01 noiembrie 2009

Orez basmati & salbatic cu ciocanele

Photobucket

Iata reteta celui mai bun orez pe care l-am facut vreodata. Combinatia dintre orezul salbatic si cel basmatic este excelenta si gustoasa. Imi pare rau ca nu am avut la indemana si cateva ciuperci.


Ingredientele:

250 gr, orez basmati amestecat cu orez salbatic
3 ciocanele de pui
1 morcov
1 ceapa
1 ardei gras
sare, piper
o lingura de parmezan ras

Ceapa si ardeiul se taie marunt. Morcovul se da prin razatoarea mica. Se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, se adauga ciocanelele si apa cat sa le acopere. Se lasa la fiert sub capac 20 de minute. Apoi, adaugam orezul pe care il mai fierbem 20 de minute. Completam cu apa daca este nevoie (cate putin). la final, adaugam o lingura de parmezan ras.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

28 de comentarii:

  1. super ,bineinteles!imi place basmati pt. parfum,iar cel salbatic pt. consistenta.

    RăspundeţiȘtergere
  2. oh my god, you're killing me, I want some now!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Foaaarte fain! :)
    Îmi zici şi mie de unde să iau "apadaca", că io nu am găsit! :)))

    RăspundeţiȘtergere
  4. Fotografiile sunt absolut dementiale, felicitari, ai ochi.

    Nu stiu cum e cu bucataria, ca n-am gustat, insa la fotografie sigur te pricepi. Si se vede ca folosesti un aparat de calitate.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Am cautat la tine in bucatarie si stii ce n-am gasit? Cum se pregatesc castanele, am cumparat sambata castane dar habar nu am cum se fac. Daca ai vreo reteta (sau recomandare de retate) abia astept sa o citesc. Si sa fie, daca se poate, simpla, neelaborata, asa pentru un anti-talent ca mine in bucatarie.

    PS. Ti-am citit si postul cu furtul. Imi pare rau sa vad ca ti se fura fotografiile, e revoltator. Sper sa reusesti sa impiedici sa se intample asta, desi e greu pe internet, e un mediu extrem de versatil si la noi legile desi exista, procesarea in justitie e inca slaba in ce priveste drepturile de autor. Singurul lucru care functioneaza, asa cum ai constatat si tu, e teama de reclamatie si excluderea din marile motoare de cautare, asta e-ar potoli cheful de plagiat.

    RăspundeţiȘtergere
  6. imi plac foarte mult retetele simple si gustoase,cele cu orez sint favoritele mele,iar reteta ta este foarte apetisanta trebuie trcuta in meniul saptaminal.o saptamina buna.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Un saculet cu premii te asteapta la mine. O saptamina buna si cu retete gustoase !

    RăspundeţiȘtergere
  8. Neliniştitule se gaseste numai pe sub mana la aprozaru din colt! Am corectat, nu fi rau!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Ivory , multumesc! Cum sa nu fie reteta de castane: Castane coapte uite aici: http://bucatarmaniac.blogspot.com/2009/10/castane-coapte.html la RETETE DIVERSE. Iti multumesc pentru aprecieri si sustinere.

    RăspundeţiȘtergere
  10. Am văzut, bre, am văzut, dar era prea fain! :)
    Sper că nu te-ai supărat...

    RăspundeţiȘtergere
  11. Of doamne, ca sa vezi cum esteticul participa la pofta de mancare... grozave poze!

    RăspundeţiȘtergere
  12. fantastic dear... love it like anything... brilliant and tempting photos

    RăspundeţiȘtergere
  13. Beautiful photos! This looks so flavorful.

    RăspundeţiȘtergere
  14. Beautiful dish. Need I say more?? :D

    RăspundeţiȘtergere
  15. Salutare,

    Am incercat reteta asta ieri. A iesit foarte bun ! Am modificato un pic :
    - nu am pus ardei (nu-mi place gustul in amestec cu orez, ii da un gust "gras")
    - am folosit numai orez salbatic. Foarte delicios. O sa incerc si cu orez basmati.
    - eu am folosit pulpe superioare, mi se par mai gustoase; am avut mai multe asa ca o parte am si prajit. Sincer prefer mai mult cand fac un orez sa fierb puiul un pic, apoi sa-l scot sa-l rumenesc si sa se serveasca langa orez. Asa fiert inauntru nu prea e asa gustos.

    Exceptional blogul !

    Iar draga "Le crazy chef" tare mi-ar placea sa vad cum faci si prezinti o reteta de ciorba radauteana. Mancam prin Iasi, dar rareori o gaseam buna, si spre surprinderea mea cea mai buna ciorba radauteana am mancato la cantina studenteasca si nu la un restaurante de 4 stele.

    RăspundeţiȘtergere
  16. Cristian Luca, ma bucur mult ca ti-a placut! Sigur ca se pot face modificari la orice reteta, dupa gustul fiecaruia. :))
    Multumesc pentru aprecieri! Ciorba radauteana e pe lista. O voi face cu siguranta! :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minunat...si delicios desigur,dar ce imi place cel mai mult in retetele tale este ca nu adaugi vegeta ca sa completeze gustul,este totul asa cum "este"!

      Ștergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...