16 ianuarie 2011

Cartofi natur

reteta cartofi natur

Cred ca aceasta este cea mai clasica (daca cuvantul „clasic“ ar avea grade de comparatie) reteta de garnitura din toate timpurile. Atat de banala incat nu mi s-a parut esential s-o pun pe blog pana acum. Astazi am zis, de ce nu? Doar e o mancare la fel ca toate celelalte. Cartofii natur se servesc ca si garnitura, la mancaruri cu carne. De asemenea, este o mancare care poate fi servita in post sau in diverse diete, ca si fel principal.

Ingrediente:

500 g cartofi

o lingurita de sare pentru fiert

frunze de patrunjel

unt sau ulei

sare si/sau piper pentru asezonat

apa pentru fiert

Cartofii se curata si se spala foarte bine, apoi se taie cubulete cu latura de aprox 2 cm. Acuma nu-i musai sa-i masurati, puteti sa-i taiati cat va place de mari. Se pun la fiert, in apa cu sare cat sa ii acopere si sa-i depaseasca cu vreo 3 cm. (cam multi cm, pentru niste bieti cartofi natur, in reteta asta!!!! :)))))

Se fierb aproximativ 15 minute, in functie de soiul cartofilor. Eu prefer sa folosesc, pentru fiert, cartofii albi. Nu trebuie fierti foarte tare, ca sa se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine este sa ii verificati cu o furculita.

Se strecoara de apa. Se asezoneaza cu sare si piper. Se stropesc cu ulei de masline (sau orice alt fel de ulei va place) sau se adauga niste cubulete de unt. In final, deasupra se presara patrunjel tocat foarte marunt.

Pofta buna!

   reteta cartofi natur  reteta cartofi natur reteta cartofi natur

21 de comentarii:

  1. E o retzeta foarte simpla , ai dreptate si totusi so yummi : am incercat-o in toate felurile: garnitura, regim si doar asa ca atare. Am mai incercat-o si cu ulei de masline in loc de unt: yummi din nou depinde de dispozitie si preferintze!!!
    ps
    imi place la nebunie vasul in care ai fiert cartofii !!!
    Felicia

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce obiectiv folositi, daca nu e secret:)?

    RăspundeţiȘtergere
  3. Felicia, multumesc. Vasul il folosesc in mare parte numai la cartofi fierti. Cateodata si la sosuri. Si mie imi place mult. L-am luat de frumusete, dintr-un magazin de antichitati! :)))

    RăspundeţiȘtergere
  4. Povestigustoase, pentru ca m-au intrebat foarte multi, astazi am scris un artoicol special pentru asta : http://bucatarmaniac.blogspot.com/2011/01/ce-camera-foto-folosesc.html

    RăspundeţiȘtergere
  5. Povestigustoase, cu placere. daca mai ai intrebari in legatura cu subiectul, despre care nu am scris, te rog sa le pui acolo.

    RăspundeţiȘtergere
  6. eu ii fierb,cum se spune in suc propriu,adica intr-o oala de fonta pun putin ulei sau unt si ii acopar cu un capac lasandu-i la foc mic.Iasa mult mai buni asa in loc sa ii fierb

    RăspundeţiȘtergere
  7. mie imi place sa ii firb in apa cu putin unt sau margarina sunt mult mai gustosi dar merci pentru reteta

    RăspundeţiȘtergere
  8. mie imi place sa ii fierb in apa in care am pus putin unt innainte.merci pentru reteta chiar mi-a fost de ajutor

    RăspundeţiȘtergere
  9. Foarte gustos deși atât de simplu!!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Eu ii fierb alaturi de o ceapa mica taiata in patru sau daca vreti un gust si mai fin,ii puteti fierbe in lapte. Sunt deliciosi!

    RăspundeţiȘtergere
  11. gustoasa reteta,cu cm. cu tot!

    RăspundeţiȘtergere
  12. oala trebuie acoperita cu capac?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este obligatoriu, dar se poate acoperi, cu capacul pe o parte. atentie sa nu dea in foc.

      Ștergere
  13. Ce înseamnă "se fierb 15 minute"? De la momentul în care am aprins focul sau de când au început să fiarbă?

    RăspundeţiȘtergere
  14. sunt batran si nu stiam reteta asta, doar o banuiam...multumiri

    RăspundeţiȘtergere
  15. Eu ii fac total diferit si ies foarte buni...

    RăspundeţiȘtergere
  16. Mersi pentru reteta, eu am 16 ani si de 3 ori pe saptamana cand vin de la sala trebuie sa imi fac singur de mancare, mancare sanatoasa mai exact, cum mama e la munca, ma descurc cu retele voastre de unul singur.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...