10 septembrie 2009

Pulpe de curcan la cuptor

Oven roasted turkey legs

Photobucket

Ca sa mai schimb peisajul, m-am gandit sa gatesc ceva cu carne de curcan. Nu m-am innebunit niciodata dupa carnea de curcan si nu stiu de ce. Daca e sa aleg ce manac, nu aleg niciodata carnea de curcan, dar vorba aia,„pofta vine mancand“ si dupa ce gust ma intreb intotdeauna de ce nu manac eu carne de curcan? Am cumparat pulpele astea si instantaneu am vazut in ele o friptura moale si suculenta, asa ca am trecut la treaba.

Am scos de prin frigider si niste legume pe care le-aveam pe-acolo, nimic special, le-am spalat, curatat, aruncat in tava, si introdus cu totul la cuptor sub folie.

Acum mai pe larg:
Ingrediente:
2 pulpe inferioare de curcan
un morcov mare
un gogosar
o rosie
o ceapa mica

3-4 catei de usturoi
sare, piper boabe si piper macinat
mustar boabe
jumatate cana de apa

2 frunze mici de dafin

Legumele se spala se curata si se taie in bucati (nu foarte mici). Pulpele se condimeneteaza, se stropesc cu ulei si se pun in tava. Legumele se arunca si ele acolo, pe unde au loc. Deasupra se toarna jumatate de cana de apa. Se acopera cu folie si se da la cuptor cu foc mic. Se verifica din cand in cand si se mai adauga apa daca este nevoie.
Se lasa la cuptor aprox o ora si jumatate. Ultimele cinci minute scoatem folia de aluminiu ca sa permitem pulpelor sa se rumeneasca. Daca facem acest lucru mai devreme, riscam sa ne alegem cu o friptura uscata si tare.


Se poate servi cu cartofi puree, couscous, salata de ardei copti sau orice altceva va place.

Pofta buna!


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

20 de comentarii:

  1. am ramas cuplata la continutul tavii, ioi delicios iubesc curcanul si nu sunt zoofila :)))))))))))), minunata friptura,bravos!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. There's one Hungarian dish called TEPSIS LECSÓ, they use turkey legs for that baked dish too! I love it!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Deci, io te-aş interzice, măi, tătuţule! Mai ales când e lumea la lucru! :))
    Felicitaţiuni, bre! Eşti de mare efect! :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Arata delicios. Nu prea am gustat eu curcan pana acum dar nu cerd ca e asa de rau nu? :d

    RăspundeţiȘtergere
  5. Mazilique, din greseala ti-am sters comentariul, imi cer scuze, dar iti raspund: pozele post cuptor nu au mai apucat sa fie facute, deoarece ai mei au devorat-o inainte sa apuc sa mai fac ceva.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Musli, a fost chiar delicios! E important sa fie carnea de buna calitate. Mie cred ca nu mi-a placut de la inceput pentru ca am mai nimerit carne de curcan cu gust ciudat de chimicale care a fost pur si simplu necomestibila, desi era cat se poate de proaspata.

    RăspundeţiȘtergere
  7. săptămâna trecută am avut şi eu prin casă curcan:) personal mi se pare foarte bun plus că de atâta pui am început să cotcodăcesc:))

    RăspundeţiȘtergere
  8. Cristina Topoloiu21 ianuarie 2011, 14:59

    Pacat ca nu obisnuiti sa consumati carne de curcan, este cea mai sanatoasa, dar si f. gustoasa! Indraznesc sa va dau un mic sfat pe care l-am primit si eu din partea unui inginer chimist: nu mai folositi folie de aluminiu in cuptor (nu intru un amanunte), puneti foaie de copt (mototolita si apoi intinsa la loc pt o buna fixare)are acelasi efect! Cu stima, Cristina Topoloiu (rossesroo)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Am facut si eu (de fapt mama mea :D) iar fetita mea a mancat cu pofta si mi-a cerut toata saptamana carne maro :d Pulpa (de 1,7 kg) a fost gagita simplu, cu putin sos de rosii la final.

    Eu am inlocuit total folia de aluminiu cu hartie de copt, mi se pare mai sanatoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  10. Daniela, ma bucur ca v-a placut! Da, sigur se poate inlocui cu hartie de copt.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Foarte gustos si simplu de facut

    RăspundeţiȘtergere
  12. a fost cea mai buna portie de curcan pe care am mancat-o in viata mea.
    am adorat carnea de curcan mancata la o cunostinta si m-am chinuit sa imi iasa si mie. ceva nu era bine.
    asa ca asta seara i-am pus sotului pulpele in brate, i-am dat pagina cu reteta si cand am venit de la servici am devorat tot.
    multumesc, voi mai vizita site-ul , e minunat!

    RăspundeţiȘtergere
  13. executata intocmai ,plus minus ceva condimente. ~2h la cuptor. initial am primit strambaturi din nas pentru ca din afara cuptorului se vedeau a fi ciolane de porc.. am lamurit spunand ca sunt ciolane de curcan. Insa cand le-am asezat pe toate buluc pe platou: pulpe , rosii, morcovi, ceapa... si atata ca ardei nu-mi plac plus sosul lasat de ele am primit numai onomatopee ca ramasese omul fara cuvinte.. au fost insotite de cartofi puree cu lapte si smantana si niste ceapa verde tocata marunt prin el: fimea extaziata la morcovii si rosiile gasite, tasu extaziat dupa tot . A doua reteta facuta de aici si mai am altele marcate care urmeaza a fi facute . Sa ne traiesti si la mai multe

    RăspundeţiȘtergere
  14. este foarte buna si eu ador carnea de curcan si o prepar mai mereu am sa fac si reteta ta cat de curand ca arata foarte bune!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...