Mancare de dovlecel

Photobucket
Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapa mica 300 ml lapte 3-4 linguri smantana 1 legatura de marar 1 lingura de faina 1 lingura de otet de mere (sau dupa gust) sare si piper dupa gust 1 lingura de ulei

Nu este nevoie sa curatam dovleceii de coaja. Ii spalam foarte bine si ii dam prin razatoarea mare. Ceapa se taie marunt si se pune la prajit in ulei pana se inmoaie, cu sare si piper.

Adaugam dovlecelul ras si il lasam aproximativ 1 minut impreuna cu ceapa, dupa care il stingem cu toata cantitatea de lapte. Mai adaugam putina apa daca este nevoie, cat sa acopere dovlecelul. Il lasam sa dea in clocot 5 minute. Intre timp, amestecam faina cu smantana, pana obtinem o pasta omogena pe care o subtiem cu putina apa. O turnam in mancarea de dovlecel amestecand continuu.

Mai lasam sa fiarba 2-3 minute, pana se ingroasa. Luam mancarea de pe foc si adaugam mararul tocat marunt si otetul. Mancarea de dovlecel este perfecta ca si garnitura pentru chiftelute de exemplu, dar se poate manca si simpla. Pofta buna!

Photobucket
Photobucket

Photobucket
Photobucket

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

7 Comentarii

  1. Buna ziua!
    Aveti un blog frumos, insa eu sincer nu prea ma pricep la bucatarie – gatesc de e sa gatesc doar ptr. mine …nu ma rsc mai mult de atat! ;))

    Am o rugaminte la dvs. – mi-ati putea spune cum ati reusit sa dezactivati optiunea de copy-paste de la dvs. de pe blog? Multumesc mult de tot!

  2. Tivadar Emanuel, va multumesc pentru aprecieri. Nici eu nu ma pricep informatica. Mai mult in bucatarie!

  3. Cam pentru cate portii sunt cantitatile de ingrediente ?

  4. Depinde cat pui in farfurie si cu ce o servesti. Iese cam un litru si jumatate. Portie este un termen relativ. N-as putea sa apreciez eu cat de mult mananca un om. In termeni de restaurant ar fi cam 4 portii.

  5. Multumesc

  6. daca folosesc dovleacul galben si nu dovlecelul e ok? ( adica ludaia :)) )

  7. Anonim

    Mie imi place mai mult cu iaurt in loc de otet si smantana.
    Incercati!

Lasă un răspuns