08 august 2012

Muschi de vita la gratar


V-am promis niste retete noi la gratarul Ascona Outdoorchef . Pentru ca nu locuiesc la casa si nu am curte, gratarul cu gaz Outdoorchef este perfect pentru terasa, cel putin pe terasa mea, care este aproape pe acoperis, pentru ca locuiesc la mansarda unui bloc cu doua etaje. Gratarul nu afuma puternic, nu mai tare decat o plita pentru aragaz, in schimb isi face treaba mult mai bine decat un gratar cu carbune, pentru ca putem controla temperaturile in fiecare moment. Am fost intrebat de multe ori daca mancarea are gust de gratar, si recunosc ca si eu am fost sceptic pana cand  am incercat. Cei care au gustat pana acum, s-au convins ca grill-ul cu gaz nu este cu nimic mai prejos decat cel cu carbune, din acest punct de vedere.



Sa revenim la mancarurile noastre. Am gatit cateva feluri de mancare: aripioare, paine de casa cu ulei de masline si salvie, muschi de vita si porumb copt. La sugestia prietenilor de la Grill Society., au urmat niste clatite americane pe plita dupa reteta de aici, dar din pacate s-a inserat si fotografiile nu au fost viabile. Ai fi zis ca dupa atatea bunatati nu mai incap si clatitele, dar n-a fost nici o problema. In plus au iesit pufoase si delicioase, mai ceva ca la tigaie.

Astazi am sa va povestesc despre muschiul de vita (care de fapt a fost doar o bucata de vreo 300 de g, care mi-a ramas de la un biftec tartar pe care-l facusem in ziua respectiva si pe care am sa vi-l arat in zilele urmatoare) si despre porumbul copt. Am adaugat ca si garnitura o salata de sezon.

Ingrediente:
muschi de vita (de fapt al meu a fost muschi de vitel)
amestec de piper alb, negru, si verde
sare, 
putin ulei
salata: 
rosii, 
castraveti, 
ardei, 
ceapa, 
ulei, 
sare, piper
cateva picaturi de otet balsamic
putin zahar

Am folosit plita simpla, fara striatii, pe care am uns-o cu putin ulei. Am incins gratarul la 220 de grade C. Intre timp am condimentat carnea de vita cu sare si pieper proaspat macinat. Am pus-o pe plita incinta cate 10-20 de secunde pe fiecare parte, in asa fel incat sa-si schimbe culoarea si sa sigileze toate sucurile in interior. Apoi i-am infipt termometrul pentru fripturi Outdoorchef in mijloc. Am lasat-o pe gratar cu capacul inchis la 220 de grade, pentru aproximativ 10 minute (8 minute sunt suficiente, daca o vreti in sange) timp in care in interiorul bucatii de carne s-au atins 60 de grade C. 

Intre timp, fetele au pregatit o salata de vara din rosii, ardei , castraveti si ceapa, stropite cu putin ulei de masline si cateva picaturi de otet balsamic. In zeama care s-a format au adaugat si putin zahar. Au asezonat-o simplu cu sare si piper.

Pe aceeasi plita au urmat apoi inca doua bunatati, iar la final, am schimbat plita cu cea striata pentru a coace porumbul. Prumbul trebuie sa fie foarte crud. L-am lasat pe gratar ceva vreme (nu mai stiu cat) si l-am intors pe toate partile, pana s-a facut auriu si moale. 

Pofta buna!







3 comentarii:

  1. Bravo, mestere! Arata demential!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Stii ce fac cand vad gratarelile astea delicioase la tine ? Ies rapid de pe blog !!! :))))
    Cristi , un weekend placut si racoros va doresc !!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...