21 ianuarie 2011

Supa crema de legume

supa crema de legume,cum se face
Astazi am facut o supa-cream de legume delicioasa cu ce-am gasit prin frigider. Si se pare ca am nimerit o combinatie ideala de legume. Reteta in sine e facuta ochiometric, dar am notat ingredientele ca sa vi le pot spune si voua. Asta nu inseamna ca nu puteti improviza cu ce aveti voi prin frigider. Dupa gust!
Ingrediente:
4 morcovi
jumatate de pastarnac
un sfert de gulie
3 buchetele de conopida
o ceapa
1 cartof mare
jumatate de ardei gras
1 lingura de zahar
1 pulpa de pui (optional)
crutoane de paine
smantana dulce (lichida)
cateva frunze de patrunjel proaspat
Le-am curatat, spalat si pus pe toate la fiert in 2 litri de apa cu putina sare si lingura de zahar. Cartoful l-am lasat la o parte, sa nu fiarba prea tare. Dupa o ora la foc foarte mic, am adaugat si cartoful. Cand acesta din urma a fost fiert, am scos legumele din supa si le-am zdrobit cu blenderul. Treptat, am adaugat cate un polonic de supa ca sa obtin densitatea ideala. Sa tot fi fost vreo 4 polonice. Voi puneti cat vreti, in functie de cat vreti sa se subtieze supa. Am asezonat cu sare si piper dupa gust.
Am servit-o cu crutoane de paine trase in unt, smantana dulce si frunze de patrunjel.
Pofta buna!
 supa crema de legume,cum se face supa crema de legume,cum se face

17 comentarii:

  1. This is such a beautiful colour and the texture is perfect, gorgeous photos too, thanks!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Supa aceasta este una din preferatele mele. Foarte bine arata!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Oh Wow!!! Great photos. Love the look of the soup! Thanks for sharing.

    RăspundeţiȘtergere
  4. I love soups like this! Warm and warming your soul! I would probably use coconut milk instead of the heavy cream, just to lighten it up a bit. Thanks for sharing!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Divine base of root vegetables in this soup, but the crouton adornment captured my eye. Satisfying and delicious!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Tiffany, thank you! :) The coconut milk is a great ideea! :)

    RăspundeţiȘtergere
  7. nu am incercat niciodata supele crema.de azi m-am hotarat.arata bine.cred ca cele 13 comentarii plus bucatarul ca este gustoasa. cu supa, crutoanele si patrunjelul am vazut ce faci dar cu smantana ??? si pt a 2-ua zi se mai poate consuma?pastrand legume si supa separat pe care sa o pot incalzi forte?

    RăspundeţiȘtergere
  8. eu folosesc o oala sub presiune atunci cand fierb legumele (si nu numai); fierberea dureaza mult mai putin (cam 10 minute).

    RăspundeţiȘtergere
  9. Oare de ce am auzit de foarte multe ori ca legumele trebuiesc calite in unt inainte de a fi pasirate?

    Si eu o fac exact la fel, cu ce legume am la indemana.

    RăspundeţiȘtergere
  10. Si daca nu am blender? :(

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...