27 martie 2011

Tocanita de pipote/ Mancare de pipote

Photobucket
N-am mai facut demult tocanita de pipote, sau tocana de pipote sau mancare de pipote, cum vreti s-o luati. S-a nimerit sa fac si o garnitura de mazare, langa, dar despre asta am sa va povestesc intr-o postare viitoare.

Reteta tocanita de pipote

Ingrediente

500 g pipote de pui

2 cepe mari
2 frunze de dafin
50 ml  bulion de rosii
jumatate de ardei gras (optional, eu nu am avut)
sare, piper dupa gust
1 cana de apa
2-3 linguri de ulei

Ceapa se taie julien, mare, marunt, cubulete, cum vreti voi si se pune intr-o oala. Se adauga pipotele, foile de dafin, ardeiul marunt,  sare si piper (nu exagerati cu sarea pentru ca scade si \s-ar putea ca si bulionul sa fie sarat). Se pune peste ele, o cana de apa (200 ml). Se pun toate la fiert, la foc mic sub capac (capacul pe o parte a oalei). Se fierb  cam o ora si jumatate- o ora si 45 de minute, in functie de cat de repede se fierbe pipota. Verificam din cand in cand sa nu scada prea tare si mai adaugam cate putina apa daca este nevoie.

La final, inainte cu 10 minute sa oprim focul, adaugam si bulionul. Gustam si asezonam cu sare si piper daca este nevoie. Si gata. Dureaza ceva, dar este foarte usor de preparat.
Pofta buna!

 Print
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

10 comentarii:

  1. Daca e tocanita, atunci iar mi-e pofta :) as manca non stop, daca nu ar fi acide la stomac :(

    RăspundeţiȘtergere
  2. Explora Cuisine, si noua ne place mult! :)) Multumesc! incearca cu un ceai verde dupa... Nu-i un leac babescm, dar am observat ca face foarte bine la digestie :))

    RăspundeţiȘtergere
  3. pipotele rulează:D vreau şi eu două porţii:P

    RăspundeţiȘtergere
  4. da, da, si la mine o portie, va rog! salata o aduc eu ;))

    RăspundeţiȘtergere
  5. @ Injineru`:))))))))))))))))
    @Zazuza, mmmmmmmm, salata!
    @retete-ina, multumesc!
    @Andreea Popa, multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cu scuzele de rigoare din partea unui nepriceput: celelalte ingrediente se adauga peste ceapa din oala "natur", SAU aceasta din urma tre' sa fie inainte calita / rumenita?

    RăspundeţiȘtergere
  7. pipotele sunt tari sau devin moi dupa fierbere

    RăspundeţiȘtergere
  8. @Victor, ca in poza, natur ca oricum se fierbe suficient si ceapa se transforma in sos.

    @Anonim, pipotele se fac moi moi daca le fierbi suficient.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...