Pateuri cu branza

Photobucket

Aperitiv, gustare sau ce vreti voi sa fie! Cert e ca de fiecare data cand fac, nu rezista pe masa nici macar 2 ore. Merg la petreceri sau in fata televizorului si cu siguranta sunt nimerite pentru sarbatori. Sunt usor de facut, in varianta in care cumparati aluatul de foietaj gata facut. Sigur, mi-ar placea sa am timp sa-l fac chiar eu, dar de unde asemenea lux zilele astea!

Ingrediente:

2 pachete aluat foietaj (nu foi de placinta)-

aprox 800 de g 500 de g de branza dulce sau telemea

o legatura de marar

sare si/sau piper daca este nevoie, dupa gust

susan (optional)

1 ou,

1 lingura smantana

Aluatul, de obicei este intins gata. Daca nu, il intindeti voi intr-o foaie de 4-5 mm grosime, bineinteles dupa ce s-a decongelat. Se taie bucati (patrate sau dreptunghiuri) cat vreti voi de mari. Eu am folosit branza dulce in care am amestecat marar tocat marunt, sare dupa gust si un varf de cutit de piper. Daca folositi branza gata sarata, cum este telemeaua, puteti sa nu mai adaugati sare.  Am pus cate o lingurita de branza (in functie de cat de mare ati taiat patratele) pe fiecare bucata de aluat si le-am impaturat in doua. Am apasat usor cu degetele pe margine ca sa nu se desfaca prea tare la copt. N-am reusit sa folosesc toata branza pentru ca fetele au dat iama prin bucatarie si de fiecare data cand ma intorceam cu spatele ma trezeam ca branza se imputineaza. Asa ca paziti bine branza cu marar, daca vreti sa va ajunga. Le-am pus intr-o tava antiaderenta pe care am uns-o cu putin ulei. Am batut un ou impreuna cu lingura de smantana. Cu compozitia obtinuta am uns pateurile. Deasupra am presarat susan. Le-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute, la foc mic. Sunt gata cand se umfla si devin aurii. Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

32 Comentarii

  1. o comandă se poate domnu?:)) demenţiale parcă le şi văd în farfuria din faţa mea:)

  2. Soooo yummyyy …voi face si eu pateuri pt Craciun,le ador..O zi minunata iti doresc!

  3. cum arata…..iti vine sa bagi mana in monitor

  4. Iti doresc un Craciun Binecuvantat alaturi de cei dragi iar Anul Nou sa iti aduca multa sanatate, fericire si impliniri!!

  5. Iti doresc un Craciun fericit tie si familiei, casa plina de daruri, multe bucurii, sanatate si mai ales va doresc ca spiritul Craciunului sa va lumineze aceste zile magice.

  6. Iti doresc un Craciun Fericit , un An Nou plin de sanatate ,bucurii si impliniri tie si familiei!
    “La Multi Ani!”

  7. Sarbatori fericite cu multe bucurii si sanatate.

  8. Craciun fericit cu multe bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!!

  9. Lumina sfanta a Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos sa iti aduca in inima pace si bucurii duhovnicesti. Craciun Fericit si un An Nou binecuvantat!

  10. Craciun fericit!

  11. Sarbatori fericite cu sanatate, belsug, bucurii si tihna!

  12. Craciun Fericit!!!Bucurie si Binecuvantare alaturi de cei dragi tie!!!

  13. Craciun fericit si La multi ani!

  14. Craciun fericit, cu sanatate si bucurii!

  15. Sarbatori cu bine si multa sanatate!

  16. Injineru`, mi-ar place sa se poata! :)))) Multumesc mult!

  17. Ana M. Ciolacu, multumesc!

  18. Ela, multumesc mult!

  19. LauraAdamache, multumesc mult! Si eu iti doresc sarbatori fericite si La multi ani!

  20. Sara & Miki multumesc mult! Si eu va doresc la fel si La multi ani!

  21. Carmen, multumesc! Asemenea!

  22. Liana Morar, multumesc, asemenea!

  23. Danna`s blog, multumesc! Asemenea!

  24. Karla, multumesc! asemenea!

  25. Miha, multumesc la fel si la multi ani!

  26. Maria Elena, multumesc la fel si La multi ani!

  27. Judy, multumesc, asemenea!

  28. Anca (tort.personalizat), multumesc! La multi ani!

  29. Alexandrina, multumesc, asemenea!

  30. Geta, multumesc, asemenea!

  31. Nu am aluat de foietaj. Vreo idee cum pot sa il fac acasa?

    • Nu e foarte complicat de facut, dar dureaza muult- cateva ore si e complicat de explicat. E mai rapid sa te duci sa cumperi :))) Poate odata, cand voi avea timp am sa fac si am sa postez reteta pe blog. Trebuie impaturat de multe ori, lasat al frigider , iar impaturat, uns…etc

Spune-ne parerea ta