09 noiembrie 2010

Briose cu nuca si dulceata de caise

cupcakes. muffins,nuca

Mi-am propus sa fac un top al celor mai bune retete de prajituri de pe blogul meu. Astfel, in urmatoarele saptamani, voi reface aceste retete, cu ingrediente accesibile si de calitate si le voi posta pe blog. De asemnea voi incerca sa le explic in asa fel, incat sa le puteti prepara foarte usor si fara batai de cap. Ca sa ajungeti mai usor la ele, aveti la dispozitie bannerul de pe bara din dreapta a blogului : „„Top 10 retete de prajituri“, sau acest articol, unde voi pune link-ul fiecareia, pe masura ce le voi publica. Tot cu ajutorul acestui banner, puteti sa intrati si voi in povestea zanelor din Prajituria.

1. Briose cu nuca si dulceata de caise

2. Prajitura cu crema de vanilie, coacaze si zmeura

3. Chocolate chip cookies

4. Prajitura cu visine si budinca

 5. Chec cu lamaie

6. Placinta cu mere

7. Prajitura cu branza si biscuiti

8. Rulada de biscuiti

9. Fursecuri umplute cu crema de ciocolata si cafea

10. Placinta cu visine

Prajiturile bune se fac cu ingrediente de calitate, care le granteaza reusita. Briosele cu nuca, sunt nu numai foarte gustoase, ci si foarte usor de facut. Se pot servi la micul dejun, langa cafea, ca desert sau ca si o gustare delicioasa.

Ingrediente

160 gr. faina alba

50 g nuca rasa
110 gr. zahar
2 oua
125 gr. margarina Rama Maestro la temperatura camerei
120 ml. lapte rece
1,5 lingurite praf de copt
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 plic zahar vanilat

o lingurita coaja de lamaie rasa

dulceata de caise pentru umplutura

Intr-un vas am amestecat prima data faina cu nuca si coaja de lamaie rasa, apoi am adaugat celelalte elemente uscate: zahar, praf de copt, bicarbonat. Intr-un altul, am mixat ouale cu margarina Rama Maestro, laptele si esenta de vanilie.

Am combinat cele doua compozitii si am mixat in continuare pana am obtinut o pasta omogena. Am folosit hartie de copt pentru briose dar, daca nu aveti, puteti unge formele cu putin ulei sau margarina Rama Maestro si le puteti tapeta cu faina. Am umplut formele cu compozitie cam 3/4.
Am dat la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mic, aprox. 15-20 de minute in functie de cuptor. Se vor umfla si vor deveni putin aurii cand sunt gata. Cel mai simplu este sa faceti testul scobitorii.

Le-am scos din cuptor, si dupa ce s-au racit , le-am injectat cu dulceata de caise. Am folosit un posh. Am presarat desupra nuca rasa.

Pofta buna!

Briose cu nuca,rama maestro cupcakes. muffins,nuca

12 comentarii:

  1. suna f delicios. insa am o nelamurire, cum adica le-ai injectat?poti sa descrii procedura?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Cori, am pus dulceata intr-un posh cu varful subtire si mai lung. Poti folosi si o seringa de ornat torturr si sa folosesti cel mai subtire varf. Il infigi in mijocul briosei si astfel introduci putina dulceata... pui deasupra putina nuca rasa sa nu se vada gaura. :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Arata grozav! Si combinatia suna foarte bine - imi plac la nebunie deserturile cu nuca

    RăspundeţiȘtergere
  4. Arata grozav si probabil sunt foarte bune la gust, as vrea sa incerc reteta! Am totusi o nelamurire: cu ce sunt unse pe deasupra? In fotografie pare a fi o crusta de zahar.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Multumesc! Si mie imi plac! daca ar fi dupa mine, toate prajiturile ar fi cu nuca! :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Anonim, nu sunt unse cu nimic. asa arata ele! probabil pentru ca fotografia a fost facuta foarte de apoape si se vede textura prajiturii.Am presarat doar putina nuca rasa in locul in care am injectat dulceata de caise. Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Eu iti multumesc, fiindca am gasit aici cateva retete foarte interesante si apetisante; voi fi un vizitator fidel de-acum incolo ! :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Multumesc inca odata, pofta buna, spor la bucatarit si sper sa iti placa retetele pe care le gasesti aici!:)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Delicios! Nuca si dulceata de caise... La cat sunt de "obsedata" de muffins, trebuie sa incerc :)

    RăspundeţiȘtergere
  10. Sunt foarte intrigata - spui sa intram pe prajituria, excelent, dupa aceea dezamagire totala din partea mea. Raspunde mi te rog, de ce nu pot copia nici o reteta? Cum trebuie procedat? Le fotografiem sau le copiem de mana , deocamdata pare singura varianta si unde mai pui ca lipsind si poze zau ca eu ma voi indeparta rapid de acest site delicios de ... rautacios. Mersi anticipat, Aurelia

    RăspundeţiȘtergere
  11. Aurelia, ai dreptate nu se poate copia textul. Acum ca ai zis tu, am observat si eu. Pot sa iti ofer doua solutii: 1. scri reteta de mana. 2. folosesti butonul Print Screen de pe tastatura in loc de Copy, fara sa selectezi nimic (pe undeva prin zona cu delete) si faci Paste (ctrl V) intr-un editor de poze, cum ar fi Photoshop sau Photopaint, sau orice altceva folosesti tu pentru a deschide, edita si salva poze. Apoi salvezi si gata.! Sper ca am fost de ajutor.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...