06 septembrie 2009

Tocana de pui cu cartofi si galuste

Stewed chicken with potatoes and dumplings

Photobucket

Tocana asta de pui cu cartofi si galuste e gustoasa rau! Niciodata nu o fac la fel, dar intotdeauna e delicioasa. Ingredientele nici nu permit alt rezultat. Contrar opiniei generale, este usor de facut si nu dureaza foarte mult.

Sa va povestesc cum am facut-o ultima data:

Ingrdiente:
4 pulpe superioare de pui (aici puteti folosi orice parte a puiului)
jumatate de kg. de cartofi
2 cepe mari
1 ardei mare rosu (si gogosarul e bun, dar poate fi si ardei verde)
3-4 lingurite de boia dulce (neaparat sa fie boia ungureasca de calitate buna)
sare, piper dupa gust
o legatura de frunze de patrunjel
pentru galuste: 1 ou, faina, sare, putina apa
4-5 linguri ulei
aprox 2,5-3 litri de apa(depinde cat de mare va e oala)
Am curatat ceapa, am spalat ardeiul si le-am pus in robotul de bucatarie. Le-am maruntit.
Le-am pus la prajit in ulei. Am amestecat cateva minute. Ceapa nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa se inmoaie si sa devina sticloasa. Ceapa si ardeiul le puteti taia julien daca doriti.

Am adaugat pulpele si le-am lasat si pe ele sa se prajeasca pe toate partile, tot cateva minute. Chiar inainte sa adaug apa am aruncat in oala si boiaua. Boiaua nu trebuie lasata la prajit decat un moment, altfel se va face amara.

Asadar am stins cu apa si am lasat sa fiarba sub capac, la foc mic. Bineinteles ca am condimentat. Daca nu am precizat si ce am facut pana acum, tot la foc mic am facut.

Dupa vre-o 15-20 de minute, timp in care am mai rascolit de vre-o doua ori cu lingura prin oala, am adaugat cartofii curatati spalati si taiat in bucati destul de mari. Cand adaugati cartofii, carnea trebuie sa fie aproape fiarta.

Punem iarasi capacul si lasam sa fiarba cartofii. Mai dam din cand in cand cu lingura de lemn prin oala, asa de siguranta si pentru ca sa se fiarba totul uniform.

Dupa ce cartofii s-au fiert se pot adauga galustele. Aici gasiti reteta de galuste de faina, pas cu pas.

Putem adauga patrunjel taiat marunt, sau legatura intreaga daca dorim sa o scoatem dupa ce tocana e gata.

Se serveste fierbinte.

Se poate face doar cu cartofi sau doar cu galuste.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

2 comentarii:

  1. Ca de obicei, citind si vazand pozele, am avut piscina in gura.Ilona.

    RăspundeţiȘtergere
  2. ca la mami acasa:). Sunt din Oradea, acuma locuim in finlanda (privata de boiaua ungureasca pe care o car dupa mine din aeroportul din budapesta), da' de tocanita tot nu uit:)

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...