15 iunie 2010

Sirop de menta

reteta sirop de menta,reteta suc de menta,menta,racoritor,vara suc
De foarte multa vreme imi doresc sa fac sirop de menta, dar pana acum nu s-a potrivit. Am eu in minte o praji` ciocolatoasa cu crema de menta!
Acum a fost musai sa fac, pentru ca tufa mea de menta dementa, a devenit imensa si prea apetisanta. asa ca am tuns-o putin. sa va povestesc cum am facut.


Ingrediente:
frunze de menta proaspata
zahar
apa


Am cules atatea frunze de menta, cat sa incapa intr-o oala de un litru, fara sa le inghesui. Le-am acoperit cu apa si le-am fiert aproximativ jumatate de ora. A rezultat o infuzie de menta foarte concentrata. Am mai lasat-o sa stea sub capac vre-o 15 minute cat timp am facut altceva, apoi am strecurat-o. In zeama rezultata, am adaugat vre-o jumatate de kilogram de zahar si am puts totul pe foc mic, amestecand din cand in cand. Am mai fiert siropul pana a inceput sa se lege. Cu cat il fierbeti mai mult, sau adaugati mai mult zahar, el se va ingrosa mai mult.


Siropul de menta se poate folosi la inghetate, creme, bauturi racoritoare, cocktail-uri, etc. este foarte gustos si racoritor.


Noi la-m incercat, simplu cu niste apa plata, gheata si putina zeama de lamaie.


Pofta buna!

reteta sirop de menta,reteta suc de menta,menta,racoritor,vara suc

reteta sirop de menta,reteta suc de menta,menta,racoritor,vara suc

36 de comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta!
    Cred, ca o voi incerca.
    Pe curand.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Si eu visez de mult la o prajitura cu sirop de menta, numai ca nu am de unde lua menta proaspata.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Heh, I was about to make something like this today. The mint is taking over my garden :). But your pictures look amazing, now I want to make it even more!

    RăspundeţiȘtergere
  4. This is absolutely beautiful - what a color!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Super....chiar azi voi face siropul asta. Menta mea din gradina e mai inchisa la culoare si frunza nu e creata.....e ceva mai "mintala" (dupa cum spune fica-mea Daria).

    RăspundeţiȘtergere
  6. Da nu zici nimic nimic de ceva colorant alimentar? Imposibil sa-ti iasa asa verde daca ai folosit doar menta proaspata, apa si zahar fierte. Si eu fac sirop de menta de multa vreme si stiu (ca si multi altii) ca veci pururi nu-ti iese culoarea asta fara putin ajutor mai putin natural si proaspat.
    Pozele sunt foarte frumoase...

    RăspundeţiȘtergere
  7. Daniela, multumesc. Spor la treaba!:)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Minoki, din cate am inteles eu de la niste prieteni pe FB, merge si cu menta uscata. Incerca cu o infuzie foarte concentrata.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Cristina, sunt multe persoane la care nu le iese nici spanacul verde, dupa ce l-au gatit, veci pururi vorba ta! stai linistita ca n-a ramas asa. S-a inchis la culoare ulterior. Mentionez in retete cand pun colorant, de ce n-as fi facut-o acum? Si incearca tu sa pui colorant verde intr-o chestie inchisa la culoare (la fel cum a devenit siropul meu de menta dupa ce s-a racit) sa vezi, se inverzeste? Multumesc pentru aprecieri!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Frumos, imi place proaspătă siropurilor.
    Beautiful, I love fresh syrups.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Facut.....perfect....daca l-a baut si mandra mea care fuge de orice este mentolat!!!
    Eu am pus spre finalul fierberii, coaja de la 1 lamaie.
    Copii au baut siropul de menta cu felii de lamaie si apa rece de izvor....yamiiii.

    RăspundeţiȘtergere
  12. Viata`n pripa, ma bucur ca ti-a placut! Vreau sa mai fac si eu o tura si am sa pun si eu lamaie, numai sa se regenereze tufa de menta. :)

    RăspundeţiȘtergere
  13. Am facut si eu sirop de menta. A iesit foarte bun, foarte racoritor. E inca deschis la culoare, mai degraba ca o miere, dar sper sa se mai inchida, asa cum zici tu ca s-a intamplat la tine. De fapt fotografiile tale m-au facut sa incerc si eu acest sirop, verdele acela era atat de interesant! Ai o gramada de lucruri bune si interesante pe acest site, din care ma mai inspir si eu din cand in cand! Multumesc!
    Cristina

    RăspundeţiȘtergere
  14. Cristina, probabil ca conteaza si soiul de menta pe care il folosesti, cat de mult a fiert etc... Important e sa iasa bun la gust!!! Ma bucur ca ti-a placut si multumesc pentru feedback :)))!

    RăspundeţiȘtergere
  15. Ca sa va iasa mai inchis trebuie sa lasati menta dupa ce a fiert peste noapte si dupa sa o strecurati si sa adaugati zaharul.orice ce ceai daca il lasati mai mult in oala sau pahar se inchide la culoare

    RăspundeţiȘtergere
  16. Minunat, felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  17. acum fac.....si deabia astept sa vad cum iese..:)

    RăspundeţiȘtergere
  18. Tocmai am cules-o de la bunica-mea... mi-a ramas gandul la siropul asta cred ca de anu' trecut! Ma duc s-o pun pe foc! Multumesc ! Cristina Topoloiu

    RăspundeţiȘtergere
  19. In sirop se pun doar frunzele de menta? eu am facut siporul cu tulpini cu tot, oare nu e la fel de bun?

    RăspundeţiȘtergere
  20. Am cumparat o menta speciala si am facut si eu acest sirop. Nu zic ca n-a iesit, insa ma asteptam la ceva "iute" pe cat de mentolate erau frunzele de menta. Mi-am adus aminte ca am facut acest sirop de menta acum cativa ani, dar ca sa-i accentuez aroma am pus cateva picaturi de tinctura (sau esenta) de menta de la plafar si rezultatul a fost uimitor.
    Super blog !

    RăspundeţiȘtergere
  21. Nu stiu ce am gresit la reteta,insa s-a zaharisit:( ce am facut gresit,sunt asa dezamagita ca nu a iesit,s-a facut tare ca piatra.Ajutorrr

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, am patit si eu odata, cand am vut sa fac sirop de zahar pentru ceva glazura. In loc sa se topeasca s-a facut ca mierea zaharisita. Posibil sa fie din cauza zaharului. Incerca sa reincalzesti si sa mai adaugi putina apa. Ar trebui sa-si revina, daca nu-si revine inseamna ca zaharul nu eok. Imi pare tare rau.

      Ștergere
  22. Eu astept cu interes si prajitura... Menta e pe foc.

    RăspundeţiȘtergere
  23. Ce bine ca te-am gasit ! :) Am o gramada de menta in gradina. Multumesc , o sa incerc si-ti zic ce a iesit

    RăspundeţiȘtergere
  24. se face si cu menta uscata?

    RăspundeţiȘtergere
  25. asta musai o sa-l fac atunci cand va fi abundenta pe piata. salvat

    RăspundeţiȘtergere
  26. Cei ce aveti menta prospata incercati sa faceti suc din frunze utilizand un JUICER specializat,ce face extractia sucului prin presare la rece nu prin centrifugare cum sunt marea majoritate a storcatoarelor .Randamentul este foarte mare si nu este alterata calitatea sucului (culoare,gust).Utilizarea lui imediata sau prin refrigerare /congelare ramane la alegere.

    RăspundeţiȘtergere
  27. intrebare: daca adun menta si pur si simplu o toc ca pe patrunjel si amestec cu zahar si las la macerat cateva ore...nu rezulta un sirop? care pe deasupra nu e...fiert.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea cred, eu nu am incercat, dar daca incerci sa ne spui si noua :)

      Ștergere
  28. Dragă maniacule ( :))) ) eu o să încerc cu mentă congelată. Am de anul trecut încă o pungă de vreun kg de frunze congelate. Le-am primit, proaspete atunci, de la țară și neștiind ce să fac cu atâta, am congelat-o. Deci voi încerca. Dar întrebarea mea este : siropul își va păstra gustul și parfumul și într-un aluat ? Am găsit o rețetă pe blogul Laurei Adamache cu un aluat cu mentă (era verde și avea și colorant) peste care trona un strat gros de ciocolată neagră. Bănuiesc că e fff bună prăjitura, ar trebui să semene cu After Eight ! Ce părere ai, crezi că poate ieși ceva ?

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...