Oua vopsite cu ceapa (pentru Paste)


Am crezut ca e foarte complicata operatiunea asta, de aceea, n-am facut-o niciodata pana astazi. Anii trecuti, am vopsit ouale de Paste cu vopseluri artificiale. Nu spun ca nu sunt frumoase, dar nu cred ca sunt sanatoase.
Nu mai stau la povesti, pentru ca am si alte mancaruri pe foc, va spun repede cum am facut.

Ingrediente:
oua (de preferat albe sau cat mai deschise la culoare)
foi de ceapa rosie sau normala (de preferat rosie), eu am folosit cam de la doua cepe mari
frunze de trifoi, patrunjel sau marar (sau orice alte frunze cu frunze frumoase, numai sa nu fie toxice)

Am spalat foarte bine ouale . Am lipit pe ele frunzele de trifoi si marar, cu ajutorul catorva picaturi de apa si bineinteles cu ajutorul Mayei. Le-am introdus intr-un ciorap de nailon donat de Maya. Am legat la ambele capete. Am pus ouale astfel legate la fiert, impreuna cu foile de ceapa. Le-am fiert cam 15  minute.
Le-am scos pe o farfurie si am taiat ciorapul. Am indeparat frunzel si le-am sters cu un servetel. Ca sa luceasca, se pot unge cu o bucata de slanina. Nu vor fi unsuroase pentru ca coaja oului va absoarbe grasimea.

Am incercat acelasi procedeu si cu frunze de urzici, dar rezultatul nu a fost satisfacator. Vedeti ultima imagine!

Poate îți place și tutorialul video pentru

OUĂ DE PAȘTE COLORATE CU ȘERVEȚELE:

 

oua,paste,ecologic
oua,paste,ecologic
oua,paste,ecologic
oua,paste,ecologic

24 Comments

  1. Frumos tare!!!Asa le fac si eu dar abia sambata!!!Sa aveti un Paste fericit!!!

  2. bucatarmaniac

    Judy, iti multumesc mult. Sarbatori fericite!

  3. bucatarmaniac

    Laura, multumesc mult!Iti doresc si eu sarbatori fericite, multa bucurie si sanatate!

  4. Gospodina de Criza

    Nu am cuvinte. Foarte frumos. Si, ce-i drept, nu ai fi reusit singur. Se simte mana unei mici gospodine!
    Stiu ca anul trecut le-am vopsit si eu natural,unele le-am facut cu sfecla rosie (parca iesisera roz!)si unele cu varza rosie (au iesit albastre!).
    Pasti fericit, va doresc!

  5. Vaaai cat de frumos ti-au iesit si ce poze minunate ai facut!! Felicitari din toata inima. Eu anul trecut le-am facut cu foi de ceapa dar nu au iesit atat de frumoase ca ale tale iar cele verzi le-am fiert in frunze de spanac si sfecla dar nu as putea spune ca au iesit verzi. Oricum au fost sanatoase si frumoase per total. Iti doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi cu mult belsug si pace in casa si suflete!

  6. Ti-au iesit super..Mult mai frumoase decat ale mele, facute cu vopsele lichide…
    Felicitari!!!
    Sarbatori fericite tie si familiei!!!!

  7. Elena Toma

    Foarte frumoase! Poate incerc si eu maine varianta aceasta. Sarbatori pascale fericite!

  8. Unda Verde

    🙂 faine oua! tot cu ceapa le-am facut si eu. cit despre cele verzi, inca mai astept sa se inverzeasca… am citit undeva ca ar trebui lasate 12 ore in apa cu urzici. daca nu se inverzesc le bag in zeama de ceapa si le fac tot rosii 😛

  9. cred ca le-ai legat putin cam relaxat ca sa zic asa. daca le legai mai strans iti iesea exact doar modelul de la frunza mai deschis la culoare si restul uniform. sunt frumoase si asa da poti incerca la anu sa le strangi mai bine . bine, sa nu crape…

  10. bucatarmaniac

    Judy, multumesc la fel!

  11. bucatarmaniac

    Gospodina de Criza, multumesc la fel! Buna idee, am sa incerc anul viitor!

  12. bucatarmaniac

    Miha, multumesc la fel!

  13. bucatarmaniac

    Elena, multumesc la fel!

  14. bucatarmaniac

    Unda Verde, sa-mi spui si mie cum au iesit. N-am stiut! Multumesc!

  15. bucatarmaniac

    schumitza, ciorapii n-au fost foarte elastici, si putin cam mari. Am strans cat de tare am putut sa nu sparg ouale. La anu am sa incerc cu alt model de ciorapi 🙂 sa vad ce obtin de la fete!

  16. noi in principiu facem cu ciorapi lycra de 15 den pe care ii taiem in dreptunghiuri si ii legam la un singur capat, de fapt, in spatele modelului cum ar veni, sau la capat, depinde cum ajunge ciorapul. am reusit sa ii strangem destul de bine.

  17. bucatarmaniac

    Anonim, cred ca am vopsit vreo 10 oua, cu foi de la vreo 3-4 cepe in vreo 2 litri de apa. Nu mai tin minte exact, pentru ca le-am facut anul trecut. Oricum, apa trebuie sa fie cat sa le acopere si sa aiba in ce sa fiarba. Cu cat pui mai multe foi de ceapa cu atat culoarea va fi mai inchisa.

  18. Foarte frumos au iesit ouale.:)
    Imi poti spune ce cantitate de apa ai folosit si cate oua ai vopsit cu frunzele de la 2 cepe rosii?

    Merci!

  19. Pentru verde se pot folosi frunze de dragavei,leurda, stevie, salata, urzici, ceapa orice frunze verzi amestecate, dar macinate inainte de fiert. Lasa mai bine culoarea in apa. Sfecla rosie la fel, rasa va da un fel de rosu magenta. Nu strica niste otet in compozitie pentru fixarea culorii.

    Oana

  20. Foarte frumos si sanatos!

  21. Pentru culori poti incarca si colorantii alimentari. Merg mai bine cei sub forma de gel sau pastila dar cred ca merg si culorile lichide de la noi. Trebuie sa fierbi ouale inainte si apoi le pui in castroanele cu colorant, in care ai pus si o lingura de otet, timp de 2 ore. Pentru efecte de marmura adauga o picatura de ulei(sau mai mult – in functie de ce model vrei sa obtii). Lasa-le sa se usuce complet inainte sa le bagi in alta culoare. Daca le vopsesti intr-o singura culoare si vrei mai multe modele, o alternativa a frunzelor sunt autocolantele (sigur are Maya unele cu forme interesante) si creioanele cerate cu ajutorul carora poti scrie mesaje sau desena pe fiecare ou (sunt convinsa ca ii va placea micutei gospodine sa coloreze ceva pe ele). La creioanele cerate mentionez ca partea colorata va fi cea de care nu se va prinde deloc culoarea intrucat ceara impiedica patrunderea ei

  22. merge și cu foi de ceapă obișnuită ?

  23. Mersi pentru aceste explicatii, eu vopsesc ouale exact asa,am invatat dela bunica in anul 1950,deci pentru mine acest articol nu este nou,succes pentru alte gospodine.Un mic truc.Dupa ce ati vopsit ouale si s-au racit,puneti pe un servetel putin ulei si ungeti usor oul vopsit,veti avea o culoare minunata.

  24. Felicitari. O incercare de vopsire a oualor ce v-a reusit din plin.
    Urmaresc cu mult interes si multa admiratie retetele publicate de Dvs.
    Va multumesc pt. urarile de Pasti facute celor de religie catolica si protestanta.

    Christmann – Germania

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*