07 decembrie 2009

Ciuperci si legume la gratar


Photobucket

Perioada postului este o buna oportunitate de a manca mai sanatos. Iata una din incercarile pe care le-am facut in aceste zile. Nu este o reteta anume, ci o inventie de moment. Ciupercile pot inlocui cu succes carnea fiind bogate in proteine, minerale si nutrienti. Nu sunt un fan al postului, nu sunt nici vegetarian, dar cateodata simt nevoie sa fac o pauza de carne.


Ingrediente:
10-15 ciuperci champignon de marime medie
1 ardei gras (cat mai colorat pentru aspect)
1-2 rosii mici
sare, piper
frunze de patrunjel proaspat
2-3 crengute de busuioc proaspat
1-2 lingurite de ulei de masline

Ideal este sa folosim gratarul cu carbuni sau lemne, dar si o tigaie grill este excelenta. Eu am optat pentru grill pan.

Ciupercile se spala si se curata. Ardeiul se spala si se curata de samburi si se taie rondele cam de 1,5 cm grosime. rosiile se taie in 3-4 felii mari si groase.

Cand grill-ul este incins, putem pune ciupercile cu partea lamelata in jos. Le lasam aproximativ 3-4 minute. La fel facem si cu ardeiul. Le intoarcem pe cealalta parte, presaram sare si piper si le mai lasam 3-4 minute. Dupa ce am terminat cu ciupercile si ardeiul, punem si feliile de rosii pe grill. Nu le lasam mai mult de jumatate de minut pe fiecare parte.

Desi la prima vedere, ciupercile vi se vor parea uscate, ele vor ramane moi si zemoase in interior.


Aranjam totul pe farfurie si decoram cu frunzele de patrunjel si cu busuiocul.

Stropim totul cu ulei de masline. Si gata mancarea de post sau vegetariana.

Mai puteti adauga pe grill si alte legume cum sunt vinetele, dovleceii sau gogosarii. Ba chiar ma gandesc acum ca si niste felii de mar sau gutui ar fi mers excelent.

Pofta buna!


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

16 comentarii:

  1. I like this simple way of grilling mushrooms.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Yummy! Really nice recipe and gorgeous pictures!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Just lovely. It's cold here. My herb garden is sparse and the annuals are gone. I still have perennial herbs like thyme, oregano, and rosemary in the greenhouse.

    RăspundeţiȘtergere
  4. In aceasta perioada de iarna, tu aduci soarele in bucatarie ! te asteapta un premiu la mine. O zi buna! Cami

    RăspundeţiȘtergere
  5. Ai dreptate, ciupercile sint carnea vegetarienilor. La noi este frig deja iar prima firtuna de zapada se anunta pe miine. Pozele si mincarea ta i-mi aminteste de vara. Thanks :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Bucatarule Maniac, cand ai de gand sa mai schimbi reteta, ca m-am saturat de atatea ciuperci!?

    RăspundeţiȘtergere
  7. LeAnn, thank you!It`s winter here to. I`ve got these from my mini green house!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Laura, iti multumesc. Si la noi e iarna adevarata. Ninge de cateva zile si e foarte foarte frig.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Drawforjoy, am schimbat-o! Urmeaza si dulciurile!

    RăspundeţiȘtergere
  10. f.f.f.f.bun.
    doar ca eu mereu gresesc ceva la rosii.
    cand le intorc,se lipesc.
    chiar daca e foarte incins gratarul,sau e uns.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Incearca sa le lasi putin mai mult pe gratar fara sa le misti. Gratarul nu trebuie uns.

    RăspundeţiȘtergere
  12. Nu raman cam crude ciupercile pregatite la gratarul de aragaz? Eu am pus niste palarii mai compacte si mi s-au parut cam crude.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...