➡️ Am făcut o salată de conopidă coaptă cu dressing delicios! Trebuie să încercați neapărat!Ingrediente:
500 g conopidă
1 linguriță muștar
10 ml suc de lămâie
30 ml ulei nucă presat la rece (sau ulei de măsline)
frunze de pătrunjel
1 linguriță miere
30 g sâmburi de nuci
Sare, piper
1 lingură ulei de floarea soareluiMod de preparare:
1. Conopida se desface în bucăți mici și se stropește cu ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare și piper, apoi se așază într-o tavă pe hârtie de copt.
2. Se dă la cuptor, la 180° pentru 10 minute, sau până când se rumenește ușor.
3. Miezul de nucă se prăjește 1-2 minute într-o tigaie.
4. Se prepară vinegreta, mixând sucul de lămâie cu uleiul de nucă presat la rece, cu mierea, muștarul și frunze de pătrunjel tocate foarte mărunt. Se adaugă sare și piper după gust.#salad #cauliflower #vegan #fasting #post #retete #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide
➡️ Am făcut cele mai fragede pogăcelele cu jumări! Nu sunt greu de preparat, dar au nevoie de puțină răbdare.Ingrediente:
✅550 g făină
✅1 plic drojdie uscată (7 g)
✅2 lingură untură
✅200 ml lapte călduț
✅1 linguriță zahăr
✅1linguriță sare
✅300 g jumări
✅sare, piper, chimen
Mod de preparare:
1️⃣ Am amestecat drojdia uscată cu făina. Am mixat faina cu untura, apoi am adăugat sarea, zahărul, laptele și oul. Am mixat din nou câteva minute, până când s-a legat aluatul.
2️⃣ L-am lăsat la dospit până și-a dublat volumul. Între timp am mixat jumările în robotul de bucătărie, cu sare și piper după gust, până când am obținut o pastă.
3️⃣ Am întins aluatul și la-m uns cu jumătate din pasta de jumări. L-am împăturit și l-am pus la frigider pentru aproximativ 20 de minute. (vezi video)
4️⃣ Am repetat procedura de mai devreme, adică am întins din nou aluatul, l-am uns cu restul de pastă de jumări și l-am împăturit din nou.
5️⃣ După alte 20 de minute la frigider, l-am întins pentru ultima dată.
6️⃣Cu ajutorul unui pahar am decupat pogăcele pe care le-am uns cu gălbenuș de ou.
Deasupra am presărat semințe de chimen și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180°C cu ventilație aproximativ 15 sau până când până au devenit aurii.Poftă bună!#pogacele #retete #retetesanatoase #retetesimple #bucatarmaniac #ovenbaked #baking #baker #bakery #romanian #reteteusoare
🟢Ad | Am făcut chifteluțe de dovlecei, crocante delicioase și aromate! Sunt foarte ușor de preparat și avem nevoie de doar câteva ingrediente.Ingrediente:
✅2 dovlecei
✅1 ou
✅3 fire ceapă verde
✅1 legătură mărar
✅1/2 plic condiment pentru chiftele Cosmin
✅50 g pesmet
✅50 g telemea
✅ulei pentru prăjitMod de preparare:
1️⃣. Am dat dovleceii pe răzătoarea mare, apoi am tăiat mărunt ceapa verde și mărarul. Am stors dovleceii și am aruncat zeama lăsată.
2️⃣Am pus totul într-un bol și am adăugat condiment pentru chiftele de la Cosmin. Miroase foarte bine și conține doar ingrediente naturale.
3️⃣Am mai adăugat ouă, pesmet și puțină brânză telemea. Am amestecat bine și am format chifteluțe pe care le-am prăjit în baie de ulei.
4️⃣Sunt gata când devin aurii și crocante! Sunt delicioase cu sos de iaurt, usturoi ți mărar!
Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro, iar rețeta e scrisă în descrierea clipului!
Poftă bună!@povesticufuchs #cosmincondimente #retete #retetesimple #reteteusoare #retetesanatoase #easymeals #easyrecipes
🍲Am încercat o rețetă grecească de plăcintă cu mălai și spanac. A ieșit incredibil de gustoasă și e super ușor de făcut! Crusta e crocantă, iar interiorul aromat și suculent. Am făcut-o cu leurdă, dar la fel de bine se poate face cu usturoi.Ingrediente:
✅250 g spanac proaspăt
✅3-4 fire de ceapă verde
✅1 legătură pătrunjel
✅1 legătură mărar
✅1 ou
✅150 g brânză proaspătă de vacă sau telemea puțin sărată
✅450 g mălai
✅90g făină
✅1 linguriță praf de copt
✅200 g iaurt grecesc
✅360 ml lapte călduț
✅Tava- 30 cm1️⃣Am tăiat mărunt mărar, pătrunjel, leurdă și ceapă verde. Se poate pune usturoi verde în loc de leurdă. Le-am pus într-un bol împreună cu spanacul, brânza, 2 linguri din iaurt, ou , sare și piper. Le-am frământat cu măna până când s-au amestecat bine.
2️⃣Am mixat mălaiul cu făina și praful de copt apoi am adăugat sare, restul de iaurt și mare parte din lapte. Am mai lăsat aproximativ 30-40 ml de lapte. În funcție de cât absoarbe mălaiul, posibil să mai aveți nevoie de puțin lapte.
3️⃣Am turnat jumătate din compoziție în tava unsă cu ulei de măsline. (eu am pus si hârtie de copt). Am adăugat umplutura.
4️⃣În compoziția rămasă am mai amestecat restul de lapte și am turnat-o deasupra. Am stropit-o și cu puțin cu ulei de măsline .
5️⃣Am dat plăcinta la cuptor la 180° C pentru aproximativ 50 de minute, fără ventilație până când s-a rumenit frumos!
Poftă bună!#greekrecipes #grrekpie #spanakotiropita #reteta #retetesanatoase #retetesimple #reteteusoare #malai #easyrecipes
🍓Salvează rețeta de Tiramisu cu fistic și căpșune- Episodul 4 din seria #100tiramisuEu am folosit o cremă de fistic cu 80% fistic și aproape deloc dulce. Se poate folosi orice cremă de fistic aveți, dar ajustați zahărul, dacă folosiți una mai dulce. Desigur cu cât mai mare procentul de fistic, cu atât mai bine. 100% fistic ar fi perfect. Căpșunele se potrivesc perfect cu gustul cafelei și aroma tiramisu-ului.
Mie îmi place mult experimentul acesta în care testez toate rețetele de tiramisu. Aștept părerile voastre!
Cantitățile sunt pentru 2 porții (2 caserole ca în video)Ingrediente:
✅4 gălbenușuri de ou
✅200 ml cafea espresso neîndulcită
✅15-20 pișcoturi
✅500 g mascarpone
✅70 g zahăr ( praf sau tos)
✅3-4 linguri cremă de fistic
✅1 linguriță cacao
✅câteva căpșuneMod de preparare:1️⃣Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
2️⃣Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul și crema de fistic la viteză medie. Dacă crema de fistic este foarte vâscoasă, e posibil să fie nevoie de 1-2 lingurițe de lapte sau apă. Sau crema de fistic se poate încălzi puțin, pe baie de aburi.
3️⃣Adăugăm în cremă toată cantitatea de mascarpone și mixăm la viteză mică.
4️⃣Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (Mie mi-au ieșit doua caserole)
5️⃣Așezăm deasupra jumătate din crema de mascarpone, căpșune (tăiate în 4) apoi un nou strat de pișcoturi înmuiate în cafea.
6️⃣ Adăugăm apoi restul de cremă cu mascarpone, iar la final pudrăm cu cacao.Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece!
Enjoy!
🔺Important: rețeta nu este baby friendly, iar cei care nu suportă gălbenușul de ou crud pot să îl excludă din rețetă sau să îl bată împreună cu zahărul pe baie de aburi#tiramisu #italianrecipe #italianfood #italianstyle #tiramisulover #reteteusoare #reteterapide #retetsimple #bucatarmaniac #easyrecipe
🔰Salvează rețeta de hummus cu leurdă, de post, simplă și gustoasă, gata în doar câteva minute! Leurda proaspătă e cu vibe de primăvară, așa că musai să încercați!Am să revin și cu alte variante de hummus, pentru că v-a plăcut atât de mult rețeta de hummus cu iaurt pe care am postat-o recent, și ați spus acolo în comentarii că mai vreți și alte idei!Cantitățile pe care le voi scrie mai jos se pot ajusta în funție de gustul fiecăruia.🍎Ingrediente:
✅o conservă de năut (strecurată)
✅jumătate de legătură de leurdă
✅ 2 lingurițe tahini
✅1 lingură de ulei de măsline extravirgin (și încă puțin pentru pus deasupra)
✅sare,
✅zeama de la jumătate de lămâie
✅fulgi de chilli pentru decor (opțional)
✅4-5 linguri din apa în care a fiert năutul (din conservă)🍎Mod de preparare.
1️⃣ Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie/ blender / chopper și se mixează până când se obține o cremă fină. Se potrivește gustul cu sare.
2️⃣ Când strecurați năutul, păstrați puțin din apa aceea. E nevoie să puneți câteva linguri în hummus, ca să devină cremos.
3️⃣ Pentru un hummus super-fin e nevoie dă îndepărtați coaja fiecărei boabe. Pe mine nu mă #wildgarlicrecipes deranjează, eu nu o îndepărtez.
2️⃣ Se servește cu ulei de măsline deasupra și cu fulgi de chilli sau boia.
🍎E minunat așa simplu, cu pâine proaspătă sau prăjită, cu lipii sau în wrap-uri cu carne. Se potrivește aproape cu orice.
———————————-
🇬🇧EN
Ingredients:
✅1 can of chickpeas (strained)
✅ save some water from the chickepeas can ( 5-10 tablespoons)
✅ wild garlic -a small batch
✅ 2 teaspoons tahini
✅1 tablespoon extra virgin olive oil (and a little more to drizzle on top)
✅ salt to taste
✅ lemon juice from half a Lemon
✅a little paprika or chilli flakes for decoration (optional)
🍎Preparation:
1️⃣ Place all ingredients in a food processor/blender/chopper and mix until a fine cream is obtained. Season to taste with salt and pepper (pepper is optional).
2️⃣ It is served with olive oil on top and a little paprika.Enjoy!#hummus #yogurt #greekyogurt #easyhummus #hummusrecipes #hummusaddict #easyrecipes #simplemeals #reteta #retetasimpla #reteterapide #bucatarmaniac #retete #leurda #leurdă #wildgarlic
🍀 Hai să facem cea mai delicioasă tartă cu gust de primăvară, cu spanac, brânză și multă ceapă verde! E simplu de făcut și se poate mânca atât caldă cât și rece!
(Ad)
Ingrediente:
✅ 5 foi de plăcintă (nu foietaj)
✅ 300 g brânză proaspătă de vacă
✅ 125 g spanac proaspăt
✅ 5 fire de ceapă verde
✅ 2 căței de usturoi
✅2 linguri de smântână (sau iaurt grecesc)
✅ mărar Cosmin
✅măghiran Cosmin
✅1 legătură mărar proaspăt
✅2 ouă
✅50 g unt topit
✅ Sare, piper după gust
✅1 lingură uleiDiametrul tăvii ( 26 cm)
1️⃣Am tăiat mărunt câteva fire de ceapă verde. Într-o tigaie am încins puțin ulei, apoi am adăugat usturoi, ceapa verde și spanacul. Le-am gătit doar puțin, cât să se înmoaie. Într-un alt vas am mixat brânză proaspătă de vacă, mărar uscat, măghiran, sare și piper după gust, mărar proaspăt , ouă, smântână și amestecul din tigaie.
2️⃣Într-un vas termorezistent uns cu unt , am suprapus câteva foi de plăcintă pe care le-am uns la rândul lor cu unt topit. La final am turnat în mijloc umplutura, iar marginile foilor le-am adunat spre interior și le-am uns și pe ele cu unt.
3️⃣Am dat totul la cuptor, la 170 °C pentru aproximativ 30 de minute.
Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro.Poftă bună!#cosmincondimente @povesticufuchs #punegust #spring #springtime #mancare #mancaresanatoasa #retete #retetesimple #reteteusoare #retetazilei #reteta
🍰Tiramisu Nutella e episodul 3 din seria #100Tiramisu.
Cu gust delicios de alune de pădure și ciocolată, e super ușor de făcut și e preferatul tuturor!
🍨Follow pentru mai multe rețete de Tiramisù!Rețeta de mai jos este pentru 1 porție de Tiramisù Nutella. Eu am făcut compoziție pentru 2 porții în clip, pentru că am filmat 2 rețete de Tiramisu.Ingrediente:
✅2 gălbenușuri de ou
✅100 ml cafea espresso neîndulcită
✅10-15 pișcoturi
✅250 g mascarpone
✅35 g zahăr
✅ un plic zahăr vanilat)
✅3-4 linguri NutellaMod de preparare:1️⃣Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
2️⃣Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul la viteză medie, până când acesta din urmă se topește și compoziția se deschide la culoare (vezi video)🐣Dacă vă este teamă de gălbenușuri crude, crema se poate pasteuriza pe baie de aburi. Adică puneți bolul cu cremă de gălbenușuri si zahăr deasupra unei oale cu apă care fierbe și amestecați continuu până se încălzește. Nu trebuie să treacă de 70-75 ° C, altfel se transformă în omletă. Lăsați la răcit înainte să amestecați cu mascarpone.3️⃣Adăugăm în cremă toată cantitatea de mascarpone și mixăm la viteza cea mai mică, doar atât cât să se omogenizeze compoziția.
4️⃣Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă etc)
5️⃣Întindem deasupra un strat de Nutella, apoi jumătate din crema de mascarpone.
6️⃣Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă de mascarpone, iar la final pudrăm cu cacao și presărăm alune de pădure caramelizate și crocante (eu am luat alunele de la Lidl – raftul cu decorațiuni pentru prăjituri)
Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece!Enjoy!#100tiramisu #nutella #nutellalovers #nutellacake #tiramisu #italianrecipe #italianfood #foodporn #easyrecipes #foodreel #recipereels #recipeoftheday #bucatarmaniac #retete #retetesimple #reteterapide
🥦Conopidă coaptă cu vinegretă de pătrunjel și ulei de nucă!Sănătoasă și absolut delicioasă! Trebuie să încercați neapărat!(Ad) Am descoperit recent uleiurile presate la rece de la @lunasolai și trebuie sa vă spun că mi-au plăcut foarte mult.
Uleiul de nucă este obținut prin presarea la rece a fructului uscat de nucă românească, este 100% și evident că este foarte sănătos având o mulțime de nutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale.
Asta pe lângă faptul că este gustos!✅Ingrediente:
500 g conopidă
1 linguriță muștar
10 ml suc de lămâie
30 ml ulei nucă presat la rece @lunasolai
frunze de pătrunjel
1 linguriță miere
30 g sâmburi de nuci
Sare, piper
1 lingură ulei de floarea soarelui✅Mod de preparare:
1. Conopida se desface în bucăți mici și se stropește cu ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare și piper, apoi se așază într-o tavă pe hârtie de copt.
2. Se dă la cuptor, la 180° pentru 10 minute, sau până când se rumenește ușor.
3. Miezul de nucă se prăjește 1-2 minute într-o tigaie.
4. Se prepară vinegreta, mixând sucul de lămâie cu uleiul de nucă presat la rece, cu mierea, muștarul și frunze de pătrunjel tocate foarte mărunt. Se adaugă sare și piper după gust.
5. Conopida se servește caldă sau rece, cu nucă prăjită. Se stropește cu vinegretă în momentul servirii.
Poftă bună!#retete #retetedepost #recipes #retetesimple #retetesanatoase #reteterapide #healthyfood #healthylifestyle #healthyeating