Ingrediente: 500 gr. ficatei de pui, 2-3 cepe mari, 2 frunze de dafin, sare, piper ulei de flarea soarelui.
Ficatul de pui trebuie tinut in apa rece , in frigider, pana lasa tot sangele. In acest fel, isi va pierde gustul amarui si nu se va intari la prajit. In acest interval, apa se schimba de cateva ori, pana va ramane curata, fara sange.
Ceapa o taiem julien si o punem la calit in putin ulei impreuna cu piperul dupa gust si frunzele de dafin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, aduagam ficatul (pe care in prealabil l-am scurs bine de apa), Totul se face la foc mic. Punem un capac fara sa amestecam, altfel ficatul se va faramita. Il lasam sa bolboroseasca incet sub capac pentru cca 10-15 minute. In ultimele4-5 minute il putem intoarce cu mare grija pe partea cealalta, ca sa ne asiguram ca e bine patruns.
La final, si numai la final, il asezonam cu sare.
Pofta buna!
Aha! Deci in apa trebuie tinuti ficateii! Eu ii puneam in lapte si mi se parea ca tot degeaba.
Cristina, orice ficat trebuie tinut in apa rece pentru a elimina sangele. Sangele este cel care se intareste si da un gust amar. Apa trebuie schimbata de cateva ori pana ramane curata. Dupa aceea il poti tine si in lapte, dar e valabil la cel de porc.
Ficateii de miel se pun in lapte?
Magda, multumesc inca odata. Pofta buna si spor la gatit!
Arata superb la tine, nici nu imi vine sa ma mai uit la tigaia mea cu ficatei maruntiti! data viitoare dupa tine ii voi gati!
Foarte frumos arată am sa fac si eu im im im
anonim, spor la gatit si pofta buna :)))!
Ionel, nu ai pentru ce sa pui apa. Va lasa ficatul suficienta.
apa nu se pune deloc?
arata foarte bn.am sal incerc si eu.pa.
Este cea mai buna reteta. De cand am incercat-o, numai asa ii prepar.
am facut ficatul ca si al tau si mia iesit forte bun multumesc vali
din cate am citit este cea mai gustoasa si simpla reteta………am sa o incerc si eu
ca sa i dispara gustul de singe,dupa ce sunt caliti ficateii se adauga putin vin alb
pe mine m-ai convins s-o fac…. maine imi cumpar ficatei!!!
Mai omule,,, incepi sa devii ca un fel de muza pentru mine . Uneori ma minunez de cite smecherii si cita minunatie iese din mainile tale . FELICITARI
am incercat si eu si a iesit ft bun. merita incercat
In seara asta am facut si eu si am papat cu mamaliguta si usturoi.sunt f buni.
Buna seara.Eu fac aceasta reteta cu ceapa rosie pentru ca da ficatului un gust mai dulceag.Sa incerci.O sa incerc si eu cateva retete de la tine care mi s-au parut interesante.
Se tine in gura miez de paine si cand sa imbibat cu saliva se schimba cu alta piine eu tai 2 kg de ceapa asa , incercati .
Neaparat putin vin alb demisec spre sfarsit, care da un gust nemaipomenit si care descompune grasimea si uleiul si face sosul mai cremos. Si o alta idee, daca la sfarsit pui totul intr-un blender si cu ceva unt iese un pate de casa ….
mmmm arata foarte bine..chiar acum ma apuc.
Trebuia sa incerc si eu reteta asta…poate asa copii mei vor manca ficatul!!!