Frigarui de porc si pui cu mere si ceapa

Se presupune ca mancarea facuta la gratar este mai sanatoasa, pentru ca nu este imbaiata in grasimi. Dar, cu tot cu lipsa grasimilor si putina neatentie putem face un gratar la fel de indigest ca si un produs fast-food. Un gratar reusit, este unul pe care poti sa il faci in orice situatie, controland temperatura in asa fel incat sa nu obtii niste arsuri. Carnea sau legumele puse pe gratar nu au voie sa se carbonizeze, nici macar la suprafata. Puteti da vina, pe flacari, pe grasime, pe retata, pe legea picnicului :P…dar nu tine nici una din explicatii. Mancarea nu are voie sa se arda sub nici o forma. Arsura nu va da aroma de afumat ci gust de ars.
Apropo de legea gratarelor (sau legea picnicului)…nu cred ca ar trebui sa existe o lege pentru bunul simt, dar daca altfel nu se poate, atunci e binevenita. Nu vad ce-i rau in a a pastra linistea si curatenia si a nu da foc padurilor. Adevaru-i ca nu sunt si nu am fost niciodata fan al gratarelilor pe marginea drumului la mare inghesuiala…cu sau fara manele. Prefer sa fac un gratar acasa, pe terasa, la tara sau la prietenii care au curte. Cu ajutorul unui gratar eletric sau pe gaz, asa cum e Ascona Outdoorchef, balconul de bloc sau terasa sunt mai mult decat suficiente. Unde mai mai pui ca legea reglementează doar “activitatile de picnic desfasurate pe domeniul public sau privat al statului si/sau unitatilor adiministrativ teritoriale. (Art 1/ Legea picnicului)“- asta-i pentru ce-i care isi dau cu parerea fara sa fi citit legea.

Dar sa trecem la mancarurile noastre, pentru ca v-am promis niste frigarui, acum doua saptamani. Nu uitati! Fara arsuri!

Ingrediente: 

carne de porc (ceafa)

carne de pui (pulpe de pui dezosate)

mere

ceapa

ciuperci de marime medie

200 g iaurt gras

sare, piper dupa gust

Condiment Don Marco`s Pig Wing 

Ingredientele acestui amestec de condimente pentru gratar sunt condimente naturale precum: boia de ardei, piper, ceapa, usturoi, sare de mare, zahar de trestie integral, nerafinat; arome naturale (contin gluten si soia) si susan. 

De fapt, am folosit bucati de carne care au ramas de la niste felii mai mari, pe care le-am pus pe gratar. Pana cand primele s-au facut, am pus bucatelele de pui in iaurt, cu putina sare si piper. Pe cele de porc le-am condimentat cu Don Marco`s Pig Wing. Merele le-am taiat cuburi, iar ceapa am taiat-o in sferturi. Le-am insirat pe frigarui. Unele doar cu carne de pui, altele doar cu carne de porc, iar altele, mixte, in fucntie de preferintele fiecaruia. (Nu uitati sa inmuiati cu cateva ore inainte betele pt frigarui- eu am uitat si le-am inmuiat pe loc, in bere :P) 

Am pus frigaruile pe gratarul incins la 200 de grade C (temperatura masurata cu capacul inchis) si le-am rumenit frumos pe toate partile pana cand carnea a fost moale-moale, merele au inceput sa raspandeasca o aroma inebunitoare si ceapa s-a facut dulce-dulce. Sa zic, vreo cinspe- douazeci de minute.

 

Pofta buna!

 

7 Comments

  1. The Wandering Oltean

    Abia am inceput serviciul, am sarit micul dejun astazi si ma gindeam cu duiosie la masa de prinz… pina am citit postul tau.
    Glandele salivare imi sint brusc bagate in regim de lucru la capacitate maxima… si ingit vertigions in sec :). Aproape ca se miros miresmele in pozele tale

    Combinatia cu mere este interesanta. Nu am incercat-o pina acum.

  2. maria elena

    Eu am postit azi, iar acum inghit in sec.

  3. tare bine arata!

  4. Grozave frigaruile!!!Imi ploua in gura….

  5. Moldoveanu

    te invidiez pentru gratar si felicitari pentru reteta!

  6. Foarte bine arata frigaruile. Nici mie nu-mi place sa fac gratare pe marginea drumului, abia astept sa merg la tara sa fac gratare.
    Foarte bun blogul dumneavoastra. Felicitari!

  7. Fumatorul Vesel

    Ce bine ca a venit primavara si odata cu ea si vremea gratarelor si frigaruilor !!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*