25 iunie 2010

Conopida gratinata

reteta conopida gratinata,conopida la cuptor cu smantana


Zilele trecute, cand am facut supa asta, mi-a ramas o jumatate de conopida (pentru ca a fost prea mare si nu am folosit-o pe toata) si am introdus-o frumusel la cuptor impreuna cu cartofii gratinati.
A iesit o bunatate.... de nu m-am putut abtine si am gustat din ea in timp ce faceam fotografii. :)))

Ingrediente
conopida
smantana
putin pesmet
putin unt
cascaval
branza telemea
parmezan
sare si piper dupa gust


Conopida se curata de tulpina mai groasa si de frunze si se spala bine. Se imparte in buchetele mici, care se fierb in apa cu sare pana se inmoaie. Se strecoara de apa si se pune in vase de ceramica sau intr-o tava unsa cu unt. Se adauga smantana si branzeturi dupa gustul fiecaruia si in cantitatile pe care le doriti. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se presara putin pesmet deasupra si se da la cuptor la foc mic intre 15- si 30 de minute in functie de cantitatea pe care ati pus-o in tava.


Pofta buna!


reteta conopida gratinata,conopida la cuptor cu smantana

reteta conopida gratinata,conopida la cuptor cu smantana

4 comentarii:

  1. minunat! imi place mult conopida, iar gratinata are o savoare deosebita!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Desi conopida nu se numara printre legumele mele preferate, reteta dvs. si mai ales pozele ma fac sa ma mai gandesc pe viitor daca e chiar asa. Cine stie, poate o sa ma razgandesc.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Boabe de Cafea, nici mie nu mi-a placut conopida dintotdeauna, si asta pana nu am gatit-o eu. :)))))

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...