Compot de visine

compotdevisine1

Ingrediente: visine, zahar, conservant, apa, borcane cu capac.

Visinele se spala bine in mai multe ape, apoi se tin in apa rece aprox. o ora, pentru ca sa iasa din ele viermii daca sunt! Dupa aceea se mai spala odata si se curata de codite. Pentru compot este bine ca visinele sa nu fie perfect coapte (optional) si este obligatoriu sa nu fie stricate sau lovite. Daca nimereste vre-o visina stricata, riscam sa se strice compotul. (nu se curata de samburi.)

Visinele se pun in borcanele foarte bine spalate. In borcanele de 800 ml, am adaugat 5 linguri de zahar. (se adauga si conservant, aprox un vf. de cutit pt fiecare borcan pentru o reusita sigura). Eu nu pun conservant si nu se strica. Se adauga apa sa le acopere. Se pun capacele care se strang bine si se verifica sa nu curga. Borcanele se pun intr-o tava cu apa pe fundul careia am pus un prosopel si se introduc la cuptor la foc mic.

Sunt gata cand zaharul s-a topit si de pe fundul borcanul spre capac incep sa se ridice bule de aer. Se pot fierbe si pe aragaz dupa aceeasi metoda dar dureaza mai mult.

14 Comments

  1. foarte usoara e reteta ta 🙂 ar trebui sa ma pun pe facut si din-astea ca mi-ai facut o pofta nebuna ! merci 😉

  2. bucatarmaniac

    Ninia, eu iti multumesc!

  3. bucatarmaniac

    Anonim, spor la treaba si multumesc!

  4. e buna reteta cred ca ma apuc de traba … merci'

  5. Fetelor nu mai puneti concervant ca nu este bun .Sterilizati si atat .Conservantul nu face bine la sanatate si mai aveti si copii.

  6. Fetelor, nevasta-mea e la serviciu asa ca eu am sa fac compotul.Buna reteta si foarte usoara.anul trecut l-am facut pe aragaz si a mers greu acum am sa incerc in cuptor.Mersi!!!!!!!

  7. bucatarmaniac

    Romi, spor la gatit! :))

  8. super usoara reteta ta am s-o incerc si eu k si asa stau la tara si sunt o groaza de visine si daca nu iese nu stric o avere nu-i asa?

  9. Excelent…am facut si eu…cel mai bun compot iar visinele sunt cele mai adevarate fructe

  10. bucatarmaniac

    Anonim, ma bucur ca ti-a placut! Multumrsc pentru fedback!

  11. Eu de obicei la compot folosesc aspirina, o tableta intreaga la borcane de 800 si jumate de tableta la cele de 400. Eu cred insa ca am pus cam putintel zahar, doar 2 linguri si jumatate la borcan de 8oo, dar sunt linguri mari de supa, de pe vremuri, ca acum se fac cam mici.
    O sa vad cind oi desface primul borcan… sper ca va fi bun.

  12. Referitor la mesajul anonimului, nu se recomanda folosirea aspirinei pentru conservare compotului/gemului/altor conserve pt iarna daca intentionati sa administrati copiilor pt ca sindromul Reyes a fost asociat cu consumul de aspirina la copii sub 12 ani. Asa cum scrie si in reteta, chiar daca nu se foloseste conservant, compotul tot nu se strica.

  13. super reteta, compotul de visine este cel mai popular si usor de realizat

  14. Noi, dupa spalari repetate a borcanelor le mai sterilizam in cuptorul cu microunde, bineinteles cu grija si sub supraveghere!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*