Dulceata de gogonele

dulceata de gogonele1
De multa vreme aud pe toata lumea vorbind de dulceata de gogonele, dar n-am facut niciodata. Ieri am vazut gogonele la piata asa ca am luat un kilogram sa vad si eu cum e dulceata. Astazi am facut. Si-mi pare bine, pentru ca este neasteptat de buna.

Cum se face dulceata de gogonele

Ingrediente:

1 kg gogonele (rosii necoapte, verzi)
400 g zahar (sau dupa gust)
2-3 feliute de ghimbir (optional)

Am spalat bine gogonelele si le-am curatat de partea unde a fost codita. le-am taiat si am scos samburii. Se pot lasa, dar arata mai bine fara. Le-am pus intr-o oala la foc mic si am amestecat constant pana au inceput sa lase lichid. Apoi le-am lasat sa fiarba aproximativ jumatate de ora, pana s-au inmuiat bine. Am adaugat zaharul si ghimbirul si am mai fiert pana cand siropul a inceput sa se lege (aproximativ 15  minute). Am pus dulceata intr-un borcan si am lasat-o sa se raceasca. O voi pastra in frigider. Daca doriti sa o pastrati pentru iarna, trebuie sa o conservati in borcane sterilizate, inchise ermetic. (vezi aici cum se sterilizeaza borcanele, iar aici descarca gratuit etichete pentru borcane)

Pofta buna!

dulceata de gogonele3 dulceata de gogonele2

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

11 Comentarii

  1. Hmmmm, ce bine arata si e si buna ! Sunt sigura !E o reteta noua pentru mine(maica-mea mai adauga mar si piersici de gradina pe linga gogonele).Si, tinind cont ca sunt fan forever ginger…cu siguranta o sa incerc varianta propusa de tine.
    Tine-o tot asa Cristi ca faci al naibii de bine ce faci!

  2. nici eu nu am facut inca , dar la cat o laudati cu totii , trebuie sa o fac !!!!

  3. O dulceata deosebita,nu stii ce mananci;am facut si eu dar doar putina de proba.

  4. O fi buna dulceata asta, nu zic nu, dar din cate fructe dulci avem in tara asta, tocmai din gogonele trebuie facuta dulceata?…ma gandesc la cat zahar trebuie pus pentru a fi totusi dulce…

  5. Am auzit de dulceata aceasta aici in Franta, polonezii o fac si cerand la piata "gogonele= rosii verzi" am fost intrebata daca pentru aceasta dulceata. Cred ca gustul e interesant, imi place ce faci si inovatiile pe care le aduci in bucatarie.

  6. uite ca dulceata din legume n-am mancat, nici n-am facut.prefer totusi aroma fructelor la capitolul dulceturi .

  7. e alceva merita incercata

  8. Este super-buna dulceata asta! Din camara mamei mele nu lipsea duceata de gogonele. Incearca , in loc de ghimbir sa pui felii de lamaie si un pumn de miez de nuca. Este deosebita!

  9. Sunt anumite gogonele pentru dulceata,sunt lunguiete si trebuie sa fie cam de 2cm.Se spala ,se oparesc ,se scot samburii ,se dau prin ,piatra vanata'dupa care se spala ,se lasa sa se scurga si apoi se impaneaza cu nuca si coaja de lamaie,se face siropul si cand este 'legat'se pun patlagelele si se mai fierb pana se incretesc si se 'leaga 'din nou siropul.Intra cam 60 -70de bucati la 1kg de zahar.Aceasta este adevarata dulceata de gogonele sau patlagele.

Lasă un răspuns