Astazi am facut o supa-cream de legume delicioasa cu ce-am gasit prin frigider. Si se pare ca am nimerit o combinatie ideala de legume. Reteta in sine e facuta ochiometric, dar am notat ingredientele ca sa vi le pot spune si voua. Asta nu inseamna ca nu puteti improviza cu ce aveti voi prin frigider. Dupa gust!
Ingrediente:
4 morcovi
jumatate de pastarnac
un sfert de gulie
3 buchetele de conopida
o ceapa
1 cartof mare
jumatate de ardei gras
1 lingura de zahar
1 pulpa de pui (optional)
crutoane de paine
smantana dulce (lichida)
cateva frunze de patrunjel proaspat
Le-am curatat, spalat si pus pe toate la fiert in 2 litri de apa cu putina sare si lingura de zahar. Cartoful l-am lasat la o parte, sa nu fiarba prea tare. Dupa o ora la foc foarte mic, am adaugat si cartoful. Cand acesta din urma a fost fiert, am scos legumele din supa si le-am zdrobit cu blenderul. Treptat, am adaugat cate un polonic de supa ca sa obtin densitatea ideala. Sa tot fi fost vreo 4 polonice. Voi puneti cat vreti, in functie de cat vreti sa se subtieze supa. Am asezonat cu sare si piper dupa gust.
Am servit-o cu crutoane de paine trase in unt, smantana dulce si frunze de patrunjel.
Pofta buna!
18 Comments
Leave a Comment Cancel
bucatarmaniac
@bucatarmaniac
Supa aceasta este una din preferatele mele. Foarte bine arata!
This is such a beautiful colour and the texture is perfect, gorgeous photos too, thanks!!
Oh Wow!!! Great photos. Love the look of the soup! Thanks for sharing.
I love soups like this! Warm and warming your soul! I would probably use coconut milk instead of the heavy cream, just to lighten it up a bit. Thanks for sharing!
Divine base of root vegetables in this soup, but the crouton adornment captured my eye. Satisfying and delicious!
Foodblogandthedog, thank you! 🙂
Minioki, multumesc! 🙂
Nicole@ The Dirty Oven, thank you! 🙂
Tiffany, thank you! 🙂 The coconut milk is a great ideea! 🙂
Cakewalker, thank you! 🙂
buna tareeeeeee !!!!
:)))
supa mea preferata
nu am incercat niciodata supele crema.de azi m-am hotarat.arata bine.cred ca cele 13 comentarii plus bucatarul ca este gustoasa. cu supa, crutoanele si patrunjelul am vazut ce faci dar cu smantana ??? si pt a 2-ua zi se mai poate consuma?pastrand legume si supa separat pe care sa o pot incalzi forte?
eu folosesc o oala sub presiune atunci cand fierb legumele (si nu numai); fierberea dureaza mult mai putin (cam 10 minute).
Oare de ce am auzit de foarte multe ori ca legumele trebuiesc calite in unt inainte de a fi pasirate?
Si eu o fac exact la fel, cu ce legume am la indemana.
Si daca nu am blender? 🙁
O alternativa delicioasa (pure de verduras – stil spaniol):
1 kg morcovi
1 dovleac placintar mic
3 buc. praz
o jumatate telina
2-3 cartofi
2 ardei grasi rosii
1 salata verde
ulei de masline
sare