06 ianuarie 2010

Salata caprese

caprese,piept de pui chicken brests

Salata Caprese (contrar credintei populare , caprese nu se scrie cu doi s) sau mai bine zis Insalada Caprese (wikipedia: „salata in stil Capri“) este una din cele mai simple si gustoase salate din bucataria italiana. Se numeste asa pentru ca provine din insula Capri din sudul Italiei. Are in compozitie ingrediente putine, gustoase, aromate si elegante.

Totul este sa alegeti rosii si branza mozzarella de calitate. Am vazut in rafturile magazinelor o varietate larga de mozzarella, printre care si unele marci romanesti care n-au nici o legatura cu celebra branza italiana. Mozarella trebuie sa fie alba, moale, in general sub forma de bila si conservata obligatoriu in zer.


Este foarte important ca mozzarella sa fie tinuta la temperatura camerei inainte de consum, pentru ca rece, are cu totul alt gust.

Exista multe variante de condimentare ale acestei salate, asa ca va invit sa o preparati dupa gustul vostru. Mie mi-a placut cea mai simpla varianta: rosii, mozzarella, sare, piper negru si frunze proaspete de busuioc.

Alte variante pot contine: otet balsamic, usturoi pisat, sosuri picante sau chiar oregano.

Ingrediente:

2-3 rosii de marime medie
2-3 bile de branza mozzarella
Frunze proaspete de busuioc
sare, piper dupa gust
putin ulei de masline


Modul de preparare este cum nu se poate mai usor si rapid. Branza si rosiile se taie felii. Busuiocul se rupe bucatele si se freaca putin impreuna cu cativa stropi de ulei de masline, sare si piper. Se aseaza branza si rosiile in starturi printre care se strecoara si dressing-ul descris mai sus. Se pot taia si cubulete si amesteca toate ingredientele intr-un bol.

Se serveste simplu sau cu bruschete, ca aperitiv si de multe ori vara, ca fel principal pentru ca este usoara si racoroasa.

Pofta buna!

caprese,piept de pui chicken brests

caprese,piept de pui chicken brests

caprese,piept de pui chicken brests

caprese,piept de pui chicken brests

18 comentarii:

  1. This is one of my favorite salads! Simple and tasty!

    RăspundeţiȘtergere
  2. As always, a drop-dead gorgeous photo. Cheers!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Hah, asa ceva mancam mereu vara, cand suntem coplesiti de caldura si nici pofta de mancare nu avem. E delicioasa! Habar nu aveam ca se numeste salata Caprese, pur si simplu e o salata pe care am invatat-o de la bunica.
    Binevenite informatiile despre mozzarella.

    RăspundeţiȘtergere
  4. i love caprese salad! I like how you layered the mozzarella cheese and tomato together, such a great photo

    RăspundeţiȘtergere
  5. I love the photos! I can't wait until summer, I make this all the time (though yours looks nicer)

    RăspundeţiȘtergere
  6. like your presentation on this one - looks really neat....

    RăspundeţiȘtergere
  7. Salata Caprese este una din favoritele mele, sunt de acord cu tine, ingredientele de calitate fac o mancare de calitate, si neaparat mozzarella mingiute in zer. Eu adaug si ulei de masline, incearca! mihaelapd.blogspot.com

    RăspundeţiȘtergere
  8. Mihaela, multumesc! Am adaugat si ulei de masline. Scrie si la ingrediente si la explicatii.

    RăspundeţiȘtergere
  9. arată perfect!! miam miam. precis e și gustos..

    RăspundeţiȘtergere
  10. arata bine....
    eu acum lucrez in restaurant-ajut bucatarul sef- asa ca fac si salata caprese - rosia taiata felii -invers de cum ai taiat tu- branza taiata felii subtirele. pe o farfurie asezi o frunza de salata verde peste care pui in cerc feliile de rosie si intre ele feliile de branza si in mijlocul farfuriei inca o felie de branza, ornezi cu busuioc proaspat si pui ulei de masline peste.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...