Lebar sau maios

maios1
Pe la noi, prin zona asta i se spune mai mult maiosh , decat lebar, dar in general este cunoscut ca si lebar. Adica musai sa contina ficat. Aceasta ste varianta facuta in casa, o reteta de la mama ei , asa cum se face in zona Aradului. Maiosul sau Lebarul este un preparat mult mai cunoscut si mai comercializat decat caltabosul. De asemenea, nici de aceasta data nu am sa va ofer o reteta exacta. Si asta pentru ca nu o facem niciodata dupa cantitati matematice, ci dupa gust.

Ingrediente:
ficat de porc fiert
sare
piper
usturoi
sorici fierti
putin din zeama in care au fiert
maghiran (optional)
ienibahar (optional)

Ficatul se fierbe, dar nu pana la capat. Este bine sa ramana putin in sange. Altfel se va intari si va fi sec. Se macina impreuna cu celelalte ingrediente, se amesteca, se condimenteaza dupa gust. Se introduce in memebrana si se da la rece. Se poate afuma.
Se pastreaza la frigider si se consuma in urmatoarele zile. Nu se poate pastra timp indelungat.

Pofta buna!

 

4 Comments

  1. soriciul nu se fierbe si el?

  2. soriciul nu se fierbe si el?

    • Bine-inteles ca si soricul de porc se fierbe,scrie in reteta,usturoiul se razuieste foarte marunt,nu strica sa pui putin piper si boia daca va place

  3. Aveti cantitati exacte?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*