Salata de ardei copti

ardei copti

Ingrediente

  • 5-7 ardei de marime medie,
  • sare, zahar, apa,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • otet,
  • ulei de masline,
  • piper

Ingrediente:

Mod de preparare: ardeii se coc. Eu ii coc direct pe flacara de aragaz, dar se pot coace pe disc, pe gratar sau pe ce are fiecare. daca ii coaceti ca mine, direct pe flacara de la aragaz, puteti include in reteta si niste produse de curatat :P.

Se lasa sa se raceasca. Se pot curata sub un jet de apa nu prea puternic. Se pot lasa intregi, asa cum i-am lasat eu, dar daca doriti, puteti indeparta parte cu codita si samburii si ii puteti rupe fasii. Se vor manca mai cu spor.

Se face un dressing din: 200 ml apa calduta, 3 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare, 2 lingurite otet, 1-2 lingurite ulei de masline. Usturoiul se taie marunt sau se poate chiar zdrobi. Se adauga in dressing. Se toarna peste ardeii copti. Se asezoneaza cu piper. Se lasa la frigider cel putin jumatate de ora inainte de a se servi. pana a doua zi, insa sunt perfecti.

Pofta buna!

ardei copti1

ardei copti2

 

18 Comments

  1. Ce pofta mi-ai facut! Chiar in we asta venea un miros din asta bucurestean pe geam…cica eu voiam sa aerisesc..lol…si mi-a facut pofta de ardei copti.O sa aplic reteta.thanks..arata ft bine

  2. bucatarmaniac

    Ma bucur ca iti place si multumesc!

  3. Asta am mancat si eu acum 2 seri, cu paine prajita, doar ca eu tai ardeii copti in bucati mici. Uneori ii amestec cu crema de hrean. Bune ambele

    Rox

  4. Dar ardei copti in sos de rosii, de ce nu? Dupa ce s-a aurit putin ceapa tocata in ulei se pun rosiile taiate pana se calesc bine si, la sfarsit, ardeii copti (curatati sau nu de cotoare)pentru vreo 3-5 min. Combinatia asta de ardei si rosii e buna si calda cu mamaliguta, si rece cu paine. Mujdeiul de alaturi este 101% obligatoriu.

  5. wow arata bine insa prefer cei rosii in schimbul celor albi… sunt mai gustosi 🙂

  6. bucatarmaniac

    Kristina multumesc! Sunt foarte gustosi cei rosii.

  7. Felicitari pentru site-ul tau… Iti lasa gura apa!
    Dar am o nedumerire… Cum adica 'se pot curata sub un jet de apa' ?????? De cand ma stiu am avut grija ca apa sa nu atinga ardeii proaspat copti… Am vazut aceasta recomandare cam in toate cartile de gatit – romanesti sau altele…

  8. bucatarmaniac

    Anonim, multumesc mult. Din experienta, iti spun eu ca n-au nimic. Se curata doar mai usor. :))

  9. bucatarmaniac

    Anonim, incearca, si daca nu-ti place poti sa mai arunci din apa. Impreuna cu ardeii, dressingul devine deosebit de gustos. Pe de alta parte, poti sa combini cantitatile cum vrei tu, dupa gustul tau.

  10. nu este prea multa apa????????????????

  11. Eu ii pun pe o tava in cuptorul fierbinte (stau la bloc si nu am chef sa curat tot aragazul). Dupa vreo 15-20 de minute sunt numai bune de curatat (normal ca intre timp ii mai intorci de pe o parte pe alta, ca sa se faca uniform). Cat despre faptul ca se curata in apa… eu de cand ma stiu asa le-am facut si la fel am vazut si la bunica si la mama. Nu prea pot sa imi imaginez cum se poate curata fara, probabil pentru ca nu am incercat asa niciodata 🙂
    Ador retetele si pozele tale! Esti un exemplu numai bun de urmat la amandoua capitole 😉 Spor la treaba!

    • Se pot curata foarte bine si fara jet de apa. trebuie doar sa ii pui imediat ce se coc intr-n vas, sa presari sare grunjoasa peste ei si sa ii acoperi cu un Capac Dupa 1/2 ora sunt numai buni de curatat. Pui apa rece intr-un bol si imoi mana in apa si asa ii cureti pe fiecare.

  12. bucatarmaniac

    Mysty, nuna ideea cu ardeii in tava. Stiam ca la vinete nu-i tocmai sanatos sa le coci in tava daca nu vrei sa cureti cuptoru dup`aia pe dinauntru. Sa sti ca am sa incerc! Multumesc mult de tot pentru aprecieri!

  13. felicitari pentru tot ceea ce faci,ma bucur ca am descoperit blogul tau!! cu siguranta o sa incerc reteta asta! multumesc!

  14. Ardeii dupa coacere se pun intr-o cratita cu capac sa stea la aburit.Capata aroma si se curata foarte usor.

  15. La fel ii fac si eu, ii pun intr-o cratita cu capac deasupra, dar ii presar si cu sare grunjoasa.

  16. buni

    • cred ca pot sa va sugerez si metoda mea .
      incing cuptorul ,pun intr-o tava cu pereti inalti,hirtie de copt.
      asez ardeii {indiferent de culoare },ii ung cu ulei , la inceput si apoi mai dau cu pensula pe parcurs.
      se coc foarte frumos .
      ii scot si ii astept sa se raceasca .
      se desprinde coaja fara eforturi.
      zeama pe care au lasat-o ardeii la copt nu o arunc .
      dupa racire,curatare ,pun prin strecuratoare zeama peste ei.
      ii las la macerat si cind mincam facem atunci un sotei{dresing}
      nu se murdareste aragazul,se arunca hirtia de copt,nu se pun sub jetul de apa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*