01 iunie 2010

Cartofi cu rozmarin la cuptor

cartofi cu rozmarin,rozmarin,cartofi la cuptor

La multi ani Maya, la multi ani copii!

Intre 2-3 „sedinte foto“, intr-o zi insorita din saptamana trecuta, in timp ce am profitat de campul inflorit din spatele blocului, am aruncat in cuptor, niste cartofi noi, pentru care am sacrificat cu zgarcenie si o crenguta din rozmarinul de pe terasa. I-am servit ca si  garnitura la ceva despre care am sa va povestesc intr-alta zi :P.


Ingrediente:
cartofi noi albi
pesmet
sare, piper
rozmarin proaspat si uscat
foarte putina boia dulce
putin ulei de masline


Cartofii se curata si se spala bine. Se taie in bucati mari sau se lasa intregi sau jumatati daca sunt mici. Se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt. Se stropesc cu ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara cu rozmarin proaspat si/sau uscat (preferabil mai mult proaspat). Se pudreaza cu foarte putina boia dulce, asa, mai mult pentru aspect. Deasupra se presara pesmet. Se dau la cuptor, la foc mic aproximativ 45 de minute, pana se coc in interior si devin aurii si crocanti la suprafata. Pot fi serviti simpli, cu parmezan sau cascaval ras deasupra sau ca si garnitura la un fel prinicpal. Sunt foarte aromati si gustosi.


Sfatul meu este sa nu exagerati cu rozmarinul. este un condiment foarte puternic si pe cat este de aromat si de gustos, pe atat de usor poate sa strice o mancare in care este folosit in exces.


Pofta buna!

cartofi cu rozmarin,rozmarin,cartofi la cuptor

23 de comentarii:

  1. Asta e mancarea/garnitura mea favorita :)
    Eu le "arunc" si mana aia de parmezan la sfarsitul coacerii de care spuneai si tu deoarece imi place crusta formata.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce fata frumoasa ai!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Those look absolutely delicious! I love rosemary paired with potatoes.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Cartofi minunat, legile şi rozmarin!

    RăspundeţiȘtergere
  5. I love potatoes and these look so good! Great photography...I can eat with my eyes.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cartofi si rozmarin...super combinatie....bagam si noi des, dar am sa incerc exat asa cum ai scris tu.
    Pupam frumusetea mica, Maya!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Arată demenţial, voi încerca neapărat garnitura asta. Cartofii noi sunt foarte buni dacă sunt mici de tot să-i faci întregi în ceaun:D Ai un copil superb! Felicitări!

    RăspundeţiȘtergere
  8. i love potatoes and rosemary flavored would be great..thanks for sharing the recipe :)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Lala, si eu pun de multe ori parmeza sau cascaval. oricum sunt mult mai sanatosi decat cartofii prajiti si copiilor le plac!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Cristina @TeenieCakes, thank you so much!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Viata'n_pripa, pofta buna si spor la bucatarit! Multumim mult!:)))

    RăspundeţiȘtergere
  12. Injineru`, buni de tot si daca sunt intregi si mici! Multumesc mult!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Elin, thank you and you are wellcome!

    RăspundeţiȘtergere
  14. Sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa, ca frumoasa e, foc!

    RăspundeţiȘtergere
  15. salut! As putea adapta reteta pentru cartofii ajunsi la "maturitate"???
    multumesc frumos!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...