05 iunie 2010

Dovlecei umpluti la cuptor

reteta dovlecei umpluti,dovlecei la cuptor,dovlecei de post

reteta fara gluten

Daca as tine post, asta ar putea fi o reteta buna. Daca as tine regim sau dieta, de asemena, asta ar fi o reteta excelenta. Dar cum nu tin nici post nici dieta, am facut dovlecei umpluti la cuptor, asa, de amorul artei si din placerea de a manca :P.


Ingrediente:
2-3 dovlecei mici
3 ciuperci mici champignon
jumatate de ceapa
un morcov mic nou
jumatate de ardei gras
o lingura de fasole fiarta din conserva
frunze de patrunjel, rozmarin
1 rosie, ulei de masline
sare si piper


Dovleceii fiind mici si foarte tineri, nu trebuie curatati. Este suficient sa-i spalam foarte bine. Se taie in jumatate pe lungime, apoi cu ajutorul unei linguri sau lingurite, li se indeparteaza o parte din miez. (vezi foto de mai jos).
Urmatoarele se taie marunt: ceapa, morcovul, ardeiul, miezul de la dovlecel, ciupercile, si rosia care eventual, poate fi decojita. Se calesc toate in putin ulei de masline. Se incepe cu ceapa care se lasa pana se inmoaie, apoi se adauga si restul legumelor si se mai calesc aproximativ 10 minute. La final se adauga patrunjelul, rozmarinul (foarte putin) si fasolea din conseva (optional) si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cu toata minunatia asta, se umplu dovleceii si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se dau la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ  10 minute.
Se serveste imediat. Nu stiu cum e rece ca n-a apucat sa se raceasca, dar eu cred ca e bun si asa.


Pofta buna!

reteta dovlecei umpluti,dovlecei la cuptor,dovlecei de post

reteta dovlecei umpluti,dovlecei la cuptor,dovlecei de post

25 de comentarii:

  1. This time of year is a great time to stuff zucchini. It starts growing in the garden in abundance!

    RăspundeţiȘtergere
  2. I have no idea what the ingredients are, but the picture is absolutely gorgeous. I would think this tastes heavenly.

    RăspundeţiȘtergere
  3. wow,o sa ma ai pe constiinta :)))
    Arata fenomenal!!! Si eu sunt lesinata dupa dovlecei.Salvez reteta si o incerc si eu.Multumesc :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Ah, trebuie sa invat neaparat sa fac eclere. Imi ies o multime de prajituri sofisticate, dar eclere, nu. Am retinut ca se coc la foc mare. Untura poate fi inlocuita cu ulei? Aceeasi cantitate? Tava cu eclere ramane pozitionata la mijloc? Mai sus, mai jos? Cum sa fac?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Eu asa am invatat de la mama sa fac aluatul de eclere cu ulei si rezultatul e f bun. Daca vreti incercati si reteta asta: 150 g faina, 250 ml apa, 100 ml ulei, 4 oua. Se pune intr-o cratita apa si uleiul, se lasa pe foc pana fierbe. Dupa aceea, se ia de pe foc si se toarna faina "in ploaie", amestecati! Lasati deoparte cratita pana se raceste continutul, dupa care adaugati ouale, nu toate deodata, ci unul cate unul si amestecati. Din aluatul rezultat se ia cu lingura si se aseaza in tava bine unsa (dupa preferinte, forma aluatului o dati d-voastra, rotunda sau ovala). Se baga in cuptorul incalzit cu 10-15 min inainte, si se lasa la foc tare 15-20 min. Atentie, ar fi bine sa nu deschideti usa cuptorului ca sa le verificati, decat dupa cele 15 min!

      Ștergere
  5. Nu cred ca merge cu ulei. N-am incercat dar din cate stiu, reteta e foarte stricta. Daca nu canteresti corect si nu faci exact asa cum scrie acolo, nu iese. tava o pui in functie de cuptor. Unde coci de obicei. La mine cat mai sus posibil pentru ca altfel arde.Incearca cu doua trei gogosele la inceput ca sa vezi unde se coc mai bine. Spor!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Mother Rimmy ,yes, it`s time to cook them !

    RăspundeţiȘtergere
  7. The Mom Chef, thank you. It is just :onion, beens, mushrooms, tomatoes and parsley!

    RăspundeţiȘtergere
  8. David Octavian, cu multa placere. Multumesc pentru aprecieri si pofta buna!

    RăspundeţiȘtergere
  9. super introducere :)));reteta excelenta ,ca intotdeauna ;).eu cred c-as rade deasupra o tzaruca de cascaval :))

    RăspundeţiȘtergere
  10. Gaby_d, ar merge excelent dar atunci n-ar mai fi de post :P

    RăspundeţiȘtergere
  11. nu, n-ar mai fi, logic, dar ar fi tot de amorul artei :))

    RăspundeţiȘtergere
  12. O sa sun ca o placa stricata in curand, dar imi asum riscul :) Superbe pozele!!!
    Musai sa incerc combinatia. Merci fain pt idee.

    RăspundeţiȘtergere
  13. Andreea T, iti multumesc foarte mult :))) Spor la bucatarit!

    RăspundeţiȘtergere
  14. imi plac mult retetele tale.mai ales acestea sanatoase.doar ca voi inlocui fasolea,cu fasole verde.abia astept sa o fac.multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
  15. Anonim, multrumesc mult! Cred ca va iesi foarte bun cu fasole verde.

    RăspundeţiȘtergere
  16. salutare as vrea sa stiu si eu in legatura cu dovlecei umpluti la cuptor la ce grade mai exact ?

    RăspundeţiȘtergere
  17. salutare as vre sa stiu si eu mai exact la cate grade trebuie tinuti dovlecei umpluti ? daca se poate binenteles

    RăspundeţiȘtergere
  18. Merg cateva bucatele de branza tofu deasupra

    RăspundeţiȘtergere
  19. Merge perfect cu ulei, am facut eu si ies bine, numai ca tava nu se unge cu nimic, se pun pe hartie de copt si se desprind singure cand sunt gata. !

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...