea asta!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Aratã bine...nu am folosit încã goji...panã atunci mã servesc d la tine:)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ce contrast imbietor!Eu fructele goji le-am mancat ca atare,nu le-am folosit la nici un dulce pana acum!Trebuie sa-ncerc si eu o combinatie!:)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Nu am mancat niciodata goji dar oricum tortul ciocolatos arata demential!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Arata foarte bine si vreau sa zic ca dupa ce ati postat reteta, Roberta (nepotica mea) a si incercat reteta si mi-a trimis poze. Le-a placut foarte mult :)
    Va pup!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Un festin culinar;tortul asta poate fi stapanul gusturilor mele!:)

    RăspundeţiȘtergere
  7. Arata de vis, teribil de bine...e asa densa, si ciocolatoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Chiar te admir pentru imaginatie...nu m-as fi gandit niciodata la goji+ciocolata :)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Waw....cat e de ciocolatoasaaaaa ! Si cu goji arata nebanuit de bine !
    Buna ideea, bravo Cristi.
    Sa ai o duminica linistita, asa cum ti-o doresti !

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...