08 iunie 2009

Inghetata de iaurt

ingheteta de iaurt
Inghetata de iaurt este una dintre preferatele noastre. Si o preparam in diverse combinatii: cu ceai verde, cu fructe.
Ingrediente:
1 iaurt 200 ml
2 galbenusuri de ou
1 plic zahar vanilat
150 gr. zahar
150 ml. lapte
200 ml frisca lichida
Galbenusurile de ou se freaca cu zaharul si apoi cu laptele si se fierb la foc mic pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. In frisca se adauga treptat iaurtul, mixand in continuare. La final se adauga si compozitia cu oua, tot treptat si mixand incontinuu.
Se da la congelator. Daca doriti sa evitati cristalele de gheata, se mai mixeaza odata dupa vre-o jumatate de ora la congelator.
Pofta buna!

ingheteta de iaurt

ingheteta de iaurt

14 comentarii:

  1. Ice cream addicted17 octombrie 2009, 01:12

    Salut si felicitari pentru blog!
    Eu cred ca as putea trai numai cu inghetata, de aceea trebuie sa invat sa fac inghetata de casa.
    1.la ce te referi cind spui frisca lichida? e smintina batuta si facuta frisca sau e gata cumparata? mama mea cind bate frisca din smintina nu e lichida de loc
    2.partea cu cristalele de gheatza ma deranjeaza foarte tare la inghetatele de casa . cum fac sa nu le am, e suficient numai o data sa remixam sau trebuie de mai multe ori?
    Multzumesc

    RăspundeţiȘtergere
  2. uite acum am bagat o si eu in congelator.

    galbenusurile alea le am batut super cu zaharul si laptele si au crescut frumos, dar cand le am pus pe foc mic bineinteles.... o mai ramas un pic din ele si nici nu s o ingrosat ff tare... ce am gresit ?

    RăspundeţiȘtergere
  3. Cristina, nu-mi pot imagina de ce nu s-au ingrosat sau de ce a mai ramas numai umpic din ele. Ca sa se ingroase, trebuie sa fiarba. Da` nu cred ca are nimic. Oricum ingheata si daca ingredientele sunt bune la gust n-are cum sa aisa inghetata rea. Pofta buna! sa-mi spui cum a iesit!

    RăspundeţiȘtergere
  4. o iesit super buna, am mai pus si niste capsuni care au inghetat si acuma s ca bomboanele.
    merci mult !!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Foarte buna reteta.Am facut inghetata de iaurt de doua ori si mi-a iesit foarte buna.Multumesc mult!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cristina, ma bucur ca ti-a placut! Excelenta combinatia cu capsuni!

    RăspundeţiȘtergere
  7. CA SA ITI REUSEASCA O INGHETATA FARA ACE TREBUIE SA -TI CUMPERI O MASINA DE INGHETATA.

    RăspundeţiȘtergere
  8. deci de fiecaredata cand scoatem inghetata din congelator ea trebuie mixata ca sa evitam acele de gheata?
    PS: cu ce o mixez? daca e tare? :)) ca imi iese fum din mixer:))

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. nu este nevoie sa o mixezi de fiecare data cand o servesti. o faci de 2-3 ori la fiecare jumatate de ora pentru a nu se forma "acele" de gheata si pt a deveni cremoasa. :) atat... in cazul in care ai o masina de facut inghetata, nu mai trebuie mixata :)

      Ștergere
  9. interesant!acum o fac...

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...