Saleuri

foietaj2 (1)



 Poate ca pare mai usor sa le cumperi decat sa le faci! Asta in functie de cat de lene iti este sa iesi din casa. Cum aveam niste aluat de foietaj in congelator, mie mi s-a parut mai usor sa le fac eu, dacat sa ies din casa ca sa le cumpar. Mai ales ca afara e un ger de crapa pietrele.
 Asta a fost cea mai buna varianta, pe moment.

Ingrediente

2 pachete aluat de foietaj (400 g/ pachet)

1 ou seminte de susan / seminte de chimen / mac sare

1 lingurita de smantana putin ulei pentru uns tava

cascaval/branza telemea pentru ras desupra

Aluatul se lasa la temperatura camerei pana se decongeleaza. Daca nu este gata intins, se intinde intr-o foie de aproximativ jumatate de cm (in functie de cat de inalte doriti sa creasca saleurile). Daca se lipeste, pudrati-l cu faina. Sub nici o forma nu framantati aluatul de foietaj, pentru ca nu se va mai desface in foite, cand il coaceti. Amestecati oul cu smantana si cu sare. Atentie, de obicei, aluatul de foietaj nu este nici dulce nici sarat, asa ca s-ar putea sa vreti sa adaugati mai multa sare in ou. In functie de cat le vreti de sarate.

Ungeti foaia cu amestecul din ou sare si smantana (cate jumatate pentru fiecare din cele doua bucati de aluat). Radeti deasupra cascaval sau branza telemea daca doriti. Presarati seminte de susan, mac sau chimen. Taiati saleurile cu forme de prajituri sau pur si simplu cu cutitul. Asezati-le in tava unsa cu putin ulei. Nu trebuie sa fie foarte mare distanta intre ele, pentru ca vor creste doar in inaltime.

Dati la cuptorul incins la foc mic (160 grade C), pentru aproximativ 15-20 de minute, in functie de cuptor. Verificati din cand in cand. Cuptorul meu arde putin in spate asa ca pe la jumatatea timpului de coacere, trebuie sa intorc tava. Sunt gata cand devin aurii desupra.

Pofta buna!

foietaj1

foietaj3 (1)

21 Comments

  1. Beautiful little nibbles.

  2. bucatarmaniac

    Thank you!

  3. Deliziosi preparati in casa, brava
    ciao buon anno

  4. ah, ce dor mi s-a facut de niste saleuri! la multi ani!

  5. Vaishali Sharma

    Those look like beauties! Perfect Snack!

  6. Margaret Murphy Tripp

    What a nice idea for a cocktail nibble! And I always have puff pastry in the freezer. Thanks for the post and Happy New Year!

  7. They look delicious! I'd have them with a side of cheese…lots of cheese! 🙂 Congratulations on making it to Top 9!

  8. bucatarmaniac

    Stefania, thank you!

  9. bucatarmaniac

    Zazuza, multumesc! Si tie, la multi ani!

  10. bucatarmaniac

    Vaishali Sharma, thank you!

  11. bucatarmaniac

    Kate @ Diethood.com, thank you, and thank you all for buzzing! 🙂

  12. bucatarmaniac

    Margaret Murphy Tripp, tank you an Happy new year to you too!

  13. These little treats are absolutely beautiful!

  14. bucatarmaniac

    Peggy, thank you!

  15. arata super!! abia astept sa le incerc!

  16. bucatarmaniac

    Anonim, multumesc!

  17. reteta de la merdenele cu branza,asi dori sa incerc sa le fac si am vazut ca nu o ai pe blog postata…mersi:)

  18. Rocsy Ciobanu

    Foarte bune, mai ales ca acum vremea s-a racorit, putem sa le pregatim fara nici o problema!

  19. Le-am facut si eu 🙂 Foarte bune.

  20. Le-am facut si eu. Foarte bune 🙂

  21. Gabriela Gitoi

    Ah ce idee geniala mi-ai dat! am si eu aluat de foietaj in congelator, de fapt am in stoc tot timpul, dar imi place mult ideea cu ele asa rotunde si unse cu smantana! Un an nou fericit si plin de realizari Cristian!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*