Reteta pastrav la cuptor
Ingrediente
2 pastravi
o lamaie
1 morcov
1 ceapa mica
jumatate de ardei
o mana de mazare
cimbrisor uscat/ proaspat
sare, piper dupa gust
jumatate de pahar de apa
2-3 linguri ulei de masline
Pestii se curata, se spala etc. Se condimenteaza cu sare si piper. Felii subtiri de la jumatate de lamaie se pun in interiorul pestelui, impreuna cu crengute de cimbriosr (salbatic). Tava se unge cu putin ulei de masline. Se aseaza pestele, impreuna cu legumele: ceapa taiata rondele, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat cubulete si mazarea.
Se stropeste totul cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie. Se toarna si apa si se da la cuptorul preincalzit la foc mic (170 grade C) pentru 25-30 de minute.
Se serveste impreuna cu legumele coapte sau cu alte garnituri.
Pofta buna!
delicios:) dar cu livrarile cum stai:)
Chiar zilele astea vorbeam cu Gabi al meu sa cumparam niste peste iar pastravul il gasim mai mereu proaspat aici in Germanica…salvez reteta si sper sa o fac cat de curand. Multam!
o bunatate reteta asta
Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
Te asteapta un premiu la mine pe blog.
@injineru', merci! Doar via e-mail! 🙂
@retete- ina, multumesc mult! 🙂
@Iulia, multumesc mult! 🙂 Pofta bun! 🙂
@Retete de mancaruri, multumesc foarte mult pentru premii si aprecieri! 🙂
Multumim de inspiratie!
Arata bine in poza ta sa vedem cum arata cel din Houston si cum a iesit…
Pohta mare!
Dandy