16 iunie 2009

Dulceata de cirese


Cherrie jam

Photobucket
Pentru dulceata de cirese aven nevoie:
Ingrediente: zahar, cirese.
La un kg. de cirese- 500 gr. zahar
Ciresele se spala bine, apoi se curata de codite si samburi. Se pun la foc mic intr-o oala si se lasa sa fiarba in suc propriu din cand in cand. Cand zeama de pe ele incepe sa se evapore si incepe sa scada se adauga zaharul dupa care se lasa sa fiarba si se amesteca mai des. Se fierbe pana scade si zeama devine gelatioasa. Se poate pastra in borcane. Nu necesita conservant.

Photobucket

13 comentarii:

  1. eu pun il el si neste coaja rasa de portocala

    RăspundeţiȘtergere
  2. foarte bine arata dulceata ta.
    imi place ca au ramas ciresele intregi :)
    felicitari

    RăspundeţiȘtergere
  3. M-ar fi interesat dulceata nu gem...

    RăspundeţiȘtergere
  4. Anonim, la dulceata faci exact la fel , dar bagoi prima data ciresele in robotul de bucatarie si le maruntesti pana nu mai raman bucatele.

    RăspundeţiȘtergere
  5. pot folosi zahar brun???? 250 g la 1 kg????

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ca poti, dar gusta si mai pui daca e nevoie. daca vrei sa o pastrezi mult timp e bine sa aiba suficient zahar- ajuta la conservare. eu as zice macar 350 g. Spor!

      Ștergere
  6. trebuie sa fie minim 40% zahar ca sa fie presiunea osmotica buna...invatam teoretic...dar practic mai putin....merci....a iesit buna...am facut de cirese - dintr-un kg a iesit ff putin, 400 g dulceata..dar foarte cleioasa....si am mai facut de zarzare adaugand zeama de la o lamaie..a iesit o bunatate..gustul acela dulce cu bitter de la lamaie...m-am uitat la borcane si cred ca sunt bine conservate..dar stii ce AM FACUT...inainte de a bun e dulceata le-am fiert ca sa fie sterile;)

    RăspundeţiȘtergere
  7. si fara conservant pot sta si peste iarna? sau sunt de mancat instant :)?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, eu nu pun niciodata conservant. zaharul conserva suficient.

      Ștergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...