30 iunie 2011

Papricas de cartofi

papricas
…cu carne, bineinteles. cartofii sunt doar un pretext. Merge cu carne de porc sau de pui. Ba chiar si cu carne de vita. E tare usor de facut si foarte gustos.

Cum se face  papricas de cartofi:

Ingrediente

1 kg cartofi
500 g pulpa sau spata de porc
2 cepe mari
4 rosii mari
1 ardei gras
1 morcov
3 lingurite boia dulce
jumatate de lingurita de seminte de chimen
2-3 frunze de dafin
3-4 linguri de ulei
50 ml bulion de rosii
sare, piper dupa gust
1 pahar de apa sau mai mult daca este nevoie
o felie sunca afumata (optional)

Am taiat morcovul rondele, ceapa julien, ardeiul cubulete. Le-am pus la calit in ulei. Intre timp am taiat canea cubulete. (puteti s-o taiati cum vreti). Ama daugat si carnea si am amestecat de cateva ori pana si-a schimbat culoare. In continare am decojit rosiile, le-am taiat marunt si le-am pus in mancare. Am adaugat un pahar de apa.  Am condimentat cu putina sare si piepr, dar nu mult. Am pus chimenul, boiaua, frunzele de dafin si bulionul. Am acoperit totul cu un capac si le-am lasat sa fiarba la foc micvreo 30-40 de minute pana ce carnea s-a inmuiat bine. Am adaugat carofii, curatati si taiati mare. Am pus inca putina apa ca sa-i cuprinda pe toti. Am mai pus si o felie zdravana de sunca afumata pentru gust. Asta nu-i obligatoriu, dar e tare bun.Am mai lasat papricasul pe foc pana s-au fiert si cartofii. Am servit cu salata de ardei copti.

Pofta buna!
Print


 papricas

7 comentarii:

  1. Hmmmmm ce bine arata , de mult nu am mai facut, mi sa facut o pofta?! o seara placuta!

    RăspundeţiȘtergere
  2. roxana salwa nabhani1 iulie 2011, 00:13

    Ce a-si putea sa folosesc in loc de carne de porc?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. piept de curcan si e mult mai sanatos

      Ștergere
  3. Ioi ce bun ii !
    Saptamana viitoare fac si eu .:)

    RăspundeţiȘtergere
  4. eu am facut si e tare buuuuuuuuuuuun

    RăspundeţiȘtergere
  5. Ciao! Spune-mi, te rog, de ce ai zis: "cum se face papricas de pui"? Ca ai folosit carne de porc :))

    Keep doing the good food! Si zi-mi niste retete cu creveti, ca nu am facut niciodata si mi-e pofta.

    RăspundeţiȘtergere
  6. super fain ... Cum se face papricas de pui: ... 500 g pulpa sau spata de porc :)))))))))

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...