Prajiturele pentru copii

cupcakes,muffins,gklazura roz,reteta,bomboane colorate
Am facut prajiturelele din imagini, pentru petrecerea Mayei de la gradinita, Musai a fost sa fie roz si cu bombonele. As fi vrut sa le impopotonez si cu niste crema sau fructe, dar ar fi fost mai greu de mancat si prichindeii  s-ar fi pictat din cap pana-n picioare cu ele. Asa ca am optat pentru varianta simpla. Au avut mare succes. Trebuie sa va spun ca am copt peste 100 de astfel de prajiturele. Glazura poate fi facuta de orice culoare, pot fi umplute cu fructe  decorate mult mai minutios. Asta fn functie de cat timp si rabdare are fiecare.

Astfel de prajiturele colorate, sunt foarte apreciate de micuti. Puteti sa le faceti pentru petreceri, sau pur si simplu pentru a fi savurate, acasa in timp ce cititi  carti de povesti. Una din preferatele noastre, si care merge foarte bine cu prajiturelele mai sus amintite, este „Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai“ (Nikolai Nosov). Daca n-ati citit-o nu primiti desert. Daca o cititi, veti avea nevoie, cu siguranta si de prajiturele. O poveste, dulce, dulce, stropita din plin cu „apa gazoasa si sirop“, dulceturi de flori si fructe, pe care o citesc si acum cu mare placere. Aventurile prichindeilor, din „Orasul Florilor“ , in special cele pe care le traiesti alaturi de „Habarnam“, ma amuzau enorm pe vremea cand era copil, si acum, au acelasi efect asupra Mayei. Personaje sunt caragioase, cu nume si infatisari (pentru ca povestea este insotita de niste ilustratii uimitoare) sugestive, si traiesc intr-o lume fantastica, din care nu mai vrei sa pleci. Cartea asta, fara nici o  indoiala, bate orice desen animat. Va las sa o savurati, si si ntre timp imi imaginez cum ar fi fost daca Habarnam ar fi vrut sa devina bucatar!

Ingrediente:
Pentru prajiturele
210 gr. faina alba 000
110 gr. zahar
2 oua
125 gr. unt (se poate inlocui cu margarina pentru patiserie) moale
120 ml. lapte rece
1,5 lingurite praf de copt
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
2 lingurite esenta de vanilie



Pentru glazura:
3-4 linguri de zahar
putina apa
3-4 linguri de lapte praf
cateva picaturi de colorant alimentar
bombonele colorate pentru decor

Puteti sa folositi orice reteta pentru cupcakes, dar eu am folosit-o pe cea de aici
Modul de preparare este extrem de simplu. Intr-un vas amestecam toate prafurile (faina, zahar, praf de copt, bicarbonat). Intr-un altul, mixam ouale, cu untul, laptele si esenta de vanilie. Combinam cele doua compozitii si mixam bine de tot, pana obtinem, o pasta omogena. Putem folosi hartie de copt pt. cupcakes sau putem unge formele cu putin ulei sau unt si le putem tapeta cu faina. Umplem formele cu compozitie cam 3/4.
dam la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mic, aprox. 15-20 de minute in functie de cuptor. Se vor umfla si vor deveni putin aurii cand sunt gata. Putem face testul scobitorii daca nu suntem siguri. Pentru cca 100 de prajiturele, am aviut nevoie de 5 portii. asta depinde si de cat de mari sunt formele pe care le folositi.


In timpul in care prajiturelele se raceau, am preparat glazura, la fel ca aici. Am facut un sirop de zahar din 3-4 linguri de zahar si putina apa cat sa il umezeasca. Cand a inceput sa se lege, la-m lasat sa se raceasca si a primit consistenta mierii.  Am adaugat in el culoarea (doua-trei picaturi de colorant alimentar) si apoi treptat, am adaugat cate putin lapte praf, amestecand pana am obtinut o consistenta ca de crema. Cu o lingurita, am turnat cate putin pentru fiecare prajiturica, apoi am decorat cu bilute colorate.

Pofta buna si lectura placuta!

cupcakes,muffins,gklazura roz,reteta,bomboane colorate

28 Comments

  1. Gospodina de Criza

    Imi imaginez ce mandra s-a dus la gradi !

  2. iooooi cat is de simpaticeeee! nu-mi pot lua ochii de la ele! 🙂 cred ca si Maya a fost incantata.

  3. ce dragalase sunt!cit despre carte,simon o are mostenire de la hus si ei doi se ocupa de citit din ea…e bestiala ,intr-adevar!sa inteleg ca trebuie sa ma apuc de prajiturit …

  4. bucatarmaniac

    Alison, obligatoriu cartea merge cu praji! Multumesc!

  5. bucatarmaniac

    Gospodina de criza, mai ales ca m-a ajutat mult la decoratiuni!:)))))

  6. bucatarmaniac

    Vdaiana, multumesc!Pai le-am facut la indicatiile ei!

  7. bucatarmaniac

    Crengu, e lectura obligatorie! Multumesc si spor la bebei!

  8. Eheee, daca acum ma inspir de la tine, stai sa vezi ce-o sa fie cand o sa am bebei! :)) Sunt foarte haioase prajiturele, sunt convinsa ca-s gustoase pe masura! Si-acum imi pare rau ca n-am citit despre aventurile lui Habarnam. Dar… toate la timpul lor! 😀

  9. La multi ani domnisoarei Maia! 🙂
    Te cred si eu ca au fost un succes garantat prajituricile astea , arata foarte apetisant si , oricat de satula de roz as fi 😀 , recunosc sincer ca rozul tau e tare dulce!

  10. Super arata prajiturelele…ai noroc ca ai fata si le poti face roz, eu ma stradui cu verde si albastru si sa fie totusi edible; Habarnam a fost cartea preferata a copilarei mele 🙂

  11. Foarte frumos articolul. Mi-a placut. Mi-au placut si prajiturile! Felicitari!

  12. www.bucataria-sylviei.ro

    La multi ani printesei ! Super arata prajiturelele.

  13. I'm a mom who loves to cook...

    I don't understand a word of the blog, but the pictures are beautiful!

  14. Emily Malloy (Ziegler)

    Cupcakes for kids?! You mean, cupcakes for me!!!!

  15. They are precious! I could eat all 100. Happy birthday!!

  16. These are so sweet for a little girls birthday. I'm going to try to make these for my grandson using blue icing. I hope they look as beautiful as yours.

    Thanks for sharing
    Joanne

  17. Magic of Spice

    Acestea arata minunat!

  18. bucatarmaniac

    Monica, mie mi-a cam ajuns rozul :)))) vreaisu si eu cu albastru si cu verde! Multmesc!

  19. bucatarmaniac

    Dintimisoara…mie-mi spui de roz? Multumesc mult.

  20. bucatarmaniac

    Minoki, multumesc!

  21. bucatarmaniac
  22. bucatarmaniac

    Belinda, thank you :)!

  23. bucatarmaniac

    Mom who loves to cook, there is an translator on the sidebar! Thank you so much!

  24. bucatarmaniac

    joanne, thank you very much and happy birthday to your grandson!

  25. bucatarmaniac

    Emily, thank you! :))))

  26. bucatarmaniac

    Tofuandcollards, thank you!

  27. bucatarmaniac

    magic of spice, multumesc:)!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*