08 noiembrie 2010

Sos de gorgonzola

sos de gorgonzola,cum se face,reteta italiana,medalion cu sos gorgonzola.,paste cu sos gorgonzola

Mananc toat porcariile de branzeturi, mucegaite si imputite. Asa zice Diana, care nici nu vrea sa auda de branzeturi cu mucegai. Cand ma vede in supermarket la raionul de branzeturi face niste mutreee. Zice ca imput frigiderul! Ce sa-i faci! Gusturile nu se discuta. Am incercat sa-i dau sa guste blue cheese, camembert, gorgonzola, etc dar raspunsul a fost acelasi: bleah! Nu-i palce si pace! eu cu Maya, in schimb, mai savuram  cate o delicatesa din asta.

Ingrediente:

2 linguri de unt

2 linguri de smantana grasa

50 g gorgonzola

50 ml lapte

Am topit untul intr-o tigaie antiaderenta. Am adaugat smantana si laptele. Cand compozitia a inceput sa dea in clocot am adaugat si branza gorgonzola, bucatele mici. Am amestecat inca putin pana totul s-a topit si s-a omogenizat. Si gata sosul. Eu l-am servit cu carne de porc, dar merge cu orice: vita, pui, paste, mamaliga, sau ce va place voua. O minunatie de sos! Nu este nevoie de alte condimente pentru ca gorgonzola este suficient de aromata si sarata. Daca va place puteti sa adaugati la final, frunze de salvie sau busuioc.

Pofta buna!

 sos de gorgonzola,cum se face,reteta italiana,medalion cu sos gorgonzola.,paste cu sos gorgonzola sos de gorgonzola,cum se face,reteta italiana,medalion cu sos gorgonzola.,paste cu sos gorgonzola sos de gorgonzola,cum se face,reteta italiana,medalion cu sos gorgonzola.,paste cu sos gorgonzola

6 comentarii:

  1. m-ai amuzat grozav!:)sosul arata fantastic!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Excelent sosul ! L-am facut ieri... multumesc mult bucatar maniac ! C. Topoloiu

    RăspundeţiȘtergere
  3. C.Topoloiu, ma bucur mult ca ti-a placut! Multumesc pentru feedback.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Am devenit o fana a sosului dintr-o vara, la mare, intr-un restaurant italian. Merge foarte bine si cu piept de pui la gratar, de fapt pe langa orice fel de carne.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Anonim, da, intr-adevar merge cu aproape orice fel de carne! :))

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...