31 octombrie 2011

Dulceata de gogonele

dulceata de gogonele1
De multa vreme aud pe toata lumea vorbind de dulceata de gogonele, dar n-am facut niciodata. Ieri am vazut gogonele la piata asa ca am luat un kilogram sa vad si eu cum e dulceata. Astazi am facut. Si-mi pare bine, pentru ca este neasteptat de buna.



Cum se face dulceata de gogonele


Ingrediente:


1 kg gogonele (rosii necoapte, verzi)
400 g zahar (sau dupa gust)
2-3 feliute de ghimbir (optional)


Am spalat bine gogonelele si le-am curatat de partea unde a fost codita. le-am taiat si am scos samburii. Se pot lasa, dar arata mai bine fara. Le-am pus intr-o oala la foc mic si am amestecat constant pana au inceput sa lase lichid. Apoi le-am lasat sa fiarba aproximativ jumatate de ora, pana s-au inmuiat bine. Am adaugat zaharul si ghimbirul si am mai fiert pana cand siropul a inceput sa se lege (aproximativ 15  minute). Am pus dulceata intr-un borcan si am lasat-o sa se raceasca. O voi pastra in frigider. Daca doriti sa o pastrati pentru iarna, trebuie sa o conservati in borcane sterilizate, inchise ermetic. (vezi aici cum se sterilizeaza borcanele, iar aici descarca gratuit etichete pentru borcane)

Pofta buna!





dulceata de gogonele3 dulceata de gogonele2

9 comentarii:

  1. Hmmmm, ce bine arata si e si buna ! Sunt sigura !E o reteta noua pentru mine(maica-mea mai adauga mar si piersici de gradina pe linga gogonele).Si, tinind cont ca sunt fan forever ginger...cu siguranta o sa incerc varianta propusa de tine.
    Tine-o tot asa Cristi ca faci al naibii de bine ce faci!

    RăspundeţiȘtergere
  2. nici eu nu am facut inca , dar la cat o laudati cu totii , trebuie sa o fac !!!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. O dulceata deosebita,nu stii ce mananci;am facut si eu dar doar putina de proba.

    RăspundeţiȘtergere
  4. O fi buna dulceata asta, nu zic nu, dar din cate fructe dulci avem in tara asta, tocmai din gogonele trebuie facuta dulceata?...ma gandesc la cat zahar trebuie pus pentru a fi totusi dulce...

    RăspundeţiȘtergere
  5. Am auzit de dulceata aceasta aici in Franta, polonezii o fac si cerand la piata "gogonele= rosii verzi" am fost intrebata daca pentru aceasta dulceata. Cred ca gustul e interesant, imi place ce faci si inovatiile pe care le aduci in bucatarie.

    RăspundeţiȘtergere
  6. uite ca dulceata din legume n-am mancat, nici n-am facut.prefer totusi aroma fructelor la capitolul dulceturi .

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosiile sunt fructe de fapt si sunt dulci pentru ca evident contin zahar.

      Ștergere
  7. Este super-buna dulceata asta! Din camara mamei mele nu lipsea duceata de gogonele. Incearca , in loc de ghimbir sa pui felii de lamaie si un pumn de miez de nuca. Este deosebita!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...