03 ianuarie 2011

Saleuri

saleuri

Poate ca pare mai usor sa le cumperi decat sa le faci! Asta in functie de cat de lene iti este sa iesi din casa. Cum aveam niste aluat de foietaj in congelator, mie mi s-a parut mai usor sa le fac eu, dacat sa ies din casa ca sa le cumpar. Mai ales ca afara e un ger de crapa pietrele. Saratelele n-au apucat nici macar ajunul anului nou, asa ca musai a fost sa le inlocuiesc rapid cu ceva. Asta a fost cea mai buna varianta, pe moment.

Ingrediente

2 pachete aluat de foietaj (400 g/ pachet)

1 ou

seminte de susan / seminte de chimen / mac

sare

1 lingurita de smantana

putin ulei pentru uns tava

cascaval/branza telemea pentru ras desupra

Aluatul se lasa la temperatura camerei pana se decongeleaza. Daca nu este gata intins, se intinde intr-o foie de aproximativ jumatate de cm (in functie de cat de inalte doriti sa creasca saleurile). Daca se lipeste, pudrati-l cu faina. Sub nici o forma nu framantati aluatul de foietaj, pentru ca nu se va mai desface in foite, cand il coaceti.

Amestecati oul cu smantana si cu sare. Atentie, de obicei, aluatul de foietaj nu este nici dulce nici sarat, asa ca s-ar putea sa vreti sa adaugati mai multa sare in ou. In functie de cat le vreti de sarate. Ungeti foaia cu amestecul din ou sare si smantana (cate jumatate pentru fiecare din cele doua bucati de aluat). Radeti deasupra cascaval sau branza telemea daca doriti. Presarati seminte de susan, mac sau chimen. Taiati saleurile cu forme de prajituri sau pur si simplu cu cutitul. Asezati-le in tava unsa cu putin ulei. Nu trebuie sa fie foarte mare distanta intre ele, pentru ca vor creste doar in inaltime.

Dati la cuptorul incins la foc mic (160 grade C), pentru aproximativ 15-20 de minute, in functie de cuptor. Verificati din cand in cand. Cuptorul meu arde putin in spate asa ca pe la jumatatea timpului de coacere, trebuie sa intorc tava. Sunt gata cand devin aurii desupra.

Pofta buna!

 saleuri saleuri

21 de comentarii:

  1. Deliziosi preparati in casa, brava
    ciao buon anno

    RăspundeţiȘtergere
  2. ah, ce dor mi s-a facut de niste saleuri! la multi ani!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Those look like beauties! Perfect Snack!

    RăspundeţiȘtergere
  4. They look delicious! I'd have them with a side of cheese...lots of cheese! :) Congratulations on making it to Top 9!

    RăspundeţiȘtergere
  5. What a nice idea for a cocktail nibble! And I always have puff pastry in the freezer. Thanks for the post and Happy New Year!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Zazuza, multumesc! Si tie, la multi ani!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Kate @ Diethood.com, thank you, and thank you all for buzzing! :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Margaret Murphy Tripp, tank you an Happy new year to you too!

    RăspundeţiȘtergere
  9. These little treats are absolutely beautiful!

    RăspundeţiȘtergere
  10. arata super!! abia astept sa le incerc!

    RăspundeţiȘtergere
  11. reteta de la merdenele cu branza,asi dori sa incerc sa le fac si am vazut ca nu o ai pe blog postata...mersi:)

    RăspundeţiȘtergere
  12. Foarte bune, mai ales ca acum vremea s-a racorit, putem sa le pregatim fara nici o problema!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Ah ce idee geniala mi-ai dat! am si eu aluat de foietaj in congelator, de fapt am in stoc tot timpul, dar imi place mult ideea cu ele asa rotunde si unse cu smantana! Un an nou fericit si plin de realizari Cristian!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...