Mananc toat porcariile de branzeturi, mucegaite si imputite. Asa zice Diana, care nici nu vrea sa auda de branzeturi cu mucegai. Cand ma vede in supermarket la raionul de branzeturi face niste mutreee. Zice ca imput frigiderul! Ce sa-i faci! Gusturile nu se discuta. Am incercat sa-i dau sa guste blue cheese, camembert, gorgonzola, etc dar raspunsul a fost acelasi: bleah! Nu-i palce si pace! eu cu Maya, in schimb, mai savuram cate o delicatesa din asta.
Ingrediente:
2 linguri de unt
2 linguri de smantana grasa
50 g gorgonzola
50 ml lapte
Am topit untul intr-o tigaie antiaderenta. Am adaugat smantana si laptele. Cand compozitia a inceput sa dea in clocot am adaugat si branza gorgonzola, bucatele mici. Am amestecat inca putin pana totul s-a topit si s-a omogenizat. Si gata sosul. Eu l-am servit cu carne de porc, dar merge cu orice: vita, pui, paste, mamaliga, sau ce va place voua. O minunatie de sos! Nu este nevoie de alte condimente pentru ca gorgonzola este suficient de aromata si sarata. Daca va place puteti sa adaugati la final, frunze de salvie sau busuioc.
Pofta buna!
m-ai amuzat grozav!:)sosul arata fantastic!
Excelent sosul ! L-am facut ieri… multumesc mult bucatar maniac ! C. Topoloiu
Alison, multumesc! 🙂
C.Topoloiu, ma bucur mult ca ti-a placut! Multumesc pentru feedback.
Am devenit o fana a sosului dintr-o vara, la mare, intr-un restaurant italian. Merge foarte bine si cu piept de pui la gratar, de fapt pe langa orice fel de carne.
Anonim, da, intr-adevar merge cu aproape orice fel de carne! :))
Pingback: Medalion din muschi de porc cu sos de gorgonzola – My Blog