Strudel cu dovleac

strudel,dovleac,pumpkin,ludaie,placinta cu dovleac,reteta
Ne-a venit pofta de strudel cu dovleac, cand stateam in trafic, azi dimineata, in drum spre scoala Mayei. Nu de alta, dar moaca politistului care dirija circulatia in intersectia in care am stat vreo douazeci de minute, semana cu un dovleac de Haloween. Omul, evident, depasit de situatie, reusise sa blocheze intr-un sens giratoriu suficient de incapator, doua autobuze si cateva zeci de masini. Cu toate astea, am incercat sa nu ne enervam ca un drum de maxim 7 minute, de la periferia Aradului pana in centru, s-a transformat intr-un drum de 45 de minute. Incep sa-i inteleg pe Bucuresteni. Ce ma nedumereste pe mine este  cum se poate intampla asta, in fiecare dimineata, intr-un oras cu doua sute de mii de locuitori? Este posibil ca toti sa detina masina personala si toti s-o ia pe acelasi traseu, la aceeasi ora? Raspunsul este, partial da! Din cauza unor lucrari, anapoda incepute si lasate balta, traficul din jumatate de oras a fost deviat exact prin locul in care trec eu in fiecare dimineata. 

Dar sa revenim la politistul nostru si sa va spun de ce am deviat eu de la strudel. Organul  avea un stil unic si personal de a dirija circulatia.  In loc sa dirijeze si el ca tot politistul folosindu-si mainile sau pozitia corpului, omul se fataia printre masini de colo- colo, greu de urmarit si facea semne ciudate cu capul. De genul unei smucituri de sus in jos si spre lateral. Ne-am prins imediat ca voia sa urmam directia smuciturii capului sau, insa nu eram siguri ca ni se adresa noua. pana la urma ne-am luat dupa altii, altii dupa noi si am scapat de-acolo cu gandul sa facem strudel cu dovleac de indata ce ajungem acasa.

Ingrediente
500 g aluat de foietaj
500 g miez de dovleac (ludaie)
3 linguri rase de zahar
2 linguri rase de gris
putina scortisoara praf
un galbenus de ou
putin ulei pentru uns tava
Am folosit aluat de foietaj congelat din comert. Odata si-odata tot am sa ma apuc sa fac  aluat din acesta in casa, dar azi n-a fost ziua aia. Miezul de dovleac se da prin razatoarea mare si se amesteca cu zaharul si grisul. Se lasa sa stea, acoperit in frigider, pana se dezgheata aluatul.
Dam drumul la cuptor la foc mic. Taiem foaia de aluat in bucati patrate (cat de mari doriti). Pe mijloc, crestati cu cutitul cateva crapaturi. Asezati in patratul de aluat, cata umplutura incape. Impaturati bine, sa nu se desfaca. Asezati in tava cu taieturile in sus.
Daca va mai ramane umplutura, puteti sa o pastrati in congelator pana data viitoare.
Ungeti placintele cu galebnus de ou si introduceti-le in cuptor la foc mic pentru aproximativ 20 de minute sau pana devin aurii.
Maine ducem cateva strudele cu noi  ca sa nu ne plictisim cand suntem blocati in trafic.
Pofta buna!
strudel,dovleac,pumpkin,ludaie,placinta cu dovleac,reteta

strudel,dovleac,pumpkin,ludaie,placinta cu dovleac,reteta

strudel,dovleac,pumpkin,ludaie,placinta cu dovleac,reteta  strudel,dovleac,pumpkin,ludaie,placinta cu dovleac,reteta

strudel,dovleac,pumpkin,ludaie,placinta cu dovleac,reteta

13 Comments

  1. Strudelul ala cu dovleac arata atat de bine, de parca este ireal!
    Felicitari pentru tot ceea ce reusesti.

  2. Frumos de tot, si tre sa fie tare bun!

  3. These look so good, I'd really love to try them!

  4. bucatarmaniac

    Cristi, greu nu-i da` dureaza mult, si din pacate timpul ne lipseste la toti. :))) Am sa fac odata, cand am sa am timp (nu stiu cand va fi asta), macar pentru a-l pune pe blog.

  5. "Am folosit aluat de foietaj congelat din comert. Odata si-odata tot am sa ma apuc sa fac aluat din acesta in casa, dar azi n-a fost ziua aia"

    exact, si eu la fel zic.
    doar ca este foarte greu de facut in casa, adica foarte migalos.

  6. bucatarmaniac

    Neli, multumesc mult! 🙂

  7. bucatarmaniac

    Nati, multumesc mult!

  8. bucatarmaniac

    Carolyn, thank you!

  9. Arata tare frumoase strudele tale. Eu mai am pulpa de dovleac in congelator, cand o dezghet e apoasa rau. Sa pun mai mult gris in compozitia umpluturii?
    Pana una alta fac cu mere azi (vroiam sa fac gogosi, dar asta e mai simplu si lasa mai putin miros in casa:D)

  10. bucatarmaniac

    Anonim, multumesc mult. Da, poti sa pui mai mult gris, sau poti sa il calestoi putin in doua linguri de ulei, pe foc mic, si invarti pana se evapora apa din el. Exact ca la mere.Spor la treaba si Pofta buna!

  11. am o intrebare poate fi un dovleac (gri) ca acelea de la persoanele care vand in piata:)) 😀 ?

  12. adelina nastase

    Dumnezeule Mare cum arata! Am un dovleac in pivnita in care am vrut sa fac sarmale de Craciun, dar am renuntat! Asa ca in acest weekend il "atac"! Am si aluat in congelator….deja nu mai am astampar ca sunt la serviciu! Multumim pentru reteta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*