27 august 2010

Ciorba de fasole verde cu ciolan afumat

Photobucket
Ciorba asta n-am facut-o eu. Nici macar n-am gustat din ea, pentru ca nu era gata. A facut-o vecinu` Ghita.
Ca sa va lamuresc pe deplin, Ghita este vecinul prietenilor nostri de la Dezna. L-am cunoscut  cu ocazia ultimei vizite pe care le-am facut-o. S-a dovedit a fi un mare gurmand si foarte pasionat intr-ale bucatariei. Tocmai pregatea  ciorba de fasole verde cu afumatura, in asteptarea intregii familii care urma sa se intoarca in week-end la Dezna. Iar cand a auzit ca ne intereseaza, ne-a dat imediat detalii, mai ales ca i-am promis ca il „punem pe internet“. :)))
Ca sa fie clar, inainte sa va apucati de gatit,  toate ingredientele sunt roade ale pamantului de acolo. De la fasole pan` la porc.
N-am sa va dau o reteta prea exacta, pentru ca nu o mai tin minte exact, dar daca folositi aproximativ aceleasi legume si ceva afumatura, n-are cum sa nu iasa bine.

Ingrediente:
ciolan afumat
ceapa
morcovi
fasole verde
rosii, ardei, marar (de astea nu-s sigur dar le banuiesc din amintirea mirosului)
sare si piper dupa gust
Ce-mi aduc bine aminte, e ca mi-a spus ca in timp ce calea ceapa, a adaugat acolo si bucatelele de ciolan afumat, pentru ca aromele sa se imbine.  Apoi au urmat, cu siguranta, morcovii, apa, fasolea verde etc… ca la orice ciorba obisnuita. Le-a lasat sa fiarba bine si incet la foc de lemne. Nu pot sa va povestesc cat de bine mirosea. 
Pofta buna!

 Photobucket

4 comentarii:

  1. Imi place prezentarea.
    Ciorba de fasole imi place, dar simpla fara ciolan...
    Corecteaza titlul, fasole, lipseste o...
    Se mai intanpla, cu graba si eu o mai patesc.
    Pe curand.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Arata foarte bine. Dar fara afumatura oare cum o fi?

    RăspundeţiȘtergere
  3. Multumesc, am corectat. Se mai intampla. :)))

    RăspundeţiȘtergere
  4. Miha,multumesc. E foarte buna si fara afumatura. :)

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...