Cartofi natur

reteta cartofi natur Cred ca aceasta este cea mai clasica (daca cuvantul „clasic“ ar avea grade de comparatie) reteta de garnitura din toate timpurile. Atat de banala incat nu mi s-a parut esential s-o pun pe blog pana acum. Astazi am zis, de ce nu? Doar e o mancare la fel ca toate celelalte. Cartofii natur se servesc ca si garnitura, la mancaruri cu carne. De asemenea, este o mancare care poate fi servita in post sau in diverse diete, ca si fel principal.

Ingrediente:

500 g cartofi

o lingurita de sare pentru fiert

frunze de patrunjel

unt sau ulei

sare si/sau piper pentru asezonat

apa pentru fiert

Cartofii se curata si se spala foarte bine, apoi se taie cubulete cu latura de aprox 2 cm. Acuma nu-i musai sa-i masurati, puteti sa-i taiati cat va place de mari. Se pun la fiert, in apa cu sare cat sa ii acopere si sa-i depaseasca cu vreo 3 cm. (cam multi cm, pentru niste bieti cartofi natur, in reteta asta!!!! :))))) Se fierb aproximativ 15 minute, in functie de soiul cartofilor.

Eu prefer sa folosesc, pentru fiert, cartofii albi. Nu trebuie fierti foarte tare, ca sa se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine este sa ii verificati cu o furculita. Se strecoara de apa. Se asezoneaza cu sare si piper. Se stropesc cu ulei de masline (sau orice alt fel de ulei va place) sau se adauga niste cubulete de unt. In final, deasupra se presara patrunjel tocat foarte marunt.

Pofta buna!

reteta cartofi natur

reteta cartofi natur

reteta cartofi natur

22 Comentarii

  1. E o retzeta foarte simpla , ai dreptate si totusi so yummi : am incercat-o in toate felurile: garnitura, regim si doar asa ca atare. Am mai incercat-o si cu ulei de masline in loc de unt: yummi din nou depinde de dispozitie si preferintze!!!
    ps
    imi place la nebunie vasul in care ai fiert cartofii !!!
    Felicia

  2. Ce obiectiv folositi, daca nu e secret:)?

  3. Felicia, multumesc. Vasul il folosesc in mare parte numai la cartofi fierti. Cateodata si la sosuri. Si mie imi place mult. L-am luat de frumusete, dintr-un magazin de antichitati! :)))

  4. Povestigustoase, pentru ca m-au intrebat foarte multi, astazi am scris un artoicol special pentru asta : http://bucatarmaniac.blogspot.com/2011/01/ce-camera-foto-folosesc.html

  5. Povestigustoase, cu placere. daca mai ai intrebari in legatura cu subiectul, despre care nu am scris, te rog sa le pui acolo.

  6. eu ii fierb,cum se spune in suc propriu,adica intr-o oala de fonta pun putin ulei sau unt si ii acopar cu un capac lasandu-i la foc mic.Iasa mult mai buni asa in loc sa ii fierb

  7. mie imi place sa ii firb in apa cu putin unt sau margarina sunt mult mai gustosi dar merci pentru reteta

  8. mie imi place sa ii fierb in apa in care am pus putin unt innainte.merci pentru reteta chiar mi-a fost de ajutor

  9. Foarte gustos deși atât de simplu!!

  10. Eu ii fierb alaturi de o ceapa mica taiata in patru sau daca vreti un gust si mai fin,ii puteti fierbe in lapte. Sunt deliciosi!

  11. gustoasa reteta,cu cm. cu tot!

  12. oala trebuie acoperita cu capac?

  13. Ce înseamnă "se fierb 15 minute"? De la momentul în care am aprins focul sau de când au început să fiarbă?

  14. Multumesc 😀

  15. sunt batran si nu stiam reteta asta, doar o banuiam…multumiri

  16. TARE !

  17. Eu ii fac total diferit si ies foarte buni…

  18. Mersi pentru reteta, eu am 16 ani si de 3 ori pe saptamana cand vin de la sala trebuie sa imi fac singur de mancare, mancare sanatoasa mai exact, cum mama e la munca, ma descurc cu retele voastre de unul singur.

  19. de ce se intaresc cartofii pusi la fiert in apa fierbinte

Lasă un răspuns