12 august 2011

Paste cu carne

penne, paste

Cumpar rar paste fainoase din porumb, asta pentru ca nu intotdeauna le-am nimerit pe cele mai bune, sau poate nu mi-au placut. Intamplarea a fost sa mai am un pachet nefolosit care statea de ceva vreme acolo. Nici nu mai stiu de ce le-am cumparat. Paste fara ou, fera gluten, fara multe… In fine. astazi i-a venit randul, alaturi de o tocanita pe care o facusem ieri, din carne de porc.  Si sa stiti ca n-au fost rele deloc. Chiar mi-au placut. Cred ca de data asta le-am nimerit.

Cum se fac pastele cu carne:

Ingrediente:

Paste fainoase (de care vreti)

putin parmezan

rosii

busuioc proaspat

pentru tocanita:

500 g pulpa de porc degresata

3 cepe mari

2 ardei

3 frunze de dafin

un varf de cutit de ghimbir praf

6 lingurite cu boia dulce

3 linguri de ulei

sare, piper dupa gust

3 cani de apa

Tocanita se face prima data.  Ceapa si ardeii se taie  marunt

Se pun la calit in ulei, sub capac. Amestecam din cand in cand.. Lasam la foc mic pana se inmoaie. taiem carne cubulete. O adaugam peste ceapa si ardei. Condimentam (sare, piper, ghimbir, foi de dafin) si lasam totul la foc mic cateva minute. Adaugam boiaua  si stingem cu 3 cani de apa. Acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mic vreo ora jumate. Am lasat-o asa de mult pentru  ca am vrut sa obtin o carne foarte moale si un sos dens. Verificam din cand in cand si daca scade prea mult, mai putem adauga apa.

Cand tocanita este gata, putem sa fierbem pastele (conform indicatiilor de pe ambalaj). Daca pastele sunt de porumbse fierb cu 2-3 minute mai mult. Atentie la ce indica producatorul. daca le fierbeti prea mult se vor face terci, pentru ca nu contin ou.

Se servesc impereuna cu tocanita. Eu am adaugat niste cubulete de rosii, frunze de busuioc proaspat si putin parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

  Print

5 comentarii:

  1. pfffff... acuma fac paste cu branza, dar mai bine faceam cu carne... :))

    RăspundeţiȘtergere
  2. Arata tare apetisant, ficei mele, cea mare, i place la nebunie tocanita cu paste! O seara placuta!

    RăspundeţiȘtergere
  3. waw ce bine arata..sa lesin langa comp nu alta

    RăspundeţiȘtergere
  4. miiammm:D ce bine arata:D si nu am paste:(( si e duminica dupa-amiaza si nu am de unde sa iau:( dar maine nu mai scapa;))

    RăspundeţiȘtergere
  5. Astea merg facut cu paste cat mai mari, si bucatile de carne fiind putin mai mari, cred ca si spirale si fundite...

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...