Sos de gorgonzola

sos de gorgonzola,cum se face,reteta italiana,medalion cu sos gorgonzola.,paste cu sos gorgonzola Mananc toat porcariile de branzeturi, mucegaite si imputite. Asa zice Diana, care nici nu vrea sa auda de branzeturi cu mucegai. Cand ma vede in supermarket la raionul de branzeturi face niste mutreee. Zice ca imput frigiderul! Ce sa-i faci! Gusturile nu se discuta. Am incercat sa-i dau sa guste blue cheese, camembert, gorgonzola, etc dar raspunsul a fost acelasi: bleah! Nu-i palce si pace! eu cu Maya, in schimb, mai savuram  cate o delicatesa din asta.

Ingrediente:

2 linguri de unt

2 linguri de smantana grasa

50 g gorgonzola

50 ml lapte

Am topit untul intr-o tigaie antiaderenta. Am adaugat smantana si laptele. Cand compozitia a inceput sa dea in clocot am adaugat si branza gorgonzola, bucatele mici. Am amestecat inca putin pana totul s-a topit si s-a omogenizat. Si gata sosul. Eu l-am servit cu carne de porc, dar merge cu orice: vita, pui, paste, mamaliga, sau ce va place voua. O minunatie de sos! Nu este nevoie de alte condimente pentru ca gorgonzola este suficient de aromata si sarata. Daca va place puteti sa adaugati la final, frunze de salvie sau busuioc.

Pofta buna!

sos de gorgonzola,cum se face,reteta italiana,medalion cu sos gorgonzola.,paste cu sos gorgonzola
sos de gorgonzola,cum se face,reteta italiana,medalion cu sos gorgonzola.,paste cu sos gorgonzola

7 Comments

  1. m-ai amuzat grozav!:)sosul arata fantastic!

  2. Excelent sosul ! L-am facut ieri… multumesc mult bucatar maniac ! C. Topoloiu

  3. bucatarmaniac

    Alison, multumesc! 🙂

  4. bucatarmaniac

    C.Topoloiu, ma bucur mult ca ti-a placut! Multumesc pentru feedback.

  5. Am devenit o fana a sosului dintr-o vara, la mare, intr-un restaurant italian. Merge foarte bine si cu piept de pui la gratar, de fapt pe langa orice fel de carne.

  6. bucatarmaniac

    Anonim, da, intr-adevar merge cu aproape orice fel de carne! :))

  7. Pingback: Medalion din muschi de porc cu sos de gorgonzola – My Blog

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*