29 decembrie 2009

Slanina fiarta sau clisa oparita

Spiced boiled bacon

Photobucket

Slanina fiarta si condimentata se prepara de obicei la taierea porcului si nu este destinata pastrarii indelungate. Se poate prepara in numeroase moduri. Iata cum o preparam noi, in zona Aradului:

Ingrediente:
slanina (in general slanina de la gatul porcului sau gusa)
sare
piper,
boia dulce de foarte buna calitate (poate fi si iute daca va place)
usturoi
maghiran (optional)
ienibahar (optional)
foi de dafin

Slanina se pune la fiert in apa cu sare (cam 3 linguri de saare la un kg). Se fierbe aproximativ 1 ora. Este gata cand puteti introduce furculita prin ea foarte usor. In apa pentru fiert se mai pune una sau doua frunze de dafin si boabe de piper.

Se pregateste un mix din usturoi pisat marunt, piper, maghiran si ienibahar (ultimele doua numai daca va plac). Nu prea le pregatim cu cantitati exacte. Totul se face dupa gust. Intotdeauna insist la astfel de retete, care necesita multa boia, sa folositi boia de foarte buna calitate. Daca boiaua nu este buna poate strica mancarea. Tratata termic sau in contact cu mancarea, boiaua poate deveni amara.

Dupa ce slanina s-a fiert, se scoate din apa si se cresteaza, fin si marunt in partea de sus. (partea care nu are soric) Se freaca bine cu mixul preparat si se pudreaza cu boia din belsug. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider. Trebuie consumata in urmatoarele zile.

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Mi s-au lipit ochii de monitor !!!
    Wow, cum poate sa arate .
    Si nu , nu am avut porc taiat in anul acesta, doar varianta hipermarcket, asa ca salivez de zor.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...