Pastrav la cuptor

pastrav,peste

Am fost la pescuit, de aia nu am mai raspuns la mail-uri. Ceva de genul „P`aici trecea un rau“ . Si cum tot dadeam eu cu undita prin supermarket, numa` ce-am prins niste pastravi…doi de-odata…uite-asa de mari!!!

Reteta pastrav la cuptor

Ingrediente
2 pastravi
o lamaie
1 morcov
1 ceapa mica
jumatate de ardei
o mana de mazare
cimbrisor uscat/ proaspat
sare, piper dupa gust
jumatate de pahar de apa
2-3 linguri ulei de masline

Pestii se curata, se spala etc. Se condimenteaza cu sare si piper. Felii subtiri de la jumatate de lamaie se pun in interiorul pestelui, impreuna cu crengute de cimbriosr (salbatic). Tava se unge cu putin ulei de masline. Se aseaza pestele, impreuna cu legumele: ceapa taiata rondele, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat cubulete si mazarea.
Se stropeste totul cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie. Se toarna si apa si se da la cuptorul preincalzit  la foc mic (170 grade C) pentru 25-30 de minute.
Se serveste impreuna cu legumele coapte sau cu alte garnituri.

Pofta buna!

6 Comments

  1. delicios:) dar cu livrarile cum stai:)

  2. Chiar zilele astea vorbeam cu Gabi al meu sa cumparam niste peste iar pastravul il gasim mai mereu proaspat aici in Germanica…salvez reteta si sper sa o fac cat de curand. Multam!

  3. o bunatate reteta asta

  4. Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
    Te asteapta un premiu la mine pe blog.

  5. bucatarmaniac

    @injineru', merci! Doar via e-mail! 🙂

    @retete- ina, multumesc mult! 🙂

    @Iulia, multumesc mult! 🙂 Pofta bun! 🙂

    @Retete de mancaruri, multumesc foarte mult pentru premii si aprecieri! 🙂

  6. Multumim de inspiratie!
    Arata bine in poza ta sa vedem cum arata cel din Houston si cum a iesit…

    Pohta mare!

    Dandy

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*