11 martie 2010

Mancare de mazare - mancare de post

Photobucket

Am facut inca o reteta pentru post. Noi am servit-o ca si garnitura pentru carne, dar daca tineti post puteti sa o serviti cu niste cartofi copti cu usturoi, de exemplu sau niste ciuperci la gratar.


Ingrediente:
un pachet de mazare congelata sau mazare din conserva (400 g)
1 morcov mare
1 ceapa mare
o lingurita boia dulce
50 ml bulion de rosii
sare, piper dupa gust
frunze de patrunjel
2-3 linguri ulei de floarea soarelui


Ceapa si morcovul se taie marunt si se pun la calit in  putin ulei. Cand morcovul devine moale, se adauga mazarea. Daca e congelata punem putina apa. daca este din conserva, adaugam si zeama in care a stat. Punem o lingurita de boia si bulionul. Condimentam cu sare si piepr dupa gust. O mai lasam la foc mic aprox. 10 minute, pentru mazarea nefiarta si 5 minute daca este fiarta in prealabil. La final adaugam frunzele de patrunjel taiate marunt. Simplu, rapid si gustos.


Pofta buna!



Photobucket

Photobucket

Photobucket

16 comentarii:

  1. Cam la fel pregatesc si eu mazarea si e intr-adevar o mancarica delicioasa.....

    RăspundeţiȘtergere
  2. de ce nu-mi mai apar posturile tale in google reader? ai schimbat tu in settings sau ce?

    RăspundeţiȘtergere
  3. Lola, n-am schimbat nimic. Am transferat doar feed-ul prin Feedburner, dar asta a fost acum vre-o doua saptamani. Incearca sa te abonezi din nou pe feedburner, pe bara din dreapta sub widgetul Facebook sau sub „ultimele postari“. oricum am sa verific pentru siguranta daca functioneaza.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Nu pot sa reprosez nimic la mancarica asta de post. Eu i-as fi pus marar verde, parca ii da un gust mai shic! Dar e doar parerea mea sau vinovate sunt ceva amintiri de aceasta idee...?

    RăspundeţiȘtergere
  5. Elena, de fiecare data o fac si eu cu marar. De data asta am vrut sa o fac cu patrunjel sa mai schimb gustul. Mai ales ca mai aveam o mancare cu marar in ziua respectiva. Si zsupa de mazare si mancarea, cu marar le fac si eu de cele mai multe ori.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Te-am votat, doar esti aradean de-al meu, sa nu mai pun la socoteala ca trebuie sa-mi sterg tastatura de bale dupa ce-ti citesc retetele :)

    RăspundeţiȘtergere
  7. Joykarisma, multumesc pentru vot si apreciere!:)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Mazarea este una din legumele mele preferate, iar reteta asta arata superb!

    RăspundeţiȘtergere
  9. apreciez retetele tale atat de simple si totusi complexe.Am cheltuit mult cu unele carti de bucate din care nu prea ai ce alege ori nu gasesti ingredientele.Stilul tau e perfect pt.familia noastra.MULTUMIM!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Danut, iti multumesc. Ma bucur ca va place!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Wow! Cat de bine arata si este chiar simplu de facut. 10+ pentru aspect/mod de aranjare. Multumim pentru reteta.;)

    As avea si o intrebare: Cum se desareaza o mancare in care fie ai pus prea multa sare, fie anumite ingrediente contin prea multa sare (de ex. varza murata) ?

    Este adevarat ca daca pui in manacare un cartof crud taiat jumatate, acesta va "trage" sarea din mancare?

    Am incercat sa mai adaug apa calduta, fara efect insa. Mancarea este tot sarata.:(

    RăspundeţiȘtergere
  12. Andreea, multumesc.

    Nu trage cartoful sarea. Dar daca adaugi cartofi in mancare, pur si simplu „inmultesti“ mancarea si gustul sarat se va diminua.

    Varza murata se intampla de cele mai multe ori sa fie prea sarata, in special cea din supermarket. De aceea a trebuie tinuta in apa rece inainte de a o folosi... si eventual apa schimbata de mai multe ori. In rest, la mancarurile care ies prea sarate...mai adaugi ingrediente si apa, de ex: orez, cartofi faina, smantana, lapte (dupa caz)

    Sper ca am fost de ajutor, desi am raspuns cam taziu.

    RăspundeţiȘtergere
  13. nu se pune sare multa in mancare,se pune dupa.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...