06 iunie 2010

Spuma de capsuni

reteta spuma de capsuni,spuma de albus de ou,reteta capsuni

Era sa uit cu totul de spuma de capsuni, si nu stiu cum, ieri cand mi-au cazut ochii pe niste capsuni in frigider mi-am adus aminte. N-am mai facut de foarte mult timp, si cand ma gandesc ca in copilarie mancam in fiecare vara... Bine, pe atunci era o delicatesa. :) De spuma de zmeura nici nu mai pomenesc, dar ii vine si ei randul!


Ingrediente:
albusuri de ou
un varf de cutit (mic) de sare
capsuni
zahar


Din nou, cantitatile le las la aprecierea voastra, pentru ca nu sunt esentiale in reusita acestui desert. Eu am folosit albusul de la doua oua, vre-o trei linguri de zahar si aproximativ 200 de g de capsuni. Dar totul este relativ si se poate ace cel mai bine dupa gust.


In primul rand albusurile de ou trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem in ele foarte putina sare (asa am invatat eu de la bunica ca se bate spuma mai bine). Mixam la viteza maxima, pana obtinem o spuma densa. Adaugam zaharul, pe rand, cate o lingura si mixam in continuare pana se dizolva. este mai bine sa gustati dupa fiecare lingura si s-o faceti cat doriti de dulce. In final adaugam capsunile (spalate bine si taiate in cateva bucati). Adaugati si capsunile treptat, pana obtineti gustul dorit. Mixam pana se incorporeaza bine si capsunile. se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora sau se serveste imediat :P daca nu puteti rezista.

Pofta buna!


reteta spuma de capsuni,spuma de albus de ou,reteta capsuni

20 de comentarii:

  1. this is just great - pure summer bliss

    RăspundeţiȘtergere
  2. Si eu am cam uitat de reteta asta. De fapt in ultima vreme nu stiu de ce nu-mi mai vine sa gatesc cu albusuri crude :D.

    RăspundeţiȘtergere
  3. n-am facut ,inca, nici eu anul asta. arata delocios!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Brandusa, cred ca din acelasi motiv n-am mai facut nici eu, mai ales cu oua de la supermarket. Dar ,mai nou cumpar oua de casa de la cineva si sunt excelente.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Superbe pozele!!!
    Noi aveam varianta cu fragute culese de noi, din poiana :) sau cu zmeura, dar tot asa, n-am mai mancat de foarte multi ani.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ce mult conteaza o buna profesionista! Parca te hipnotizeaza, si ordona sa treci in bucatarie sa incerci reteta. Multumim, si felicitari pentru un site superb si plin de viata!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Andreea T, multumesc mult. N-am apucat anul asta sa mergem inca dupa fragute. Sper sa imi fac timp ca au inceput sa se coaca.

    RăspundeţiȘtergere
  8. salut bucatar maniac. am vrut sa-ti multumesc pentru acest sait minunat. e singurul sait de retete in care am incredere desi sotul meu e pe primul loc in bucatarie, fara suparare. de cate ori mi-am dorit sa pregatesc ceva bun singura ,mi-ai fost de ajutor. multumesc! oricand ai retete noi ...

    RăspundeţiȘtergere
  9. Anonim, multumesc mult! Ma bucur ca iti lace si iti sunt de ajutor! :)

    RăspundeţiȘtergere
  10. Bucatare, tocmai am terminat de degustat o portie (sau doua) de spuma facuta dupa reteta ta... si vai ce buna a fost! Nu am mai mancat spuma de-asta de ani de zile, decand imi facea mama in Romania.

    RăspundeţiȘtergere
  11. As manca si o capsunica simpla!!!apetisanta tare spuma!!

    RăspundeţiȘtergere
  12. antodeauna mia placut spuma de capsuni desi nu am mai facut de vro cativa ani.promit k am sa ancerc sa fac iarasi ,pt. k ie ffffffffffffff gustoasa si apetisanta.multumesc

    RăspundeţiȘtergere
  13. Arata bine! am vrut sa intreb, putem folosi si capsuni congelate?

    RăspundeţiȘtergere
  14. eu cand am preparat crema de gutui cu albus crud, mi-au sarit in cap cativa bucatarasi ca ei nu pot sa manance crud. am preparat si in varianta bezea elvetiana si i-am impacat. a iesit la fel de buna. eu n-am probleme sa le mananc crude in preparate dar unii au o idiosincrazie legat de asta

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...