31 octombrie 2011

Dulceata de gogonele

dulceata de gogonele1
De multa vreme aud pe toata lumea vorbind de dulceata de gogonele, dar n-am facut niciodata. Ieri am vazut gogonele la piata asa ca am luat un kilogram sa vad si eu cum e dulceata. Astazi am facut. Si-mi pare bine, pentru ca este neasteptat de buna.



Cum se face dulceata de gogonele


Ingrediente:


1 kg gogonele (rosii necoapte, verzi)
400 g zahar (sau dupa gust)
2-3 feliute de ghimbir (optional)


Am spalat bine gogonelele si le-am curatat de partea unde a fost codita. le-am taiat si am scos samburii. Se pot lasa, dar arata mai bine fara. Le-am pus intr-o oala la foc mic si am amestecat constant pana au inceput sa lase lichid. Apoi le-am lasat sa fiarba aproximativ jumatate de ora, pana s-au inmuiat bine. Am adaugat zaharul si ghimbirul si am mai fiert pana cand siropul a inceput sa se lege (aproximativ 15  minute). Am pus dulceata intr-un borcan si am lasat-o sa se raceasca. O voi pastra in frigider. Daca doriti sa o pastrati pentru iarna, trebuie sa o conservati in borcane sterilizate, inchise ermetic. (vezi aici cum se sterilizeaza borcanele, iar aici descarca gratuit etichete pentru borcane)

Pofta buna!





dulceata de gogonele3 dulceata de gogonele2

10 comentarii:

  1. Hmmmm, ce bine arata si e si buna ! Sunt sigura !E o reteta noua pentru mine(maica-mea mai adauga mar si piersici de gradina pe linga gogonele).Si, tinind cont ca sunt fan forever ginger...cu siguranta o sa incerc varianta propusa de tine.
    Tine-o tot asa Cristi ca faci al naibii de bine ce faci!

    RăspundeţiȘtergere
  2. nici eu nu am facut inca , dar la cat o laudati cu totii , trebuie sa o fac !!!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. O dulceata deosebita,nu stii ce mananci;am facut si eu dar doar putina de proba.

    RăspundeţiȘtergere
  4. O fi buna dulceata asta, nu zic nu, dar din cate fructe dulci avem in tara asta, tocmai din gogonele trebuie facuta dulceata?...ma gandesc la cat zahar trebuie pus pentru a fi totusi dulce...

    RăspundeţiȘtergere
  5. Am auzit de dulceata aceasta aici in Franta, polonezii o fac si cerand la piata "gogonele= rosii verzi" am fost intrebata daca pentru aceasta dulceata. Cred ca gustul e interesant, imi place ce faci si inovatiile pe care le aduci in bucatarie.

    RăspundeţiȘtergere
  6. uite ca dulceata din legume n-am mancat, nici n-am facut.prefer totusi aroma fructelor la capitolul dulceturi .

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosiile sunt fructe de fapt si sunt dulci pentru ca evident contin zahar.

      Ștergere
  7. Este super-buna dulceata asta! Din camara mamei mele nu lipsea duceata de gogonele. Incearca , in loc de ghimbir sa pui felii de lamaie si un pumn de miez de nuca. Este deosebita!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dulceață de gogonele cu lămâie tăiată si cu nuci, e foarte buna.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...