Dovlecei umpluti la cuptor

reteta dovlecei umpluti,dovlecei la cuptor,dovlecei de post
Daca as tine post, asta ar putea fi o reteta buna. Daca as tine regim sau dieta, de asemena, asta ar fi o reteta excelenta. Dar cum nu tin nici post nici dieta, am facut dovlecei umpluti la cuptor, asa, de amorul artei si din placerea de a manca :P.

Ingrediente:
2-3 dovlecei mici
3 ciuperci mici champignon
jumatate de ceapa
un morcov mic nou
jumatate de ardei gras
o lingura de fasole fiarta din conserva
frunze de patrunjel, rozmarin
1 rosie, ulei de masline
sare si piper


Dovleceii fiind mici si foarte tineri, nu trebuie curatati. Este suficient sa-i spalam foarte bine. Se taie in jumatate pe lungime, apoi cu ajutorul unei linguri sau lingurite, li se indeparteaza o parte din miez. (vezi foto de mai jos).
Urmatoarele se taie marunt: ceapa, morcovul, ardeiul, miezul de la dovlecel, ciupercile, si rosia care eventual, poate fi decojita. Se calesc toate in putin ulei de masline. Se incepe cu ceapa care se lasa pana se inmoaie, apoi se adauga si restul legumelor si se mai calesc aproximativ 10 minute. La final se adauga patrunjelul, rozmarinul (foarte putin) si fasolea din conseva (optional) si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cu toata minunatia asta, se umplu dovleceii si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se dau la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ  10 minute.
Se serveste imediat. Nu stiu cum e rece ca n-a apucat sa se raceasca, dar eu cred ca e bun si asa.

Pofta buna!
reteta dovlecei umpluti,dovlecei la cuptor,dovlecei de post
reteta dovlecei umpluti,dovlecei la cuptor,dovlecei de post

25 Comments

  1. Mother Rimmy

    This time of year is a great time to stuff zucchini. It starts growing in the garden in abundance!

  2. The Mom Chef

    I have no idea what the ingredients are, but the picture is absolutely gorgeous. I would think this tastes heavenly.

  3. bucatarmaniac

    Nu cred ca merge cu ulei. N-am incercat dar din cate stiu, reteta e foarte stricta. Daca nu canteresti corect si nu faci exact asa cum scrie acolo, nu iese. tava o pui in functie de cuptor. Unde coci de obicei. La mine cat mai sus posibil pentru ca altfel arde.Incearca cu doua trei gogosele la inceput ca sa vezi unde se coc mai bine. Spor!

  4. bucatarmaniac

    Mother Rimmy ,yes, it`s time to cook them !

  5. bucatarmaniac

    The Mom Chef, thank you. It is just :onion, beens, mushrooms, tomatoes and parsley!

  6. bucatarmaniac

    David Octavian, cu multa placere. Multumesc pentru aprecieri si pofta buna!

  7. super introducere :)));reteta excelenta ,ca intotdeauna ;).eu cred c-as rade deasupra o tzaruca de cascaval :))

  8. wow,o sa ma ai pe constiinta :)))
    Arata fenomenal!!! Si eu sunt lesinata dupa dovlecei.Salvez reteta si o incerc si eu.Multumesc 🙂

  9. Ah, trebuie sa invat neaparat sa fac eclere. Imi ies o multime de prajituri sofisticate, dar eclere, nu. Am retinut ca se coc la foc mare. Untura poate fi inlocuita cu ulei? Aceeasi cantitate? Tava cu eclere ramane pozitionata la mijloc? Mai sus, mai jos? Cum sa fac?

    • Buna!
      Eu asa am invatat de la mama sa fac aluatul de eclere cu ulei si rezultatul e f bun. Daca vreti incercati si reteta asta: 150 g faina, 250 ml apa, 100 ml ulei, 4 oua. Se pune intr-o cratita apa si uleiul, se lasa pe foc pana fierbe. Dupa aceea, se ia de pe foc si se toarna faina "in ploaie", amestecati! Lasati deoparte cratita pana se raceste continutul, dupa care adaugati ouale, nu toate deodata, ci unul cate unul si amestecati. Din aluatul rezultat se ia cu lingura si se aseaza in tava bine unsa (dupa preferinte, forma aluatului o dati d-voastra, rotunda sau ovala). Se baga in cuptorul incalzit cu 10-15 min inainte, si se lasa la foc tare 15-20 min. Atentie, ar fi bine sa nu deschideti usa cuptorului ca sa le verificati, decat dupa cele 15 min!

  10. bucatarmaniac

    Gaby_d, ar merge excelent dar atunci n-ar mai fi de post 😛

  11. nu, n-ar mai fi, logic, dar ar fi tot de amorul artei :))

  12. bucatarmaniac

    Gaby_d, aici ai dreptate :)))

  13. Andreea T

    O sa sun ca o placa stricata in curand, dar imi asum riscul 🙂 Superbe pozele!!!
    Musai sa incerc combinatia. Merci fain pt idee.

  14. Magic of Spice

    Pare cu adevărat frumos, delicios!

  15. bucatarmaniac

    Andreea T, iti multumesc foarte mult :))) Spor la bucatarit!

  16. bucatarmaniac

    Magic of Spice, thank you ! 🙂

  17. imi plac mult retetele tale.mai ales acestea sanatoase.doar ca voi inlocui fasolea,cu fasole verde.abia astept sa o fac.multumesc.

  18. bucatarmaniac

    Anonim, multrumesc mult! Cred ca va iesi foarte bun cu fasole verde.

  19. salutare as vrea sa stiu si eu in legatura cu dovlecei umpluti la cuptor la ce grade mai exact ?

  20. salutare as vre sa stiu si eu mai exact la cate grade trebuie tinuti dovlecei umpluti ? daca se poate binenteles

  21. Merg cateva bucatele de branza tofu deasupra

  22. Felicia Cristea

    Merge perfect cu ulei, am facut eu si ies bine, numai ca tava nu se unge cu nimic, se pun pe hartie de copt si se desprind singure cand sunt gata. !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*