Pere caramelizate, in cognac

pere rosii
Am primit perele astea frumoase (zice-ti voi daca nu-s frumoase!) si asa, repede n-am stiut ce sa fac cu ele. Trebuia sa fac ceva, pentru ca se inmuiasera periculos de tare si nu as fi vrut sa le ratez.

Cum se fac perele caramelizate , in cognac

Ingrediente:
2-3 pere
50 g unt
2-3 linguri de zahar brun ()
2-3 boabe de ienibahar
1 baton de scortisoara
50 ml cognac

Perele trebuie sa fie coapte, dar nu atat de moi incat sa se dezintegreze. Se spala bine, apoi se taie felii groase de 1 cm. Cum vreti voi. Intr-o tigaie puneti untul la topit, impreuna cu batonul de scortisoara si boabele de ienibahar. Cand acestea incep sa sfaraie, adaugam feliile de pere si le lasam doua-trei minute pe fiecare parte. Am adaugat cogniacul si zaharul si le-am lasat pana cand se caramelizeaza.(2-3 minute) In acest timp le putem intoarce de pe o parte pe alta, ca sa se caramelizeze uniform. Si gata.
Folositi o tigaie mai mare, ca sa va incapa toate feliile, sau impartiti cantitatile, daca le faceti pe rand. Desigur cantitatile nu sunt batute in cuie si va puteti juca cu ele.
Serviti perele cu inghetata…de vanilie. 🙂
Pofta buna!

pere rosii

pere rosii

pere rosii

pere rosii

pere rosii

8 Comments

  1. Boabe de Cafea

    Mmm, super! Ce pofta mi-ai facut! Eu am in plan o reteta de tarta cu pere si ciocolata.

  2. bucatarmaniac

    mmmmmmm! cand o faci? ca mai am pere! :)))

  3. si o reteta pentru tarta cu pere si cioco?? se poate? oricum savurez privind perele astea…ca parca deja simt miros de scortisoara….
    irina

  4. bucatarmaniac

    @Irina, daca @Boabe de cafea n-o face curand, voi fi nevoit sa caut una, ca si mie mi-a facut pofta! :)))

  5. Mi-ai facut pofta!

  6. Stii tarte tatin? In loc de mere, pere. Pt. cine a intrebat . Caramelizez zahar, cand s-a facut maro-auriu, nu ars, pun un cub de unt, apoi aranjez frumos felii de pere, pun deasupra o foaie din aia tipica de tarta (unt, faina, un galbenus, zahar pudra, tinut inainte in frigider), intep din loc in loc si bag la cuptor. Se rastoarna la servire. La fel, pun alaturi pe farfurie un glob de inghetata. Cand iau toamna tarziu pere din alea tari, inainte de a pune foaia deasupra, bag vreo 15-20 min. la cuptor sa se inmoaie putin, ca sa nu fie riscul sa ramana tari si foaia coapta.

  7. Boabe de Cafea

    Am "realizat" azi tarta! Maine apare pe blog. A iesit minunata! 🙂

  8. Beatricedesign

    Si un mot de frisca cred ca ar merge deasupra, nu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*