14 februarie 2010

Salata de sfecla rosie cu hrean



salata,sfecta rosie,hrean,reteta

Ne-am cam saturat de muraturile obisnuite: castraveti, gogosari, ardei cu varza etc... . Am gasit sfecla rosie la piata si am cumparat cateva bucati. De obicei, salata asta nu o pregatesc pentru conservare. Sfecla rosie se gaseste aproape tot timpul anului si o pot pregati imediat, doar atunci cand avem nevoie.

Salata de sfecla rosie este foarte usor de facut. De aceea nu cred ca merita sa o cumparati gata facuta, in principal, pentru faptul ca este saturata de conservanti si alti aditivi alimentari.





Ingrediente:

2-3 bucati sfecla rosie
seminte de chimen
hrean ras
sare
otet

Este recomandat sa alegeti sfecla mai mica, pentru ca se fierbe mai usor. Se spala foarte bine si se pune la fiert in multa apa, cu tot cu coaja. Nu trebuie taiate in doua sau in patru, pentru ca isi pierd din gust si savoare. Se lasa la fiert sub capac aproximativ 3 ore, in functie de dimensiuni. Sunt gata cand furculita trece usor prin ele. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, baghete, rondele sau cum doriti. Se pot da prin razatoare daca asa va place. Se face un dressing din apa, sare, otet, chimen. La o cana de apa, se pune o lingurita de sare, 3 linguri de otet (eu folosesc otet de mere) si cateva seminte de chimen. Se amesteca bine, se toarna peste salata. Daca doriti, puteti adauga si hreanul odata cu dressing-ul, dupa gust. Mie imi place sa il adaug in momentul servirii pentru a-si pastra culaoarea si aroma intacte.
Salata de sfecla rosie se poate pastra pentru cateva saptamani intr-un borcan inchis ermetic, in frigider.

Pofta buna!



salata,sfecta rosie,hrean,reteta

salata,sfecta rosie,hrean,reteta

salata,sfecta rosie,hrean,reteta

9 comentarii:

  1. MIe imi place s-o dau pe razatoare. E excelenta.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Vaaai ce constructie frumoasa! Mai, aici s-a jucat fata ta :)))
    Reteta este intr-adevar dementiala, alaturi de o fripturica sau de un rasol! Nu am mancat cu chimen, dar data viitoare o sa incerc.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Laura, si eu o dau cateodata. Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Brandusa, pai nu fac eu nimic fara ajutorul meu! :) Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Very original, cool idea :-). Will certainly use it next time we have guests. Thanks!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cata originalitate, chiar arata intr-un mare fel.
    Multumesc de idee, esti foarte talentat.
    Iti doresc Paste fericit impreuna cu familia si cei dragi.

    RăspundeţiȘtergere
  7. se poate folosi sfecla cruda .e la fel de buna

    RăspundeţiȘtergere
  8. Buna seara , :) eu sunt Daniela
    excelent site-ul tau !!!!
    cat de banala este salata asta si cat de superb ai facut-o tu !!!
    nici prin cap nu-mi dadea sa fac un asemenea cub...
    felicitari !!! esti intr-adevar talentat :)
    si daca tot suntem la capitolul salate ... ai putea sa-mi recomanzi
    o marca de otet?
    nu-mi place nimic din ce-am gasit eu pe piata...
    nu-mi inspira incredere...
    multumesc !
    Sa ai o zi frumoasa ! :)

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...